“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ντοκιμαντέρ για την μονή ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ με μαρτυρίες πιστών

Σύντομα με το Σκοπιανό μπορεί να δούμε και τους Τούρκους στα νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ που βρέχουν την Μακεδονία;

H Ευλογία του Καλόγερου
Μπάμπουρας- Θάσος
Φώτο από spearfish.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Επειδή σύντομα με το Σκοπιανό  μπορεί να δούμε και τους Τούρκους στα νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ που βρέχουν την Μακεδονία  μας;
Ας θυμηθούμε ότι: Οι τούρκοι έδωσαν ένα κάρο λεφτά για να αγοράσουν το ογκώδες  Deepsea Metro II πλοίο εξόρυξης πετρελαίου  ώστε να είναι έτοιμοι και για αυτό το ενδεχόμενο.

ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ…

Θ.Π.: Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ  ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ AΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...
ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΎΝ  ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΣ….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΚΟΠΙΑ: Τα σχολικά βιβλία του μίσους και της διαστρέβλωσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Συζητώντας κανείς με τους Σκοπιανούς αντιλαμβάνεται ότι ζουν σε μία απίστευτη πλάνη, την οποία φυσικά και δεν παραδέχονται, κάτι που κάνει αυτήν την πλάνη πραγματικά ακατανίκητη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.
Στην προσπάθειά μου να βρω πού εδράζεται η πλάνη αυτή, κατέφυγα στα σχολικά βιβλία. Με ιδιαίτερη δυσκολία, είναι η αλήθεια, κατάφερα να προμηθευτώ τα δύο βασικά σχολικά βιβλία Ιστορίας, ένα για το βασικό σχολείο (δημοτικό) και ένα για το Γυμνάσιο.

† Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ο άγιος Γρηγόριος είναι ένας από τους τρεις μεγάλους ιεράρχες και οικουμενικούς διδασκάλους της Εκκλησίας μαζί με τον Μέγα Βασίλειο και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο. Μετά τον απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη, είναι ο δεύτερος στον οποίο η Εκκλησία απένειμε τον τίτλο του Θεολόγου, ο τρίτος είναι ο άγιος Συμεών ο νέος Θεολόγος. Ο άγιος Γρηγόριος ειδικώτερα είναι ο τριαδικός θεολόγος, γιατί σε κάθε του λόγο κεντρική διδασκαλία του είναι πάντα το μυστήριο της Αγίας Τριάδος. Στον πέμπτο θεολογικό λόγο του γράφει, οι πιστοί «προσκυνούσι τον Πατέρα, τον Υιόν και το Άγιον Πνεύμα, μίαν Θεότητα…».