“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η ανακοίνωση της Προεδρίας

Να συγκροτηθεί άμεσα μεταβατική ενιαία κυβέρνηση, συμφώνησαν οι δύο πλευρές με στόχο να οδηγηθούν σε εκλογές μετά την ολοκλήρωση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Δεν θα ηγεθεί της νέας κυβέρνησης ο Γιώργος Παπανδρέου» και αύριο θα γίνει νέα συνάντηση πάλι των τριών, προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της μεταβατικής κυβέρνησης. Επίσης, αύριο θα συγκληθεί σύσκεψη όλων των αρχηγών των κομμάτων παρουσία του προέδρου της  Δημοκρατίας.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ “ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ”

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ” ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ.


ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ …..ΚΙΝΕΖΟ ! ! !

Thivaios Politis

Κύπρος: Σύντομα ολοκληρώνεται η γεώτρηση - Θετικές εξελίξεις με ισραηλινή Delek

Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα «Όμηρος» της Noble Energy, με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 10-11 μέρες εργασίας.Την ίδια ώρα, φαίνεται πως μετά την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, η κυπριακή κυβέρνηση προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης της ισραηλινής Delek, για απόκτηση ποσοστού της τάξης του 30% των δικαιωμάτων της Νoble Εnergy στο «Αφροδίτη». Ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας, Γιλτσιάκ Τσιούβα, που συνόδευσε τον Ισραηλινό πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, φέρεται να φεύγει ικανοποιημένος αυτή τη φορά από το νησί, καθώς υπάρχουν -επιτέλους- εξελίξεις σε σχέση με το αίτημα της εταιρείας του και αναμένεται να εξεταστεί πολύ σύντομα από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr