“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ὁ Νταβούτογλου σέ… ὀρθόδοξη θεία λειτουργία!

Τοῦ  Νίκου Χειλαδάκη, Δημοσιογράφου-Τουρκολόγου
Μεγάλη ἔκπληξη δοκίμασε τό ὀρθόδοξο χριστιανικό ποίμνιο στήν πόλη Κουμράτ τῆς Μολδαβίας ὅταν ἐνῶ ἐτελεῖτο ἡ κυριακάτικη Θεία Λειτουργία εἶδαν νά μπαίνει στόν ναό, μέ ὅλη τήν εὐλάβεια πού ἀπαιτεῖ ὁ χῶρος, ὁ ὑπουργός Ἐξωτερικῶν της Τουρκίας, Ἀχμέτ Νταβούτολγου, μέ τήν συνοδεία του καί τήν σύζυγό του καί νά κάθεται σάν πιστός γιά νά παρακολουθήσει τήν Λειτουργία. Ὁ Τοῦρκος ὑπουργός Ἐξωτερικῶν σέ περιοδεία πού ἔκανε στά μέσα Μαΐου στήν Ἐσθονία καί Μολδαβία, ἐπισκέφτηκε καί τήν πόλη Κουμράτ, πρωτεύουσα τῆς αὐτόνομης περιοχῆς τῶν Γκαγκαούζων, τῶν τουρκόφωνων ὀρθόδοξων χριστιανῶν τῆς Μολδαβίας.

Τέτοιες κάμψεις! Ούτε νεοσύλλεκτος στρατιώτης.

Μόνο που δεν γονάτισε μπροστά στη Ντόρα ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Πάει κι αυτός.
Τον κατάπιε το σύστημα που τόσο καιρό καταγγέλει. Στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου συναντήθηκε τυχαία η Ντόρα Μπακογιάννη και πέρα απο χαμόγελα ο στρατηγός της Χρυσής Αυγής έριξε και μια υπόκλιση. Η συνάντηση έγινε την ώρα που ο γγ της Χρυσής Αυγής έφευγε από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Kόμμα και όχι "Συνασπισμός" πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Iδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα -αντί για συνασπισμός κομμάτων- υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το μπόνους των 50 εδρών, σε περίπτωση που αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή Διοικούσα Επιτροπή, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.  Η Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους:

Ελβετία: Αντί να γκρεμίζουν κτίρια, τα…μετακινούν !!!


Στη Ζυρίχη για να αποφύγουν την καταστροφή ενός ιστορικού κτιρίου, είπαν να το μετακινήσουν 60 μέτρα! Το κτίριο διακοσμεί τη Ζυρίχη εδώ και 123 χρόνια και ζυγίζει πάνω από 6.200 τόνους. Το κτίριο σώθηκε χάρη στους πολίτες της Ζυρίχης, οι οποίοι δεν ήθελαν να το δουν το να καταστρέφεται. 

enikos

Με άγαλμα του Φίλιππου «απαντούν» στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια!

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Μία μέρα μετά την ψυχρολουσία στο ΝΑΤΟ, που επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στη Συμμαχία, αν δεν επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας με την Ελλάδα, η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι συνεχίζει τις προκλήσεις, με την τοποθέτηση του... ανδριάντα του Βασιλιά Φίλιππου της Μακεδονίας, σε  πλατεία μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Προκειμένου να ρίξουν… στάχτη στα μάτια της Ελλάδας, οι Σκοπιανοί «βάφτισαν» το άγαλμα... «πολεμιστή». Το ίδιο είχαν πράξει και με του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που επίσημα αποκαλούν «έφιππο πολεμιστή». Ο ανδριάντας του Φιλίππου θα τοποθετηθεί σε βάθρο ύψους 15 μέτρων και στη βάση του θα υπάρχει ένα σιντριβάνι. Δημιουργός του έργου είναι η γλύπτρια Βαλεντίνα Στεβανόσβκα, που είχε φιλοτεχνήσει επίσης το άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου, αλλά και τα γλυπτά στη λεγόμενη «Πύλη της Μακεδονίας».

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

του Ησαία Κωνσταντινίδη*
Με επίκεντρο την περίφημη «Ελληνική Κρίση», ολόκληρος ο πλανήτης έχει πλέον εισαχθεί σε τροχιά ανακατατάξεων δραματικής μορφής και δυναμικής, μιας αναταραχής που παρατηρείται πάντα και μόνο σε περιόδους τεράστιων αλλαγών, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Στο πλαίσιο ετούτο πρέπει να δούμε την κρίση στην πατρίδα μας ως τον πυρήνα της κρίσης της Ευρωζώνης, και μάλιστα ως το πρώτο στάδιο αποσύνθεσης και, εν τέλει, διάλυσης του «πειράματος» του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Πρέπει να δούμε την κρίση στην πατρίδα μας ως το «σημείο τριβής» της επερχόμενης θερμοπυρηνικής σύγκρουσης Δύσης και Ανατολής, στην οποία ο παρηκμασμένος άλλοτε «Πρώτος Κόσμος» της περιβόητης Μητρόπολης είναι 100% βέβαιο πως θα γνωρίσει την απίστευτη συντριβή από τον διαρκώς ανερχόμενο ευρασιατικό άξονα.

Τὸ τέλος τῆς ἱστορίας;

Φόβος…απελπισία…αγωνία…
Όπου και να κοιτάξεις πια στην χώρα,μελανά και γκρίζα χρώματα, στα άλλοτε φωτεινά και χαρούμενα πρόσωπα των Ελλήνων… Νομίζετε συνέλληνες, πως αυτές οι κρίσιμες κι άσχημες στιγμές που ζει ο Ελληνισμός, είναι οι μοναδικές στην ιστορία αυτού εδώ του λαού; Πως είμαστε οι μόνοι Ελληνες, στην ιστορία, που βρέθηκαν μπρος σε καταστάσεις που απειλούσαν την συνέχειά μας;
Να  θυμίσω μήπως, τις στιγμές που χιλιάδες Περσών, ήρθαν …έσφαξαν, έκαψαν, λεηλάτησαν ξανά και ξάνα, αυτήν εδώ την ίδια πατρίδα που στα χώματα της, ζούμε ακόμα οι Ελληνες; Πώς να ένιωθαν τότε οι πρόγονοι μας; Μηπως ό, τι ζουν το τέλος της ιστορίας τους;
Ήταν όμως;

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

Ένας είναι ο δικός μας φόβος, την ώρα που η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι στον γκρεμό: Η Άγκυρα, πάντα καραδοκούσα, να εκμεταλλευτεί την ακυβερνησία στην χώρα μας. Εμείς πιστεύουμε -και μακάρι να διαψευστούμε- πως το κενό εξουσίας στην Αθήνα θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Και επειδή οι παρεμβάσεις της Τουρκίας σε Ιράν και Συρία έχουν προκαλέσει αδιέξοδα στις φιλοδοξίες της, το πλήγμα το οποίο θα εγγράψει τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές υποθήκες της Άγκυρας, οι Τούρκοι θα το επιχειρήσουν κατά της Ελλάδος ή/και της Κύπρου…

Ένας ακόμα «συναγερμός» από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου όλων των παραμέτρων της ελληνικής αμυντικής ισχύος, με αποτέλεσμα το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να ασχολείται ακόμα και με την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε όλα να δουλεύουν καλά. Μετά την αιφνιδιαστική κινητοποίηση των αεροπορικών δυνάμεων από τον αρχηγό του γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο που σκόρπισε ενθουσιασμό με τα αποτελέσματά της ενώ ενίσχυσε πέραν πάσης αμφιβολίας την ελληνική αποτροπή, ήταν σήμερα το πρωί η ώρα του τομέα της αεράμυνας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε άσκηση ετοιμότητας στο Σύστημα Αεράμυνας της χώρας κινητοποιώντας το σύνολο των Σταθμών Ελέγχου και των Αντιαεροπορικών (Α/Α) Συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καμμένος: “H ΠΟΛ.ΑΝ. προσχώρησε στη ΔΗ.ΣΥ”

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Πάνος Καμμένος την σημερινή συνεργασία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ δεν άφησε ασχολίαστες και τις προσχωρήσεις από τον ΛΑ.Ο.Σ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
“Η Πολιτική Άνοιξη προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία υπό το άγρυπνο βλέμμα της ακροδεξιάς τρόικας Βορίδη , Πλεύρη , Άδωνη. Ένωσαν πλέον φανερά τις δυνάμεις τους για τον κρυφό πόθο της ολοκλήρωσης του οράματος της Ελλάδας των Μνημονίων και της εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας που είτε υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς, είτε υπερψήφισε δύο φορές η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι τραπεζίτες νοιώθουν πλέον ασφαλείς. Οι Έλληνες γνωρίζουν πια τις προθέσεις τους.

Τριήμερο γλέντι με κλαρίνα ο Γ. Τράγκας, λόγω …. Γάμου !!!!

BBC: “Πρωτογενές πλεόνασμα η Ελλάδα 1,8 Δις ευρώ”

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας). Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!! Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%…

Ρεπορτάζ Sky News: Οι Έλληνες συνταξιούχοι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό

Ανάμεσα στα οικονομικά και πολιτικά ρεπορτάζ των διεθνών Μέσων για τη χώρα μας δε λείπουν και αυτά που αναφέρονται στη φτώχεια και τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Το Sky News δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ένα ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Έλληνες συνταξιούχοι αναγκάζονται να “καθαρίζουν” κάδους σκουπιδιών για να φάνε.» Ο δημοσιογράφος του Sky News έκανε μια νυχτερινή βόλτα στους δρόμους της Αθήνας όπου συνάντησε συνταξιούχος που πλέον δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Ο 77χρονος Ελευθέριος τον τελευταίο καιρό δεν έχει χρήματα να πάει στο σούπερ μάρκετ και αναγκάζεται να ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό. Δεν έχει όπως δηλώνει την πολυτέλεια…Η 77χρονη Ειρήνη και η 80χρονη Αργυρώ επισκέπτονται τα συσσίτια για ένα πιάτο σούπα. «Η κουζίνα που παίρνω τη σούπα μου θυμίζει τη ναζιστική κατοχή το 1941» λέει η Αργυρώ.