“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

☦ «Δώσ’ μου το χέρι σου Γιωργάκη, είμαι ο Άγιος Ιωάννης από την Ρωσία…»

Διαβάστε ένα από τα πλέον συγκλονιστικά θαύματα του  Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, το οποίο συνέβη πριν μερικά χρόνια.
Το περιστατικό καταγράφεται λεπτομερώς στο βιβλίο: «Βίος και νέα Θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου» – Ιερέως Ιωάννου Βερνέζου -1999.
~ Σ’ ένα από τα δύο Νοσοκομεία παίδων της Αθήνας η μάνα νύχτα-μέρα βρίσκεται στο προσκέφαλο του παιδιού της που το μετέφεραν επειγόντως από την Πάτρα, γιατί η χρόνια πάθησή του, παράλυση των κάτω άκρων (ο φάκελός του έχει όλες τις έρευνες, τα εργαστηριακά αποτελέσματα) επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

☦ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΦΙΩΝ ΤΟΥ!

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, ζητάει από μόνος του να του αλλάξουμε τα άμφια. Τότε μπορούμε να ανοίξουμε και την λάρνακα. 
Η λάρνακα δεν ανοίγει όποτε εμείς θελήσουμε, αλλά μόνο όταν το θελήσεις και το αποφασίσει ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος.

☦ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, ΟΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΘΕΝΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ.

☦Σκέψεις στην ακροθαλασσιά

ΜΕ ΠΟΙΟΝ μοιάζει o χριστιανός, πού σηκώνει τις θλίψεις της επίγειας ζωής με αληθινή πνευματική σύνεση; Μ’ έναν οδοιπόρο, που στέκεται στην ακροθαλασσιά σε ώρα τρικυμίας.
Τα αγριεμένα άσπρα κύματα πλησιάζουν τον οδοιπόρο και, αφού σπάσουν στην άμμο, διαλύονται πάνω στα πόδια του σε αναρίθμητες μικρές σταγόνες. Η θάλασσα, φιλονικώντας με τον άνεμο, βρυχιέται, υψώνει κύματα σαν βουνά, βράζει, παφλάζει.

☦ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ…

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί σε Ανάσταση στις 26 Μαΐου
Κατά την εσπέρα της Τρίτης 26ης Μαϊου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί τις Ενορίες σε τέλεση ιερών πανηγυρικών, αναστάσιμων Αγρυπνιών και Εσπερινών Θείων Λειτουργιών για την Απόδοση του Πάσχα, ώστε, ο ευσεβής λαός που στερήθηκε τη χαρά της Αναστάσεως, να νιώσει και φέτος ότι τελικώς δεν στερήθηκε τα νάματα της κορυφαίας Εορτής των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

☦«Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, όφελος θα έχεις, σαπίλα στην Ελλάδα , δεν σωζόμαστε» αλλά …

Λίγο πριν την καραντίνα μια ομάδα λαϊκών επισκέφτηκε το ΑΓΙΟΣ ΟΡΟΣ. Φέτος το Περιβόλι της Πανάγιας δοκιμάστηκε με ακραία φυσικά φαινόμενα που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατοπιστούν όγκοι χώματος , να ξηλωθούν δρόμοι και σε πολλές περιπτώσεις η κάθοδος του νερού και του χώματος να αλλάξει το ανάγλυφο περιοχών.

☦ Τη μεγαλύτερη απόδειξη της ζωντανής παρουσίας του Χριστού την καταθέτουν όσοι πολεμούν τον Χριστό και την Εκκλησία Του με λύσσα…!

Ἐν τούτοις, τὴν μεγαλύτερη ἀπόδειξη τῆς ζωντανῆς παρουσίας τοῦ Χριστοῦ τὴν καταθέτουν ὅσοι πολεμοῦν τὸν Χριστὸ καὶ τὴν Ἐκκλησία του.
Μὲ τέτοια λύσσα δὲν χτυποῦν ποτὲ ἕναν πεθαμένο, μὲ τέτοιο πάθος δὲν κυνηγοῦν ποτὲ ἕναν νεκρό. Πρὸς τί ὁ ἀδιάκοπος πόλεμος, ἂν ὁ ἀντίπαλος εἶναι ἕνα πτῶμα; Ἀλλὰ ὁ Χριστὸς ζῆ!