“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η… «ΑΝΤΟΧΗ» ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ!

Παναγιώτης Παναγιώτου, ΕΘΝΟΣ

Ρώτησα έναν έγκυρο Ελληνα τραπεζίτη και έναν οικονομολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου με εξαιρετική γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων: Τι θέλουν ακριβώς οι Γερμανοί. Τι επιδιώκουν; Γιατί αυτά που κάνουν είναι αφενός αντιφατικά και αφετέρου εξωπραγματικά. Οι άνθρωποι «σήκωσαν τα χέρια ψηλά»! Μου επεσήμαναν, μάλιστα, πόσο παράδοξο είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε, να κάνει… τρεις δηλώσεις την ημέρα για την Ελλάδα, «μια στο καρφί και μια στο πέταλο…», δημιουργώντας και επιτείνοντας τη σύγχυση και την καχυποψία για την Ελλάδα, λες και έχει αναλάβει «κατ’ αποκοπήν» την εκτέλεση ενός «σχεδίου αποσταθεροποίησης»… Προφανώς συνιστούν «πιέσεις». Αλλά είναι επίσης σαφές ότι υπερβαίνουν τα θεμιτά ευρωπαϊκά όρια. Πέραν αυτού όμως, είναι σαφές ότι έχουν και οι ίδιοι εμπλακεί στο αδιέξοδο των άστοχων πολιτικών τους για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

Γέροντας Παΐσιος: Ὅ,τι καί νά δεῖτε νά μήν ἀπελπίζεσθε. Τό ἔθνος θά μεγαλώσει

"Θά περάσουμε μία μπόρα. Αὐτοί ποῦ θά περάσουν τήν μπόρα θά δοῦνε καί τίς καλύτερες μέρες. Ἄς εὐχηθοῦμε ὅμως νά μή συμβοῦν στίς μέρες τίς δικές μας γιατί ἐμεῖς πολλά περάσαμε (ὁ κόσμος ἐπέμενε νά μάθει τί εἴδους μπόρα εἶναι αὐτή). Παλαιότερα ὁ κόσμος πίστευε κι ἄν ἄκουγε κάτι τό δεχόταν καί συνετιζόταν. Τώρα τί νά σᾶς πῶ. Ἐσεῖς ξέρω ὅτι πιστεύετε κι ἄν σᾶς πῶ θά στενοχωρεθεῖτε. Ἐξ' ἄλλου ἀφοῦ πιστεύετε ἀγωνίζεσθε καί δέν ἔχετε ἀνάγκη. Ἄν πάλι τό πῶ σέ ἀνθρώπους ποῦ δέν πιστεύουν θά τό ρίξουν ἔξω. Ἀλλά σᾶς λέω ὅ,τι καί νά δεῖτε νά μήν ἀπελπίζεσθε. Θά δεῖτε νά ἐφαρμόζονται διατάξεις ἀλλά μήν ἀπελπίζεσθε μετά θά ἀποσύρονται. Ἄλλες πάλι δέν θά προλάβουν νά βγοῦν.Τό ἔθνος θά μεγαλώσει. Ἡ Τουρκία θά καταστραφεῖ. Ἡ θρησκεία τούς εἶναι ὅλη μία ἁμαρτία. Τήν Ἑλλάδα θέλουν νά τήν ἐξαφανίσουν. Οἱ "φίλοι" της θέλουν νά τήν τσαλακώσουν. Στήν ἐρώτηση ἄν οἱ ἄνθρωποι θά χαθοῦν ἀπαντάει: Γιά ἐμᾶς τούς Χριστιανούς δέν...ὑπάρχει θάνατος. Τό κλειδί τῆς αἰωνιότητας βρίσκεται κάτω ἀπό τήν πόρτα τοῦ τάφου μας. Τότε ὅλοι οἱ ἄνθρωποι θά πιστεύσουν. Ἀλλά τότε δέν θά ἔχουν μισθό."

Άδωνις: «Μόνη ελπίδα ο Σαμαράς»

«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Η χώρα χρειάζεται στιβαρή ηγεσία. Η μόνη συγκροτημένη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή είναι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, στέλεχος πλέον και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος. Η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέπει το να γίνει η Ελλάδα, Συρία. Γι αυτό είμαστε εδώ συμπλήρωσε. Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί τον Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγό του, καθώς στα φοιτητικά του χρόνια ήταν Πολιτική Άνοιξη. 

ΒΡΕ ΑΔΩΝΙ, ΒΡΕ ΑΔΩΝΙ …. ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ! ! !

Ιταλία: Δύο δήμαρχοι προσφέρουν το μισθό τους για τον ελληνικό λαό

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ. Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα. Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια.Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο.Κανένας στον  κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό.Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική.

Ατελείωτες….κολοτούμπες

Άδωνις 2009: Εγώ στη Νέα Δημοκρατία; Είναι δυνατόν;
“Ειναι δυνατόν να λέει κάποιος σοβαρά οτι εγώ προτίθεμαι να φύγω απο το Λαός για να πάω στη Νέα Δημοκρατία;”...Παρανοϊκοί ναρκομανείς τα λένε αυτά....Δείτε τι έλεγε ο Αδωνις Γεωργιάδης το 2009 για τη Νέα Δημοκρατία και τις φήμες που τον ήθελαν να πηγαίνει εκεί...

Guardian:H Ελλάδα μας δείχνει πώς να αντιστεκόμαστε σε ένα αποτυχημένο σύστημα

Άρθρο του καθηγητή κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Λιντς Τζον Χόλογουεϊ φιλοξενεί σήμερα η βρετανική Guardian. Το άρθρο έχει τίτλο «Η Ελλάδα μας δείχνει πως να διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα» κάτω από μια φωτογραφία ενός φλεγόμενου Έλληνα αστυνομικού. Το άρθρο εξηγεί πως δεν είναι παράλογο να μην θέλει κανείς την ανεργία και την φτώχεια και να αντιδρά σε αυτό και τονίζει πως αυτή η αντίδραση των Ελλήνων είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο γιατί όπως λέει το άρθρο «Όλοι είμαστε Έλληνες. Όλοι είμαστε υποκείμενα που η ίδια τους η υπόσταση μπαίνει στην πρέσα από την ιστορία η οποία πλέον καθορίζεται από τις αγορές».

Για "κίνδυνο πραξικοπήματος χθες βράδυ στην Ελλάδα" γράφουν οι Βρετανοί

Ύποπτα και ύπουλα παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου έχουν αρχίζει να παίζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές  χώρες και ειδικά στον βρετανικό Τύπο κατά της Ελλάδας, καθώς πάλι μια βρετανική εφημερίδα η EXPRESS ισχυρίζεται ότι «Στην Ελλάδα χθες το βράδυ υπήρχαν φόβοι για πραξικόπημα. Ας δούμε κατ’αρχήν ολόκληρο το δημοσίευμα:
«Οι φόβοι για στρατιωτικό πραξικόπημα αυξήθηκαν εχθές βράδυ καθώς η Ελλάδα πάλεψε με την οικονομική καταστροφή. Η κρίση βρήκε  το Χρηματιστήριο στο Λονδίνο να πέφτουν εχθές και το ευρώ να βρίσκεται σε κρίση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδες καθώς οι τράπεζες – συμπεριλαμβανομένων της RBS και της Barclays, απειλούνται με υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Ξεπούλησαν την Ελλάδα αλλα ΟΧΙ την ψυχή μας...

Σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου αναφέρει την περιοχή των Σκοπίων ως “Μακεδονία”

Απίστευτο, όμως με το ελληνικό κράτος και ιδίως με το Υπουργείο Εθνικής Απονεύρωσης, όπως θα έπρεπε δίκαια να μετονομαστεί στο Υπουργείο Παιδείας, όλα είναι δυνατά! Μας το κατήγγειλε ο αναγνώστης μας κος Μαγκούτας Ζαχαρίας και το ψάξαμε. Στην σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας υπάρχει ο χάρτης της Ευρώπης με αναφορές στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων την περίοδο 1933-45. Εμφανώς όμως πάνω από την Ελλάδα, η περιοχή των σημερινών Σκοπίων, αναφέρεται ως “Μακεδονία”

Δείτε τον χάρτη:


Μπορείτε να δείτε το σχολικό βιβλίο εδώ
Το να ζητήσουμε να επέμβει το Υπουργείο θα ήταν αστείο μια που μέχρι τώρα τάσσεται εναντία σε κάθε ελληνικό δίκαιο. Μας ξεπουλάνε μέρα με την μέρα εδώ και πολλά όχι μόνο ότι υλικό υπάρχει στην κατοχή μας αλλά και τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, την ίδια μας την ύπαρξη! Κι όσο κι αν λένε ότι είμαστε γραφικοί και συνομοσιολόγοι πλέον δεν ξεγελούν κανέναν…

αἰέν ἀριστεύειν

Πολ Τόμσεν: Ο δολοφόνος της Ελλάδας κυκλοφορεί ελεύθερος! Ως πότε;

Διαλύει την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν και ουδείς τον συλλαμβάνει - Το Βιογραφικό του - Από που λαμβάνει εντολές; - Τι έκανε σε άλλες χώρες και γιατί ο Πούτιν απείλησε με διεθνές ένταλμα σύλληψης των κερδοσκόπων!
Ο Πολ Τόμσεν θα μείνει στην ιστορία ως ο αδίστακτος ανθρωπάκος που διέλυσε συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ενωση! Από πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Μέρκελ και του ΔΝΤ, εξελίσσεται σε υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων και αποτελεί στην ουσία τον οικονομικό δολοφόνο και πράκτορα των hedge funds! Το μοναδικό του πιστεύω; η δύναμη του χρήματος!  Δυστυχώς, οι Ελληνικές Αρχές συνδιαλέγονται με αυτόν τον απίστευτο τύπο, που έχει διαπράξει σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας! Ηρθε εδώ με το πρόσχημα ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στις διαπραγματεύσεις για το πρώτο δάνειο, και η φράση που χαρακτηρίζει την καριέρα του είναι μία και μοναδική : «Οπου πατάει δεν φυτρώνει χορτάρι» ! Ο 55χρονος σήμερα Πολ Τόμσεν, είναι Δανός, που εργάζεται στο ΔΝΤ και με νόμο ... αποτελεί τον άνθρωπο που ΔΕΝ πλήρωσε ποτέ ένα ευρώ σε φόρους! Η δουλειά του είναι βλέπετε, να πληρώνουν οι λαοί τα σπασμένα των πολιτικών, αλλά αυτός ποτέ!!

«Σύμφωνο Αν. Μεσογείου» προτείνει το Ισραήλ κατά της Τουρκίας

Την δημιουργία ενός βαλκανικού «άξονα» Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ο οποίος μαζί με την Κύπρο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην Τουρκία βλέπουν διπλωμάτες στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post το Ισραήλ βλέπει την Κύπρο ως ένα στρατηγικής σημασίας περιφερειακό συνεργάτη με τον οποίο η ενδυνάμωση της συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητας της ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής. Η ιδέα αυτή που αρχίζει σταδιακά να διαμορφώνεται σε μία εναλλακτική πρόταση για την εξέλιξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, θυμίζει έντονα τη Βαλκανική Συμμαχία του 1912 όπου και πάλι βασικός στόχος ήταν η αντιμετώπιση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από τις τέσσερις  χριστιανικές χώρες των Βαλκανίων.