“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

☦Ώρα με την Ώρα επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. Σε αυτόν τον πόλεμο τουρκικής έμπνευσης στον αυχένα του Καυκάσου εμπλέκονται άμεσα πολλά κράτη.

Ένας Εσπερινός  μας χωρίζει από τα ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η παρακάτω γεωπολιτική εξίσωση δεν βγαίνει. Όπως μας λένε η τουρκία και το Ισραήλ είναι άσπονδοι αντίπαλοι. Όμως η τουρκία έστειλε ήδη δεκάδες UAV και ανιχνευτές drone στους Αζέρους. Αλλά διαβάζουμε ότι και «το Ισραήλ στέλνει δωρεάν δεκάδες drone "Harpy" κατά αρμενικών S-300-Iskander

☦24η ημέρα Υετός Άεναος Αγίων Δακρύων της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ «ΜΗΤΕΡΑ γιατί κλαις τόσες μέρες;»

Στις παρυφές του Βύρωνα των Αθηνών  στην Νέα Ελβετία το έκτακτο θαυμαστό γεγονός συνεχίζεται αδιάλειπτα. Στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ η εφέστιος εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ δεν έπαυσε να δακρύζει εδώ και μέρες από την στιγμή που κατά την εορτή της Πανηγύρεως του Γεννεσίου ΤΗΣ και την ώρα της ανάγνωσης του Ιερού Ευαγγελίου βούρκωσαν οι Οφθαλμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου και άρχισε να δακρύζει ασταμάτητα.

Δεν τολμούμε να ερμηνεύσουμε το γεγονός αυτό που στα εκκλησιαστικά  ιστορικά δρώμενα δεν υπάρχει αντίστοιχο παρόμοιο δηλ. να κλαίει η ΕΙΚΟΝΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ τόσο χρονικό διάστημα.

☦"τα μάθατε τα νέα; δεν έχει πόλεμο, η επικείμενη σύγκρουση Ελλάδος - τουρκίας θα αποσυμπιέζεται αμέσως και ο τούρκος θα χορεύει"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ  πολλές  ΝΥΚΤΕΣ ΙΜΙΩΝ  με μηχανισμό ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ; Η Ελλάδα συμφώνησε με την Τουρκία “στρατιωτικό μηχανισμό απεμπλοκής”

"Δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα"

Στρατιωτικό μηχανισμό απεμπλοκής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ιδρύθηκε στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας από τις Βρυξέλλες.

☦ Ξέσπασε σε λυγμούς, που αυτή είχε δει τον Γέροντα και μίλησε, ενώ ήδη ο Γέροντας είχε πεθάνει!

Όταν είχε κοιμηθεί ο Γέροντας Πορφύριος, ήρθε μια κοπέλα από την Αυστραλία για να τον επισκεφθεί. Δεν ήξερε ότι είχε πεθάνει.

Όταν ήρθε στο μοναστήρι, είδε ότι έξω υπήρχε κόσμος, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και ανέβηκε τροχάδην επάνω στο κελλάκι του. Είδε παραδόξως, τον Γέροντα να κάθεται στο κρεβάτι, μίλησε μαζί του αρκετή ώρα, είπε ότι ήθελε να πει, πήρε τις απαντήσεις και, πολύ χαρούμενη, κατέβαινε την σκάλα.

☦ Η κατάκριση

Είδα άνθρωπον που φανερά αμάρτησε, αλλά μυστικά μετανόησε, και αυτόν που εγώ τον κατέκρινα ως ανήθικο, ο Θεός τον θεωρούσε αγνό, διότι με την μετάνοιά του τον είχε εξευγενίσει πλήρως.

Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας

pemptousia

☦ Ἐκεῖνος πού ἀγωνίζεται γιά τήν ἀρετή ποτέ δέν μένει μόνος του στόν πνευματικό του ἀγώνα

«Ἄν θέλης νά μήν ξεπέσης ἀπό τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, μήτε τόν ἀδελφό σου νά ἀφήσης νά κοιμηθῆ στενοχωρημένος ἀπό σένα, μήτε ἐσύ νά κοιμηθῆς στενοχωρημένος ἐναντίον του. Συμφιλιώσου μέ τόν ἀδελφό σου καί τότε πήγαινε καί πρόσφερε στόν Χριστό μέ καθαρή συνείδησι τό δῶρο τῆς ἀγάπης, μέ ἔνθερμη προσευχή» (Ματθ. Ε΄ : 24).

«Ἐκεῖνος πού ἀγωνίζεται γιά τήν ἀρετή ποτέ δέν μένει μόνος του στόν πνευματικό του ἀγώνα. Πλάϊ του στέκει ὁ Θεός, «πάντοτε ζῶν εἰς τό ἐντυγχάνειν ὑπέρ αὐτοῦ» (Ἑβρ. Ζ΄ : 29).

☦ Η φωτογραφία του Οσίου Εφραίμ που αναβλύζει μύρο

Μια σπάνια φωτογραφία από τα Κατουνάκια στην οποία φαίνεται ο όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης μαζί με τη συνοδεία του, παραχώρησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, η ανιψιά του οσίου, κ. Βικτώρια Παπανικήτα, κόρη του κατά σάρκα αδελφού του, Χαράλαμπου. 

Στη φωτογραφία διακρίνεται στο μέσον ο όσιος Εφραίμ, όρθιος από αριστερά ο διάδοχος του κελίου του οσίου στα Κατουνάκια π. Ιωσήφ, όρθιος από δεξιά ο π. Νικηφόρος και καθιστοί, από τα αριστερά οι π. Προκόπιος, π. Νεκτάριος και ο π. Εφραίμ.