“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος

«Δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος». Αυτό ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
O κ. Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο στη Πολωνία, παράλληλα, χαρακτήρισει  «ελληνοκυπριακή διοίκηση» την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία, όπως τόνισε, είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους .

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυτές τις μέρες ζήσαμε το αποκορύφωμα της υποκρισίας, της ασχετοσύνης και της εκτός πραγματικότητας λειτουργίας ενός κοινοβουλίου που έχει ήδη εξευτελιστεί καθώς λειτουργεί χωρίς βουλευτές, με προεδρικά διατάγματα και με διάφορες θεατρικές παραστάσεις χωρίς ακροατήριο, παρά μόνο τους ίδιους τους «ηθοποιούς» να καμαρώνουν την μαύρη του κατάντια. Αν αυτή είναι δημοκρατία, τότε οι ίδιοι είναι εξωγήινοι και ο λαός τους ζει κάπου στο φανταστικό υπερπέραν.

Τουρκικός "εμφύλιος" στην Θεσσαλονίκη! Γιατί "έκραξαν" τούρκο υπουργό στο σπίτι του Κεμάλ

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Έκρυψε η πλειονότητα των Τουρκικών εφημερίδων τις αποδοκιμασίες κατά του Τούρκου υπουργού Μουεζζίνογλου στο σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη από συγκεντρωμένους Μουσουλμάνους που δεν συμφωνούν με την έμφαση στον ισλαμισμό που δίνει η κυβέρνηση του Ερντογάν σε βάρος του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. Και εστίασαν οι εφημερίδες στην  καθυστέρηση του τρένου  που έγινε για τεχνικούς λόγους στον Εβρο - που οφείλεται σε καθυστερημένη άφιξη του τρένου στο Πύθιο- εμφανίζοντάς την μάλιστα ως  σκόπιμη από την ελληνική πλευρά!

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ

Τουρκικός όμιλος θέλει το λιμάνι της Ύδρας
ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του πρώτου «πακέτου» με τις μαρίνες, που αφορά τον Άλιμο, τη Νέα Επίδαυρο, τον Πόρο και την Ύδρα και έντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της γειτονικής Τουρκίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει 11 επενδυτικά σχήματα και ως τα τέλη του έτους το Δημόσιο θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία.  

Πολιτικό Τηλεγράφημα, μπαλώνοντας τα δίκτυα της ζωής μας.

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Δεν θα χρειασθεί να καταθέσετε άλλη φορά πρόταση ΜΟΜΦΗΣ γιατί εκ των πραγμάτων θα βρεθεί η ΜΟΡΦΗ που θα κλείσει την πόρτα του τρελοκομείου που άνοιξε ο λόγος του “αλήστου” μνήμης πολιτικού Καραμανλή Α΄. Δυστυχώς ο ΚΟΜΠΑΣΜΟΣ αρρωσταίνει πρώτα τους πολιτικούς και μετά τον Λαό. Τώρα που μάθαμε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2016 άραγε ησυχάσαμε;;; Με ποιο ισχυρό επιχείρημα μπορείτε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν αύριο;; Στην Δημοκρατία λέτε ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα και συμφωνούμε. Υπάρχουν όμως σήμερα έξοδοι κινδύνου σε αυτήν ;;

"Θερμό επεισόδιο με Τουρκία" - Ποιος το είπε στη Βουλή επικαλούμενος τον ΥΦΕΘΑ

Ο Απόστολος Κακλαμάνης προειδοποίησε για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, επικαλούμενος τον υφυπουργό Άμυνας Αθανάσιο Δαβάκη ο οποίος προειδοποίησε για υπερσυγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στον Έβρο.
Το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύρραξης με την Τουρκία είναι πιθανό, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη. «Οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους», προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Καρακαλληνός, Οι γέροντες Παΐσιος, Εφραίμ Κατουνακιώτης και Εφραίμ Φιλοθεΐτης, όπως τους γνώρισα

Για τον μακαριστόν Γέροντα Παΐσιον, τον επίσης μακαριστόν Γέροντα π. Εφραίμ Κατουνακιώτην και για τον Γέροντά του Αρχιμανδρίτην Εφραίμ Φιλοθεΐτην -ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασκείται στις ΗΠΑ κι έχει ιδρύσει με τη χάρη του Θεού 17 υπέροχα μοναστήρια στην υπερατλαντικήν ήπειρο- μας ομιλεί, αγαπητές και αγαπητοί μου αναγνώστες της «δημοκρατίας», ο πολιός Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Καρακαλληνός.