“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

☦ Κυριακή των Μυροφόρων

"Χαρᾶς τά πάντα πεπλήρωται.."

«Ἀναστάσεως ἡμέρα» προβάλλει γιὰ ἄλλη μία φορὰ ἐνώπιόν μας. «Πάσχα καινόν, ἅγιον… ἡμῖν ἀνέτειλε». Σκιρτᾶ ἀπὸ χαρὰ καὶ ἀγαλλίαση ἡ καρδιὰ ὅλων μας. Καὶ ὁ ἱερὸς ὑμνογράφος ξεσπᾶ καὶ αὐτὸς σὲ χαρμόσυνο καὶ πανηγυρικὸ ὕμνο. «Χαρᾶς τὰ πάντα πεπλήρωται, τῆς Ἀναστάσεως τὴν πεῖραν εἰληφότα». Ὅλα γέμουν καὶ πλημμυρίζουν ἀπὸ χαρά. Χαίρουν προπάντων οἱ ἄνθρωποι, ἀλλὰ καὶ οἱ Ἄγγελοι. Χαίρει καὶ εὐφραίνεται καὶ αὐτὴ ἡ κτίση.

☦ «Όσοι ομιλούν περί εκκλησίας χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψει τους Πατέρας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ»

«ΟΣΟΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩ ΡΩΜΑΙΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΡΑΠΙΣΑΝΤΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΑΓΟΝΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ»

(ΜΟΝΑΧΟΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ)

☦ Οι εχθροί του αντιχρίστου θα θεωρηθούν ταραξίες...

“Οι εχθροί του αντιχρίστου θα θεωρηθούν ταραξίες, εχθροί της κοινωνίας και της τάξης... θα υποστούν ανοιχτές και συγκεκαλυμμένες διώξεις, και θα υποβληθούν σε σκληρές τιμωρίες και ποινές...”

 Ἅγιος Ἐφραίμ ο Σύρος, "Περί ἐμφάνισης τοῦ ἀντιχρίστου"

☦ Ο κάθε άνθρωπος έχει πάνω στην ψυχή του τους "τύπους των ήλων", των δικών του ήλων, των δικών του καρφιών και την λογχισμένη δική του πλευρά.

Γιατί κάθε ένας που ακολουθεί το Χριστό γίνεται όμοιος με Αυτόν κατά χάρη και πορεύεται το δρόμο του Χριστού.
Και παρόλο που μπορεί να φτάσει εις την Ανάσταση παρά ταύτα διατηρεί εις το σώμα της ύπαρξής του τα σημάδια από τα καρφιά και από την λόγχη.

☦ Είδα ένα όνειρο παράξενο χθες πάτερ ...

Θ.Π.: «οὐκ ἔστιν ὧδε» μέσα σ αυτές τις τρεις μικρές λέξεις κρύβεται όλο το σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου.

Ήμουν λέει μαζί με τον νυχτερινό μαθητή Νικόδημο και τον τολμηρό Ιωσήφ και τους βοηθούσα να αποκαθηλώσουν μετά από 2 χιλιάδες χρόνια το σώμα του Χριστού μας...

Και είχαν σκεβρώσει τα καρφιά και είχαν πιάσει σκουριά μιγμένα με Αίμα ακόμα ζέον...

Και άρχισα εγώ να προσπαθώ με αγωνία και κόπο ,να βγάλω τα καρφιά από τα χέρια και τα πόδια Του τα άχραντα, που ήταν προς την πλευρά του ευγνώμονος ληστή...

☦Παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ σε μια νεαρή κοπέλα και της είπε " χρειαζόμαστε νέους γιατρούς" ΚΑΙ μάλιστα κουνούσε το δάκτυλο του

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

☦ Πολλοί Ιερείς και Επίσκοποι κοινωνούν τον λαό φορώντας μάσκα. Αυτό τι είναι, αν όχι βλασφημία;

Φώτο (το χαμόγελο του γέροντα Γαβριήλ του Αγιορείτη) 
" Φύλακας και εκφραστής της Παράδοσης είναι το σύνολο Σώμα, όχι μια μερίδα Αρχιερέων που άγονται και φέρονται πολλάκις από τις προσταγές και τον φόβο του Καίσαρα.

Πρόσφατα το βιώσαμε τούτο, άλλωστε, στη Δίκη και στα Πάθη του Κυρίου μας.

Ας το δούμε και με ένα σύγχρονο παράδειγμα: Πολλοί Ιερείς και Επίσκοποι κοινωνούν τον λαό φορώντας μάσκα.

☦ Όσες φορές πέσεις, τόσες να σηκωθείς

Σου λέει ο Κύριος, όπως είπε στον Ματθαίο: «Ακολούθησέ με». Εσύ, λοιπόν, εκεί που καταδιώκεις με προθυμία τον πολυπόθητο Κύριό σου, αν στο δρόμο σου σκοντάψεις το πόδι σου στην πέτρα κανενός πάθους και πέσεις απροσδόκητα στην αμαρτία, ή και πολλές φορές, επειδή υπάρχουν λασπώδη μέρη, γλίστρησες χωρίς να το θέλεις και έπεσες, όσες φορές τύχει να πέσεις και να βασανίσεις το σώμα σου, τόσες φορές σήκω επάνω και τρέξε πίσω από τον Κύριό σου μέχρις ότου τον φτάσεις.

☦ ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ - να μονοιάσουμε, να μετανοήσουμε, να ενωθούμε για όλα αυτά που βιώνουμε και έρχονται.

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με ένα εκ των θεμάτων της την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ και τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΗΣ - μιλάει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ στον FM100 δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης με τον Βασίλη Κοντογουλίδη.