“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται ο “προϋπολογισμός” που λέγεται ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ο φετινός προϋπολογισμός λέτε να ονομαστεί προϋπολογισμός του ΑΙΓΑΙΟΥ τιμής ένεκεν;   
εξ αιτίας αυτών που πρόκειται να συμβούν εκεί σύντομα βλ. προσφυγικό, βόλτες του σεισμογραφικού Τσεσμέ κ.α

ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα χρειάστηκαν οι Τούρκοι που επέβαιναν στα τα πλοία της ακτοφυλακής καθώς παρακολουθούσαν το ρωσικό πολεμικό πλοίο που περνούσε τον Βόσπορο, όταν στο κατάστρωμα του ρωσικού πολεμικού εμφανίστηκε ξαφνικά ένας Ρώσος αξιωματικός κρατώντας στα χέρια του ένα ισχυρό ρουκετοβόλο σημαδεύοντας τους.
Όπως ανέφεραν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, πάνω στο ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, μηκους 112,5 μέτρα, την ώρα που διέρχονταν προερχόμενο από την Μαύρη Θάλασσα τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος και στην συνέχεια την ανατολική Μεσόγειο, εμφανίστηκε ξαφνικά ένας Ρώσος αξιωματικός που κρατούσε στα χεριά του ένα ρουκετοβόλο έτοιμος να το πυροδοτήσει στοχεύοντας τους.

Ο καθηγητής της ερήμου Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Η Πεμπτουσία σε συνεργασία με την ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιά παρουσιάζει την ομιλία του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Βασιλάκου για την αγιαζμένη μορφή των ημερών μας τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

οι Τούρκοι κόντεψαν να φθάσουν και στα.... ΕΞΑΜΙΛΙΑ Κορινθίας

Τουρκικό πολεμικό πλοίο έφτασε μέχρι... τον Ισθμό της Κορίνθου!
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο πέρασε μεταξύ του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και βρέθηκε μια ανάσα από το στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.
Πρόκειται για τουρκικό αντιτορπιλικό, το οποίο συμμετείχε σε άσκηση. Η εικόνα του τουρκικού πλοίου πάντως να περνάει από την Κόρινθο, προκάλεσε αναστάτωσε σε πολλούς. Δείτε το βίντεο:

Πατροκοσμάς: “Όταν δείτε το χιλιάρμενον στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης”

Προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για την Τουρκία
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός , γνωστός και ως Πατροκοσμάς, έζησε σε χρόνους δύσκολους για το γένος. Έφερε το μήνυμα της σωτηρίας, της αλήθειας, της αγάπης και της μετανοίας. Στήριξε σε χρόνια δύσκολα τον λαό στην πίστη γιατί γνώριζε ότι μέσα από τους εξισλαμισμούς υπήρξε μέγιστος κίνδυνος να χαθεί το γένος, γιατί γνώριζε πως όποιος χάνεται για την πίστη χάνεται και για την Ελλάδα. Ήξερε ότι αυτός ο λαός πρέπει να μείνει σταθερός στις ρίζες και στα πιστεύματά του, στα ήθη του και στη γλώσσα των Πατέρων του.