“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ιερά Πανήγυρις εις την Ιερά Μονή των Ιβήρων Αγίου Όρους

Με λαμπρότητα και συμφώνως προς την Αγιορείτικη Παράδοση εορτάσθηκε, την Τρίτη της Διακαινησίμου, η κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, στο Κάθισμα της Παναγίας, της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά. Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Την παραμονή της εορτής ετελέσθη στο κατάμεστο, από πιστούς και προσκυνητές από όλο τον κόσμο, καθολικό της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωάννου.

Μόνο με παραπεμπτικό θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία οι ασθενείς

«Σφήνα» μεταξύ των ασθενών και των δημόσιων νοσοκομείων θα μπαίνουν οι οικογενειακοί γιατροί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το προσεχές διάστημα, οι ασθενείς θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία μόνο με παραπεμπτικό, προσθέτοντας ότι το δημόσιο νοσηλευτήριο είναι η τελική επιλογή για έναν ασθενή και επιπλέον κοστίζει πολύ ακριβά στο σύστημα.

Το "φωτογραφικό άλμπουμ" των "τούρκων βουλευτών" της Θράκης που όλοι τώρα... ανακαλύπτουν

Όλοι τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους και τους εκνευρισμένους για όσα γίνονται στην Θράκη. Ειδικά οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εμφανίζονται οργίλοι στα τηλεοπτικά παράθυρα προκαλούν όχι γέλιο, αλλά μάλλον θλίψη. Δεν είχαν ακούσει …τίποτα για το φόνο. Δεν είχαν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες βουλευτές που δήλωναν τούρκοι μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν είχαν ξαναδεί αφίσες γραμμένες στα τουρκικά στην Θράκη. Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί δυστυχώς το θέμα Θράκη το αγγίζουν όχι για την ουσία του προβλήματος και των κινδύνων αλλά μόνο και μόνο για να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο στην προεκλογική αντιπαράθεση των εκλογών που έρχονται.