“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η Γαλλία στέλνει πολεμικά σκάφη απέναντι από τον τουρκικό Στόλο

Μετά την κόντρα Νικολα Σαρκοζι και Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την αρμενική γενοκτονία, η Γαλλία στέλνει στην περιοχή της γεώτρησης του οικοπέδου 12 μία κορβέτα F792 Premier-Maître L'Her κλάσης D'Estienne d'Orves η όποια κομίζει μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέπουν από το Παρίσι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που ξεφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας.
Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1970 που ο γαλλικός Στόλος λαμβάνει θέση απέναντι από τον τουρκικό όπως είχε πράξει στην κρίση το Χόρα το 1976.
Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Γαλλία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για δύο οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ και ήδη  γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία έχει αγοράσει αποτελέσματα ερευνών στην περιοχή από την κυπριακή κυβέρνηση.
Το γαλλικό πλοίο ουσιαστικά εκτελεί αποστολή προβολής ισχύος στην Αν. Μεσόγειο στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα στον κατάλληλο αποδέκτη. Τελικός προορισμός του πλοίου θα είναι ο ινδικός Ωκεανός όπου η κορβέτα θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Αταλάντα.   

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Νέες έρευνες ξεκινά το Πίρι Ρέις


Η νέα φάση των ερευνών του τουρκικού πλοίου Πίρι Ρέις ξεκινά σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «IHA». Το πρακτορείο επικαλέστηκε δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή Ντερμάν Ντοντουρούρ, στελέχους του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης, όπου ανήκει το ερευνητικό σκάφος. Ο κ. Ντοντουρούρ δήλωσε ότι κατά τις προηγούμενες έρευνες, ερευνήθηκε το ένα τρίτο της ονομαζόμενης, από τουρκικής πλευράς, «περιοχής G», σε μία γραμμή 250 χιλιομέτρων και ότι στόχος αυτή τη φορά, είναι να ερευνηθεί το υπόλοιπο τμήμα της ίδιας περιοχής, εντός είκοσι ημερών. «Μπορεί να μας δυσκολέψουν οι άνεμοι, επειδή βρισκόμαστε στο μέσο του Φθινοπώρου, πράγμα που μπορεί να επιδράσει στην ποιότητα των ερευνών», είπε και αναφερόμενος στις προηγούμενες έρευνες δήλωσε ότι το Πίρι Ρέις παρακολουθούνταν συνεχώς από ένα πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. «Πού και πού βλέπαμε και μαχητικά αεροσκάφη», προσέθεσε χωρίς περεταίρω λεπτομέρειες.

Η τύχη μας έχει αποφασιστεί

Επειδή αυτό το μαρτύριο της σταγόνας με την έκτη δόση του δανείου, ξέρουν καλά να το εφαρμόζουν σε βάρος του ελληνικού λαού Μέρκελ, Σαρκοζί, Όλι Ρεν και Λαγκάρντ, να σας πω τι υπάρχει στο παρασκήνιο των διάφορων συναντήσεων σωτηρίας για την Ελλάδα:
1. Μας κρατάνε «μέχρι νεωτέρας» μέσα στο ευρώ. Υπολόγισαν ότι αυτή τη στιγμή, η ζημιά για την ευρωζώνη θα είναι μεγαλύτερη από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παρά από μια παραμονή της με νέα δάνεια μέχρι το 2015.
2. Η έκτη δόση θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα τμηματικά. Δηλαδή κάθε φορά που θα υλοποιούμε κάποιες οδηγίες–αποφάσεις της τρόικας, θα μας δίνουν και ένα μέρος του δανείου. Η αρχή θα γίνει τέλος Οκτώβρη και το τέλος αυτής της «σαλαμοποίησης» της έκτης δόσης υπολογίζεται στις 15 Δεκέμβρη.
3. Κούρεμα του συνολικού χρέους της Ελλάδας θα γίνει μεταξύ 35- 50%. Αυτό σημαίνει μια πιο φτωχή Ελλάδα, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία, καθώς οι αγορές (Τράπεζες, ΕΚΤ κλπ.) δεν θα μας δανείζουν ούτε ένα ευρώ. Πρέπει δηλαδή να ζούμε με αυτά που παράγουμε ξεπληρώνοντας παράλληλα και το 50% του χρέους που θα έχει μείνει.
4. Η έγκριση του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού της χώρας θα γίνεται από μια άλλη τρόικα, η οποία με ένα μόνιμο εκπρόσωπό της στην Ελλάδα, θα παίρνει ουσιαστικές αποφάσεις, αντικαθιστώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση.
5. «Ξένοι επενδυτές» θα έχουν πάρει την επόμενη τριετία το 80% της παραγωγής της χώρας και της κρατικής περιουσίας (ενέργεια, τουρισμός, λιανεμπόριο, συγκοινωνίες, τζόγος), επιβάλλοντας τους δικούς τους όρους σε εργαζόμενους και έλληνες καταναλωτές.
Αυτές είναι οι πικρές αλήθειες. Η τύχη μας έχει αποφασισθεί.
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΔΡΑΝΕΙΣ;

http://www.newsbomb.gr/editorial/story/85060/h-tychh-mas-echei-apofasistei

Πρόεδρος εργαζομένων στο ΚΕΠΥΟ: “Λεφτά υπάρχουν αλλά οι πολιτικοί αρνούνται να τα μαζέψουν”

Απίστευτες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Υπ Οικονομικών έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΠΥΟ  Ρουμελιώτης σε πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή.  Όπως δήλωσε ο Ρουμελιώτης λεφτά όντως υπάρχουν όπως έλεγε ο προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να εισπραχτούμε.  Όπως χαρακτηριστικά ανέγερε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΠΥΟ «όταν είπαμε "λεφτά υπάρχουν" αναφερόμενοι στους φοροφυγάδες κάποιοι λιμοκοντόροι του Υπ. Οικονομικών, κάτι παιδάκια που έχουν πάρει για συμβούλους που έχουν πάρει, πέσανε πάνω να μας φάνε». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν υπάρχει η περίφημη λίστα του Κουσελά, ο Ρουμελιώτης απάντησε ότι «υπάρχουν όλες οι λίστες στο taxis από αυτούς που χρωστάνε εκατομμύρια μέχρι και αυτούς που χρωστάνε ένα ευρώ και να τα αφήσει αυτά ο Κουσελάς γιατί μην ξεχνάμε ότι ήταν πρώην συνδικαλισταράς». Συμπληρώνοντας ο Ρουμελιώτης δήλωσε ότι «Οι πολιτικές ηγεσίες δεν δίνουν εντολή να πιαστούν οι φοροφυγάδες και ο Κουσελάς ήταν υπουργός και έπρεπε να δώσει εντολή να συλληφθούν οι φοροφυγάδες». Μάλιστα ο σύλλογος των εργαζομένων, είχε προτείνει στο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και είχε επισκεφτεί το ΚΕΠΥΟ, συγκεκριμένες προτάσεις ώστε με στοχευμένες διασταυρώσεις πόθεν έσχες να πιαστούν οι φοροφυγάδες. Δυστυχώς για άλλη μία φορά τίποτα δεν έγινε και πάλι τα "σπασμένα" τα πληρώνουν οι ευσυνείδητοι σκληρά φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr