“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ μας. Συγκλίνει το BREXIT στις ίδιες ημερομηνίες με την ενεργοποίηση των S-400 στην τουρκία.

Μας λένε «εντάξει θα γίνουν κάποτε αυτά που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, όχι τώρα, αλλά σε 10, 20 χρόνια» Και τους λέμε  «καλά δεν έχετε μάτια για να δείτε τα ολοφάνερα ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΏΝ μας;»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τότε που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ την εξής φράση «πρέπει κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια ή να είναι βόδι» δεν μπορούσαμε να την κατανοήσουμε , όπως τώρα. Να γιατί όλα θα γίνουν  ξαφνικά και η θεραπεία μας θα είναι  άμεση. Το οριστικό  BREXIT  με  συμφωνία πήρε παράταση μέχρι της 31 Ιανουαρίου 2020 ή και λίγο πριν σχετιζόμενο με την πιθανή προκήρυξη εκλογών στην Μ. Βρετανία.

Και ψωμί και τυρί σταλμένα από την Παναγία (θαύμα Παναγίας Πορταΐτισσας)

Ο κ. Άγ. Κ., κάτοικος Θεσσαλονίκης, μας γράφει: «Θα ήθελα κι εγώ, αν μου επιτρέπετε και έχω την ευλογία σας, να αναφερθώ σε ένα θαύμα της Παναγίας που συνέβη στη μακαρίτισσα τη μάνα μου, όταν ήρθε σαν προσκυνήτρια στην Ιερά Μονή σας, κατά την ανώμαλη περίοδο του εμφυλίου πολέμου 1946-49. Η μάνα μου καταγόταν από το Πρωτοκκλήσι.

Το φρέσκο ψωμί

Ένας από τους γέροντες της σκήτης αρρώστησε κάποτε και επιθύμησε να φάει λίγο φρέσκο ψωμί. Πού να βρεθεί όμως τέτοιο πράγμα σε εκείνη την έρημο;
Όταν το έμαθε ένας από τους νέους μοναχούς, έβαλε στο δισάκι του όλα τα ξερά ψωμία που είχε, και ξεκίνησε για την Αλεξάνδρεια. Η πόλη απείχε δυο ημερών δρόμο από την έρημο. Ο καλός νέος αψήφησε τον κόπο! Κατέβηκε, άλλαξε τα ψωμιά, κι επέστρεψε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στη σκήτη.