“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Συγκλονιστική επιστολή για τους μοναχούς που διώχθηκαν από Μονές του Αγίου Όρους

Γράφει ο Νικόλαος Πανταζής και οι συν εμοί Αποτειχισθέντες αδελφοί, Μελβούρνη Αυστραλία
Προς Ηγουμένους Ι.Μ. Μεγ. Λαύρας και Ι.Μ. Χιλανδαρίου,
Δεν θα εμπλακώ στα φιλοφρονητικά και υποκριτικά προσχήματα του τύπου "Πανοσιολογιώτατε, Άγιε Καθηγούμενε" κλπ. Σας έφαγαν οι τίτλοι. Σας εμώραναν οι θρόνοι. Σας ετύφλωσαν οι του Ιούδα μοιχειακοί ενηγκαλισμοί και οι βλάσφημοι παπόφιλοι λιβανισμοί. Σας εφούσκωσαν οι δαιμονόπνευστες κολακείες οι οποίες νεκρώνουν την παραμικρή εναπομείνασα αίσθηση εγρηγόρσεως του "γρηγορείτε και προσεύχεσθε", την οποία εγρήγορση οφείλατε να διατηρείτε ακέραια ως μοναχοί και ασκητές, αφιερωμένοι υποτίθεται στο εξαγιαστικό και υψοποιό τρίπτυχο: "νηστεία, αγρυπνία, προσευχή, ουράνια χαρίσματα λαβών..."

Πριν εξομολογηθείς ψάξε..

Λέει ο άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος. Όταν θέλεις να κοινωνήσεις, βρες μια εκκλησία που να τελεί την Θεία Ευχαριστία και είσελθε να κοινωνήσεις. Όταν όμως θες να μιλήσεις για την καρδιά σου, πρόσεχε, που και σε ποιόν θα πας.
Να ιδρώσεις πριν επιλέξεις το πρόσωπο που θα δει και θα ακούσει τις πιο εσώτερες παρθενικές φωνές σου. Εγώ δεν είμαι άγιος, μα θα πω κάτι επιπλέον. 

“Της κάνουν όλα τα χατίρια (της Τουρκίας) για να την κομματιάσουν ΕΥΓΕΝΙΚΑ” ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
¨Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.¨  έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ  ΚΑΙ σήμερα Ρώσοι και Δυτικοί φέρονται  ευγενικά και με το γάντι  στην Τουρκία.