“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Όλοι θέλουν μια ωραία κηδεία και μια καλή υστεροφημία για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά δεν..

Τρέχει το νομικό πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών και οι Έλληνες – Μακεδόνες ώρα με την ώρα γίνονται άγρια θηρία μέσα σε κλουβί, από θυμό φυσικά  που δεν μπορούν να τον διαχειριστούν πλέον.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος
Αν δεν υπήρχαν μνημόνια δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν τέτοιες «δολοφονίες»  της Παγκόσμιας Ιστορίας. Άρα αυτοί που υπέγραψαν μνημόνια γνώριζαν  πολύ καλά τι υπέγραψαν, άσχετα αν τα διάβασαν ή όχι.

Κληρονομούνται οι αμαρτίες των γονιών στα παιδιά;


Δεν ευθύνεται μονάχα ο άνθρωπος για τα παραπτώματά του. Τα λάθη, οι αμαρτίες και τα πάθη δεν είναι μόνο προσωπικά βιώματα του εξομολογούμενου.
Ο κάθε άνθρωπος έχει πάρει μέσα του και τα βιώματα των γονέων του και ειδικά της μητέρας, δηλαδή το πώς ζούσε η μητέρα, όταν τον κυοφορούσε, αν στενοχωριόταν, τι έκανε, αν κουραζόταν το νευρικό της σύστημα, αν είχε χαρά, αν είχε θλίψη, αν είχε μελαγχολία. Έ, όλο το νευρικό σύστημα το δικό της επηρέασε το νευρικό σύστημα του εμβρύου της. Οπότε, όταν γεννηθεί το παιδί και μεγαλώσει, παίρνει μέσα του και τα βιώματα της μητέρας του, δηλαδή άλλου ανθρώπου.

Η Τουρκία εγκαθιστά αμερικανικές πλατφόρμες γεώτρησης στην Μεσόγειο (μπορεί και ΑΙΓΑΙΟ;) Οι τούρκοι δεν θα έχουν καλά ξεμπερδέματα με τους Ρώσους.

Προπομπός εξελίξεων; O Ερντογάν παίζει πάλι μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ και στην μέση έχει την Ελλάδα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι ανατροπές  που επισυμβαίνουν τα τελευταία 24 ωρα στην Μέση Ανατολή  και οι αναδιατάξεις των συμμαχιών στην Βόρειο Συρία- Ευφράτη εν όψει της δημιουργίας κουρδικής κρατικής υπόστασης με συμφωνημένες οριο -γραμμές φέρνουν πιθανές αντιπαροχές στην Αν. Μεσόγειο, μπορεί και στο ΑΙΓΑΙΟ ανάλογα με την όρεξη του τούρκου.

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής καταγόταν από κάποιο φτωχό χωριό της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Βηθσαϊδά. Ήταν γιος του ψαρά Ζεβεδαίου και της Σαλώμης που ήταν συγγενής της Παναγίας Μητέρας του Χριστού. Πολύ νωρίς έγινε μαθητής του Ιωάννου Προδρόμου ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην τέχνη του ψαρά κοντά στον πατέρα του και τον αδελφό του Ιάκωβο.