“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτοπρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Γιατί να αναζητούμε υποκατάστατα κι όχι αυθεντικά πρότυπα;

Του π. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού, Ομοτ. Καθηγητού Παν/μίου Αθηνών
-«Ο αμφίβολος εκκλησιαστικά και ιστορικά Αγ. Βαλεντίνος έχει κατασκευαστεί  για την εμπορευματοποίηση και των ανθρώπινων συναισθημάτων»
-«Δεκάδες οι γιορτές κοσμικού χαρακτήρα  που καθιερώνονται από τους αρχιτέκτονες της Νέας Εποχής (New Age)  και τείνουν να περιθωριοποιήσουν τις χριστιανικές εορτές  και τη δυναμική τους στην κοινωνία μας»

NATO: H Αρμάδα στο Αιγαίο εξυπηρετεί κι άλλες πολιτικές λένε αναλυτές

Η παρουσία του ΝΑΤO στο Αιγαίο δεν εξυπηρετεί μόνο το προσφυγικό, αλλά σηματοδοτεί την ενίσχυση της προσοχής της Συμμαχίας προς την νότια περιοχή της Ευρώπης. Αυτό υποστηρίζουν στο DefenceMatters.org δυο έγκυροι αναλυτές. Ο Andrea Frontini,, και η Juliane Schmidt Αναλυτές Πολιτικής στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής (EPC), μιλώντας στον δημοσιογράφο Αντρέ Ματισάκ, σχολίασαν τον νέο "Άξονα του Αιγαίου". Δείτε τι είπαν:

Ετοιμάζονται να εισβάλουν στην ΣΥΡΙΑ και οι Ρώσοι κάνουν “πλάκα” στον Σουλτάνο.

Αυτό αναμεταδίδει η Pravda.Ru. 02/12/2016
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν πέφτει θύμα τηλεφωνικής φάρσας.
 “Οι Ρώσοι  φαρσέρ Vovan και Lexus  έκαναν φάρσα  στον Πρόεδρο  της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια φάρσα τηλεφωνικής κλήσης προς την τούρκο πρόεδρο, οι δύο τους  υπαινίχθηκαν  ότι ήταν  ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko και  ο πρωθυπουργός  Arseny Yatsenyuk. 

Ο Άγιος Ακύλας και η Αγία Πρίσκιλλα: το ιδανικό χριστιανικό ζευγάρι.

Η μέρα του «αγίου Βαλεντίνου» που ξεκίνησε να γιορτάζεται ως η μέρα των ερωτευμένων ήδη από τα Μεσαιωνικά χρόνια στην Ευρώπη, έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των περισσότερων ως η «επίσημη μέρα» του έρωτα.
Αν και δεν υφίστανται στοιχεία για το πρόσωπο του «αγίου Βαλεντίνου» και ακόμα αν και η Καθολική Εκκλησία ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει την γιορτή στο επίσημο ημερολόγιό της, η συμβολικότατα της 14ης Φεβρουαρίου για ερωτευμένους διεθνώς, είναι δυστυχώς αναμφισβήτητη. Με απλά λόγια εορτάζεται ένας ανύπαρκτος "άγιος" καθαρά για εμπορικούς λόγους!

Τελικά τα HotSpot θα στεγάσουν κυνηγημένους Τούρκους από Ρώσους;

Απάντηση  σε ένα έφεδρο τούρκο αξιωματικό που μας λέει.
Φίλοι, μας επιστράτευσαν. Από ότι φαίνεται ο πόλεμος αρχίζει. Χαίρε, Τουρκία, ζήτω η δόξα των Τούρκων. Θα παλέψουμε για την ιστορία της. Εμείς καταστρέψαμε την Δεύτερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, γονατίζοντας το Βυζάντιο, τώρα θα καταστρέψουμε και την τρίτη, την Ρωσία. Δόξα στους Τούρκους

Το Παγκόσμιο τρελάδικο άνοιξε και εμείς κτίζουμε Hotspot.

Έτσι βλέπουμε  Οι δικοί μας  να εργάζονται πυρετωδώς…

“Στο μέτωπό μας δεν γράφει ηλίθιος”, είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον ΟΗΕ

"Στο μέτωπό μας δεν γράφει ηλίθιος", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στα Ηνωμένα Έθνη που είχαν καλέσει την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.
Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος τα έβαλε για δεύτερη μέρα με τα Ηνωμένα Έθνη. "Έ, Ηνωμένα Έθνη, εσύ τι κάνεις, ποιο είναι το καθήκον σου; Τι στήριξη πρόσφερες εσύ την Τουρκία η οποία μέχρι στιγμής ξόδεψε 10 δις δολάρια για τους πρόσφυγες. Πρόσφερες 450 εκατομμύρια δολάρια. Ντροπή, ντροπή. Μας συγχωρείτε, αλλά στο μέτωπό μας δεν γράφει ηλίθιος", είπε.

«Ο εφιάλτης του Ερντογάν στη Συρία γίνεται πραγματικότητα»

Η πτώση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι, το στρατηγικό σημείο της χώρας που πλέον ελέγχουν μόνο κάποια λίγα τμήματα του, θα είναι ένα πολύ βαρύ πλήγμα στην πολιτική του Ερντογάν, που υποστήριξε τους τζιχαντιστές που θέλουν την ανατροπή του Άσαντ, υποστηρίζει η διευθύντρια του κέντρου σπουδών της Τουρκίας του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, Γκιονούλ Τολ.