“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η ιδιαίτερη (και επικίνδυνη) κουλτούρα των Γερμανών

Το πόσο έχουν μπλέξει τα μπούτια τους εκεί στην τρόικα δε λέγεται. Το ΔΝΤ πάνω από χρόνο, στην αρχή διακριτικά, τελευταία με στεντόρεια φωνή, παραδέχεται ότι η πολιτική όπως σχεδιάστηκε, (τρόπος του λέγειν) για την Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να επαληθευτεί χωρίς κάποιες προϋποθέσεις, κυριότερη των οποίων είναι η ανάληψη ζημιών και από τους δανειστές, και του ιδίου, γιατί όχι, συμπεριλαμβανομένου, μιας και κανένα από τα προγράμματα που σχεδίασε, απ’ ότι παραδέχτηκε στον κώλο της μαϊμούς, δεν ευδοκίμησε.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στέλνει ο εισαγγελέας τον Μαντέλη για τα 450.000 γερμανικά μάρκα της Siemens

Ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης δείχνει να «καίει» τον πρώην υπουργό Αναστάσιο Μαντέλη για τα 450.000 γερμανικά μάρκα (230.000 ευρώ) που κατηγορείται ότι πήρε ως μίζα από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, προκειμένου να υπογράψει, το 1997, ως αρμόδιος υπουργός -τότε- Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη σύμβαση 8002 για τα ψηφιακά του ΟΤΕ.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Θρασύτατη πρόκληση από τον Μουεζίνογλου
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου  ήρθε στη Θράκη να μιλήσει για το “κομμένο χέρι” της Τουρκίας ! Στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης μιλώντας στους κατοίκους είπε πολλά απίθανα ως συνήθως:

Σε τροχιά σύγκρουσης Κυβέρνηση - Άγιον Όρος - Ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί δηλώνουν οι μοναχοί

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την συμμετοχή κανενός πολιτικού προσώπου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση εκατό ετών από την προσάρτηση της αθωνικής χερσονήσου στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο, είναι οι μοναχοί του Αγίου Όρους.
Αυτή τη στιγμή το κλίμα για την Κυβέρνηση στο Άγιον Όρος, και ιδιαίτερα για τον αρμόδιο υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι ιδιαίτερα αρνητικό αφού οι μοναχοί θεωρούν ότι έχουν πέσει θύματα εμπαιγμού.
Αφορμή για την ιδιαίτερα σκληρή στάση των Αγιορειτών που δεν συνηθίζουν να ανοίγουν τέτοια μέτωπα με την ελληνική Πολιτεία είναι το θέμα της φορολόγησης της περιουσίας των Ιερών Μονών.

Μεταμόρφωση και παραμορφώσεις…

«Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», λέει ο Ντοστογιέφσκι. Και ο Πλάτωνας εξάλλου λέει πως η ομορφιά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Θεού.
Αυτός, λοιπόν, ο Θεός της ομορφιάς έπλασε τον πανέμορφο τούτο κόσμο και μας τον πρόσφερε, για να προσπαθήσουμε να του μοιάσουμε και να κάνουμε, όσο γίνεται, περισσότερο όμορφη τη ζωής μας. Αλλά εμείς, αντί να ευχαριστήσουμε το δημιουργό για τα όσα μας πρόσφερε, θεοποιήσαμε τα δημιουργήματά του και τα προσκυνήσαμε. Γεγονός που μας έσπρωξε σε ένα σωρό παραμορφώσεις και ασχήμιες…

Απλά Εκπληκτικό… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αποφύγετε τα μεταλλαγμένα προϊόντα της Monsanto. Είναι άκρως επικίνδυνα! (Η λίστα με τα προϊόντα)

Πολλοί από εμάς ελέγχουν τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε τι είναι αυτά. Κάνουμε επιλογές με βάση την παρουσία από το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το επίπεδο του αλατιού, θερμιδικό περιεχόμενο και το ποσοστό των ινών. Γιατί, λοιπόν, δεν θα θέλουμε να γνωρίζουμε εάν τα τρόφιμά μας περιέχουν ΓΤΟ;
Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ)
Γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (ΓΤΟ), είναι ένας ζωντανός οργανισμός, φυτικός ή ζωικός που έχει υποστεί τροποποίηση των αρχικών γενετικών του χαρακτηριστικών με προσθήκη, αφαίρεση ή αντικατάσταση τουλάχιστον ενός γονιδίου. Με την γενετική τροποποίηση, εισάγουμε άμεσα τα επιθυμητά γνωρίσματα σε έναν οργανισμό χωρίς τη διαδικασία της εγγενούς αναπαραγωγής, επιτρέπει δηλαδή τη μεταφορά γονιδίων μεταξύ οργανισμών ακόμα και αυτών που δεν είναι εξελικτικά συγγενείς.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι έξι κρυμμένες βόμβες του Σεπτεμβρίου

Καυτό φθινόπωρο αναμένει την κυβέρνηση καθώς, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της η Real News, το Σεπτέμβριο η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η Real News, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει “έξι βόμβες”: