“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

☦ Το κλειδί που ανοίγει τα στρατηγικά Δαρδανέλια δεν το έχουν οι τούρκοι , το έχουμε εμείς και είναι η ΛΗΜΝΟΣ.

Η σημερινή μνήμη της απελευθέρωσης της νήσου Λήμνου σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά και τα διεθνή γεωπολιτικά δρώμενα είναι κατεχοχήν πολύ επίκαιρη.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" Όλοι οι ενεργειακοί και γεωστρατηγικοί δρόμοι, όλα τα συμφέροντα οδηγούνται στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ( βλ. έχουν  οι ξένοι το δικό τους ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ , έχουμε εμείς και το δικό μας ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ)

Αυτή η στράτα προς την ΠΟΛΗ γίνεται μέσω των ΣΤΕΝΩΝ.

Και αν το κλειδί των ΣΤΕΝΩΝ προς την ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ είναι οι Συμπληγάδες , όμως και αυτή η πόρτα τους ανοίγει με το ίδιο  κλειδί που ανοίγει την πόρτα των ΣΤΕΝΩΝ στα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ και είναι η νήσος  Λήμνος.

☦ Η χειρότερη οικογένεια που μπορεί να γνωρίσεις ποτέ, η μητέρα ζήλια, ο πατέρας φθόνος και το φοβερό παιδί τους, το μίσος.

Καλύτερα να μη τους γνωρίσεις ποτέ, αλλά κι αν ακόμη συναντηθείς μαζί τους φυλάξου αμέσως με τον καλύτερο τρόπο, αγνόησέ τους και απομακρύνσου το ταχύτερο δυνατόν. Μην μπλέξεις μ’αυτήν την οικογένεια που μόνο πόνο, λύπη και δυστυχία μπορούν να σου φέρουν.

Η μητέρα ζήλια είναι ένα φαρμακερό τέρας, που άμα σε δαγκώσει χάνεις τη λογική σου, την κρίση σου και την αξιοπρέπειά σου. Είναι ένα φαρμάκι που τρέχει μέσα στο αίμα σου και κάθε φορά που φτάνει στην καρδιά σου νιώθεις ένα πόνο και ένα σφίξιμο, που χωρίς να το θέλεις θολώνει το μυαλό σου και αντιδράς εντελώς παράλογα, σαν να σε χτυπάει αλύπητα το μαστίγιο της τρέλας.

☦ Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος: Ο φόνος των εμβρύων είναι «η εσχάτη ανομία»

«Ένα πιστό ανδρόγυνο πήγε κάποτε στον Γέροντα ζητώντας τη συμβουλή του (δεν είχαν αυτόν Πνευματικό). Το πρόβλημα τους ήταν ότι η γυναίκα έπαιρνε δυνατά φάρμακα για κάποια ασθένειά της και κατά τη διάρκεια της θεραπείας έμεινε έγκυος. Ο γιατρός την προέτρεπε να κάνη άμβλωσι, διότι το παιδί θα γεννιόταν ανάπηρο. 

Ο Γέροντας τους είπε:

-Και τι ήλθατε σε μένα; Να σας δώσω άδεια να το σκοτώσετε;

☦ Το διαζύγιο είναι η τρανή απόδειξη ότι παντρεύτηκα τον άλλον για λάθος λόγους.

H ανικανότητα δύο ανθρώπων να αγαπηθούν, διότι πολύ απλά δεν θέλησαν να ενώσουν τις ζωές τους αλλά ο καθένας να κρατήσει σε απόσταση τον εαυτό του από τον άλλον χωρίς να γίνουν ένα. Όταν στον γάμο βασιλεύει το «εγώ» και όχι το «εμείς» τότε αυτός ο γάμος είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

Συγκεκριμένα παντρεύτηκα τον άλλον διότι ήθελα κάτι από αυτόν και όχι τον ίδιο όπως είναι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το κάτι να στραβώσει οπότε δεν μπορώ πλέον να είμαστε μαζί. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει κοινή πορεία αλλά συναλλαγή ικανοποίησης εγωϊσμών. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί διότι ο ένας θέλει από τον άλλον να μοιραστεί ένα κομμάτι από τη ζωή του και συνήθως για λόγους ηδονής «Να περνάμε καλά!» …Όταν όμως τους πεις να γίνει ο άλλος Η ΖΩΗ ΣΟΥ τότε τρομάζουν. Τρομάζει η ευθύνη, το δόσιμο, η θυσία, διότι πρέπει κάτι να αφήσεις από τον εαυτό σου και οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να το κάνουν.

☦Συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος μήνας και η ΠΑΝΑΓΙΑ στην Αθήνα δεν σταμάτησε να δακρύζει ούτε λεπτό. Τι μήνυμα μας δίνει αδελφοί;

Περί του έκτακτου αυτού Θεοσημείου ομιλήσαμε από την αρχή που συνέβη στον Ιερό Ναό του Μυροβλήτη Αγίου Δημητρίου στην Νέα Ελβετία του Βύρωνα των Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της  ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Γεννεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου  στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 και την ώρα που αναγιγνώσκετω το Ιερόν Ευαγγέλιον οι πιστοί μετά του κλήρου διαπίστωσαν ότι από τους δυο Τιμίους Οφθαλμούς της Εφέστιας Εικόνος της Επονομαζόμενης ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ (η οποία εκείνη την ημέρα εόρταζε)  έτρεχαν δάκρυα και περιέλουζαν το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ πριν φτάσουν και κατακλύσουν το ξύλινο πλαίσιο της εικόνας όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης της.