“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

☦ «… Τα αλφαβητάρια μιλάνε στην ψυχή των ανθρώπων. Αν τα ανοίξετε, θα καταλάβετε»

Μια μικρή φωτοστιγμή απο το πιο διάσημο και μακροβιότερο αλφαβητάριο του ελληνικού σχολείου. Κυκλοφόρησε σε δεκαέξι εκδόσεις από τον ΟΕΔΒ και χρησιμοποιήθηκε για τη διδασκαλία της γλώσσας στην Α´ τάξη Δημοτικού για είκοσι τρία χρόνια, από το 1955 έως το 1979. Από αυτό έμαθαν γραφή και ανάγνωση γενιές Ελλήνων μαθητών. Το φιλοτέχνησε ένας σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης, ο Κώστας Γραμματόπουλος.

☦ Άγιος Παΐσιος: «Τώρα πολεμάμε με τον διάβολο. Γι’ αυτό κοιτάξτε να αδελφωθήτε πιο πολύ»

  proskynitis

☦ Τότε αιφνιδίως θέλει έλθη η δίστομος ρομφαία και θα θανατώσει τόν πλάνον και τους οπαδούς αυτού»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Ο Όσιος Νείλος έζησε τον 16ο αιώνα. Κατήγετο από ένα χωρίον της Τριπόλεως της Πελοποννήσου. Ασκήτευσεν εις το Άγιον Όρος και εκοιμήθη την 12ην Νοεμβρίου του έτους 1651. Εκ του τάφου του Οσίου ανέβλυσεν ευωδέστατον μύρον δι' αυτό και ονομάζεται μυροβλήτης.

☦ Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου.

Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του, θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια."

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β’ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ Του ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ¨ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

☦ “Τώρα είναι ο Γολγοθάς, η Σταύρωση και μετά η Ανάσταση”

Βιάζονται μερικοί να στολίσουν τα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα δύο μήνες πριν (και ίσως για το Πάσχα από τον Δεκέμβρη) και να αλλάξουν την διάθεσή τους, προς Χαρμόσυνη και Αναστάσιμη. Μην βιάζεσαι στον αγώνα σου αδερφέ μου. Τώρα είναι ο Γολγοθάς, η Σταύρωση και μετά η Ανάσταση. Έτσι και τα Χριστούγεννα, πρέπει πρώτα να νηστεύσεις, να μετανοήσεις, να καθαριστείς από τα πάθη σου, να σε βρει η Γέννηση του Χριστού καινό και κενό από κάθε άλλη αμαρτωλή επιθυμία. Ζήτα να επιθυμήσεις μόνο Χριστό. Ζήτα Του. Έτσι θα έρθουν και τα Χριστούγεννα και θα δεις πως ούτε οι κλειστές πόρτες, ούτε κανένας δεν θα μπορεί να σε σταματήσει να κοινωνήσεις τον Χριστό και ο Χριστός να σε κοινωνήσει. Οι καημένοι νομίζουν ότι με ένα βράχο στον Τάφο του Χριστού θα εμποδίσουν την Ανάστασή Του.