“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ «ΚΕΛΙ» ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Το ιστορικό κελί όπου διέμενε ο Απόστολος Παύλος κατά τη διάρκεια  των περιοδειών του στην Μικρά Ασία, στην περιοχή όπου είχε δημιουργήσει την πρώτη μεγάλη ομάδα των πιστών του, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι Τούρκοι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak.
Σύμφωνα με το δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, στη περιοχή της Kilistra, νοτιοδυτικά του Ικονίου, η αρχαιολογική σκαπάνη που έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια έφερε στο φως τής δημοσιότητας μια νέα «Καππαδοκία» με πολλές λαξευτές στοές. Στην περιοχή αυτή πιστεύεται πως έβρισκαν καταφύγιο την εποχή του Αποστόλου Παύλου πολλοί πιστοί χριστιανοί της πρώτης περιόδου της εξάπλωσης του χριστιανισμού στην Μικρά Ασία.

Ιράν προς Πούτιν: Θα συμμετέχουμε μέχρις εσχάτων στον πόλεμο της Συρίας

Οι Ιρανοί ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι το Ιράν «θα μπει στον πόλεμο και θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του, στην περίπτωση μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας. Η εφημερίδα του Κουβέιτ «Αλ Ράι» δημοσίευσε ότι πριν από λίγες ημέρες ιρανική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Μόσχα.
Οι Ιρανοί ενημέρωσαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το Ιράν θα μπει στον πόλεμο υπερασπίζοντας τη Συρία.

S.O.S. Για να σωθεί μια γυναίκα

Ε  Π  Ε  Ι  Γ  Ο  Ν
κ.Σουφλή παρακαλώ αναρτήστε μια θερμή παράκληση για να σωθεί μια νέα γυναίκα. Πρόκειται για για την Γιαζάκου Αλεξάνδρα του Πλάτωνα,η οποία νοσηλεύεται στο διαβαλκανικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έχει ακατάσχετη αιμορραγία,ύστερα από τοκετό και χρειάζεται επειγόντως, ομάδα αίματος (Ο Ρέζους αρνητικό Ο - )
Παρακαλούνται όσοι Κύριοι ή κυρίες είναι αιμοδότες αυτής της ομάδος και επιθυμούν ας βοηθήσουν.
Το νεογέννητο είναι ορφανό από πατέρα.

Σας ευχαριστώ

Μπαμπινιώτης: “Λέει άλλα αντ' άλλων και θέλει προσοχή η Ρεπούση”

«ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ»
Επίθεση κατά της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, για την τοποθέτησή της περί προαιρετικής διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, εξαπέλυσε ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ.Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε αντιεπιστημονικές τις απόψεις της κ.Ρεπούση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων».

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ «ΣΗΡΙΑΛ» ΝΙΜΙΤΣ-ΣΚΟΠΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλο ένα επεισόδιο του μακροχρόνιου σήριαλ, Νιμιτς-Σκοπια, που κρατά πάνω από δέκα χρόνια, (άραγε πόσα παίρνει ο κύριος αυτός για τις «υπηρεσίες» του ;), παρακολουθήσαμε αυτές τις μέρες με την διαφορά ότι τώρα πλέον έπεσαν οι «μάσκες» και όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του σήριαλ, Αμερικανοεβραίος κ. Νιμτις, αισθάνεται πολύ «όμορφα» που η Ελλάδα επιτέλους αποδέχεται το όνομα Μακεδονία για τα Σκοπια με κάποιο προσδιορισμό-στάχτη στα μάτια όσων έχουν ακόμα κάποιους δισταγμούς. Αλήθεια, έχουν συνειδητοποιήσει όλοι αυτοί που θέλουν να κλείσει το ζήτημα, ότι μπορεί αντί να κλείσει, να… ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου ;

Ἡ πνευματική κρίση- αἴτια- ἀποτελέσματα

Ἀρχιμανδρίτου Ἀρσενίου Κατερέλου
Μπροστά στίς σοβαρότατες, τραγικές καί πρωτόγνωρες δυσχέρειες τῆς ἐποχῆς πού ζοῦμε, ΤΡΕΙΣ λύσεις εὑρίσκονται ἐνώπιόν μας. Ἡ μία λύση εἶναι νά κλείσουμε τά μάτια καί νά ποῦμε ὅτι δέν εἶναι ἔτσι τά πράγματα. Νά γίνουμε στρουθοκάμηλοι. Ἀλλά ἡ λύση αὐτή, μοιάζει μέ τό νά ἐπιχειρήσης, τήν θεραπεία τοῦ πυρετοῦ, σπάζοντας τό θερμόμετρο.

Αίγυπτος: Αντίποινα στην Τουρκία με την αρμενική γενοκτονία!

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που δημιούργησε στον Ερντογάν η επίσημη τουρκική στάση απέναντι στην Αίγυπτο και την ανατροπή του προέδρου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι. Η οργή της Αιγύπτου αλλά και μεγάλου τμήματος του πληθυσμού για τους Τούρκους ξεχειλίζει και πλέον γίνονται κινήσεις καταδίκης της Τουρκίας για την αρμενική γενοκτονία από αιγυπτιακό δικαστήριο, ενώ ζητείται και η καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα!