“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τις τελευταίες ώρες έχει γεμίσει η Αθήνα από πράκτορες και πρακτοράκια...


Αυτές τις ώρες παίζονται τεράστια συμφέροντα σε παγκόσμιο επίπεδο και όλα είναι ρευστά. Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν στείλει τους ανθρώπους τους. Από πράκτορες και πρακτοράκια και από χρηματιστές μέχρι οικονομικούς δολοφόνους. Κάποιοι έχουν έρθει σαν τουρίστες, αλλά είναι "άνθρωποι" που έχουν αναλάβει να κάνουν συγκεκριμένες αποστολές.. Άλλος καταγράφει αντιδράσεις, άλλος δίνει εντολές στους εδώ ανθέλληνες, άλλος έχει αναλάβει να κάνει ραντεβού με σημαντικά πρόσωπα και τους δίνει την γραμμή που θα ακολουθήσουν. Προσοχή σε όλες και όλους τους Έλληνες.
Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας.... Εμείς οι πολίτες είμαστε και τελευταίοι φρουροί της χώρας και της Δημοκρατίας. Τίποτα δεν λειτουργεί επί της ουσίας, γιατί όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις... Μην παρασυρθεί κανένας από επίδοξους προβοκάτοτες και δήθεν καλοθελητές που θέλουν να ασελγήσουν πάνω σε μια χώρα που είναι σε κώμα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Όσοι δεν το έχουν καταλάβει δυστυχώς όταν το καταλάβουν θα είναι ήδη αιχμάλωτοι και ανίκανοι να αντισταθούν.
ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΞΑΝΑΠΛΑΚΟΝΩΜΑΣΤΕ. ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

http://www.eglimatikotita.gr

Reuters: Τρία σενάρια για την Ελλάδα με κοινό τέλος

To πρακτορείο Reuters αναφέρεται σε τρία σενάρια, τα οποία έχουν κοινή κατάληξη. Η Ελλάδα βυθίζεται ουσιαστικά σε παρατεταμένη ακυβερνησία που δημιουργεί με τη σειρά της ερωτηματικά για τη στάση των δανειστών της χώρας.
Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο και το πιο πιθανό σύμφωνα με το πρακτορείο η κυβέρνηση παίρνει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου παραιτείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τη Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς τον Παπανδρέου πρωθυπουργό. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος τοποθετείται επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Το πρακτορείο αναφέρει ότι στη συνέχεια όμως η συμφωνία «σπάει» καθώς τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν τα βρίσκουν στη διάρκεια ζωής που πρέπει να έχει. Η κυβέρνηση κλονίζεται και προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές «αφήνοντας τη χώρα στο χάος στο ενδιάμεσο διάστημα».

Το δεύτερο σενάριο
Η κυβέρνηση απλά δεν λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης άρα πάμε σε εκλογές, οι οποίες βάση Συντάγματος δεν μπορούν να γίνουν σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Ούτε και οι εκλογές εγγυώνται σταθερότητα καθώς οι δημοσκοπήσεις «δίνουν» στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα χωρίς όμως την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί το πρώτο κόμμα είτε σε αναζήτηση πιθανών συμμάχων είτε σε νέες εκλογές για να εκμαιεύσει μια ισχυρότερη κοινοβουλευτική παρουσία. «Είναι αμφίβολο όμως αν οι ξένοι πιστωτές θα εγκρίνουν υπό αυτές τις συνθήκες την εκταμίευση της επόμενης δόσης» αναφέρει το πρακτορείο.

Το σενάριο με άγνωστη κατάληξη
Στην τρίτη περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Τα πολιτικά κόμματα για να αντιμετωπίσουν την απειλή της μη εκταμίευσης της έκτης δόσης, προσπαθούν να σχηματίσουν μια μεταβατική κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία μέχρι να εξασφαλιστεί η διεθνής βοήθεια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων δίνοντας κατά σειρά τρεις ημέρες σε κάθε κόμμα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. «Η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή της Ελλάδας» και σε κάθε περίπτωση αφήνει και πάλι «μετέωρη» τη χώρα για μεγάλο διάστημα καθώς οδηγεί πιθανότατα σε κήρυξη εκλογών σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα.

Μήνυμα Ισραήλ για διαφύλαξη των δικαιωμάτων για το φ. αέριο


Μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισράηλ θα υπερασπιστούν ανεπιφύλακτα και με σαφή τρόπο τα συμφέροντα τους στην περιοχή και το δικαίωμα εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου έστειλε ανώτερος Ισραηλινός επίσημος, που συνόδευε τον Πρόεδρο Πέρες στην επίσκεψή του στην Κύπρο. Ο υπουργός Υποδομών του Ισραήλ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Ούζι Λαντάου ανέφερε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και του δικαίου της θάλασσας και ακολουθούν όλες τις πρόνοιες ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επισήμανε ακόμη ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το Ισραήλ διατηρεί εταιρική σχέση με τους «27». Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι βέβαιος ότι οποιοδήποτε κράτος επιχειρήσει να τηρήσει διαφορετική στάση από αυτή που υπαγορεύει το διεθνές δίκαιο, θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα ισχυρό διεθνές μπλοκ, που παρακολουθεί τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Καθάρισαν" οι Ισραηλινοί - Κατέλαβαν αναίμακτα τα πλοία

Το ισραηλινό Ναυτικό εκτελεί αυτή την στιγμή νηοψία χωρίς να υπάρχει ένταση στα δύο πλοία, ένα ιρλανδικό και ένα καναδικό, που απέπλευσαν από την Τουρκία και προσπάθησαν να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Τα δύο πλοία θα οδηγηθούν σε ισραηλινό λιμάνι και η ανθρωπιστική βοήθεια θα προωθηθεί στην Γάζα. Το ισραηλινό ναυτικό επικοινώνησε με τον μικρό στολίσκο, που αποτελείται από το ιρλανδικό πλοίο Saoirse ("ελευθερία" στα κελτικά) και το καναδικό Tahrir ("ελευθερία" στα αραβικά) και βρίσκεται 50 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γάζας, στις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), τα σταμάτησε και ενώ αρχικά αρνήθηκαν, εν συνεχεία δέχθηκαν την νηοψία. Συνολικά 27 άνθρωποι βρίσκονται στα δύο πλοία, μεταξύ αυτών ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος και δημοσιογράφοι, τα οποία μεταφέρουν φάρμακα αξίας 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με την οργάνωση "Freedom Waves to Gaza" (Κύματα ελευθερίας προς τη Γάζα). Το ισραηλινό ΠΝ ,όπως θα δείτε είχε  κινητοποιηθεί και είχε  προειδοποιήσει τους καπετάνιους και των δύο πλοίων ότι πρέπει να απομακρυνθούν και να επιστρέψουν στο λιμάνι από το οποίο απέπλευσαν. Πηγές από το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ,λένε ότι η επιχείρηση είναι απολύτως νόμιμη ,έστω κι αν γίνεται στα διεθνή ύδατα. Στο βίντεο έχει καταγραφεί η τελευταία προειδοποίηση προς τους ακτιβιστές, με τους οποίους η επικοινωνία είναι πλέον αδύνατη.

http://www.defencenet.gr/