“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Μια πειστική απόδειξη. Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία

Μια πειστική απόδειξη
Στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού της Λαύρας του αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, στην Πετρούπολη της Ρωσίας, συνέβη κάποτε το ακόλουθο συγκλονιστικό περιστατικό: Στη διάρκεια μιας θείας λειτουργίας, ο λειτουργός αρχιερέας Στέφανος, αφού διάβασε την ευχή "Πιστεύω, Κύριε, και ομολογώ...", σήκωσε το κάλυμμα του αγίου ποτηρίου κι έμεινε σαν αποσβολωμένος.
Είδε μέσα σάρκα κι αίμα ανθρώπινα! Γύρισε τότε στο διάκονο, τον κατοπινό στάρετς Σαμψών (1979), και του είπε: "Βλέπεις, πάτερ"; Τι να έκαναν;... Ο επίσκοπος αφού τοποθέτησε το άγιο ποτήριο στην αγία τράπεζα, γονάτισε και ικέτεψε τον Κύριο να κάνει έλεος. Πώς θα μετέδιδε σάρκα ανθρώπινη στους πιστούς; Ποιός θα την έπαιρνε;

Κατά τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι

Τί διαβάστηκε λοιπόν σήμερα; «Να γνωρίζετε και αυτό, ότι κατά τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι». Στον Τιμόθεο πάλι γράφει ο Παύλος. Φοβερή είναι η απειλή, αλλά ας προσέξουμε. Γιατί αναφέρεται στους σημερινούς καιρούς και τους επόμενους και αυτούς που θα πλησιάζει το τέλος του κόσμου. «Να γνωρίζετε και αυτό, ότι κατά τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι». Σύντομος ο λόγος και μεγάλη η δύναμή του.
Γιατί όπως τα αρώματα φανερώνουν τη μυρωδιά τους όχι με το πλήθος αλλά με τη φύση τους, έτσι και οι θείες Γραφές μάς παρέχουν όλη την ωφέλειά τους όχι με το πλήθος των λόγων αλλά με τη δύναμη του περιεχομένου τους. Έτσι και η φύση του θυμιάματος και από μόνη της μοσχοβολάει, όταν όμως τη ρίξεις στη φωτιά, τότε φανερώνει όλη την ευχαρίστηση που προσφέρει. Έτσι και η θεία Γραφή και από μόνη της είναι γλυκύτατη, όταν όμως κυριέψει την ψυχή σας σαν να έπεσε σε θυμιατήριο, όλο τον οίκο τον γεμίζει από τη μυρωδιά της.

Ο Ερντογάν για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος (;;;;;)

Μια «σύναξη» των ισχυρών ηγετών του κόσμου στην Ελλάδα οργανώνει το ερχόμενο φθινόπωρο με άκρα μυστικότητα και προσεκτικά βήματα η κυβέρνηση, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Πολιτεία, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου.

Δόκιμοι «σκέπασαν» τη φωνή του Ιερώνυμου που έψελνε το «Χριστός Ανέστη»

Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Αναστάσεως χθες στην Αθήνα, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έψελνε το «Χριστός Ανέστη». Την ίδια ώρα, ένα άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που βρισκόταν εντός της εκκλησίας, άρχισε να λέει τον Εθνικό Υμνο τόσο δυνατά που επισκίασε τα λόγια των ιερέων. Η βροντερή φωνή τους καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση. Δείτε το σχετικό βίντεο πιο κάτω

6 MAΪΟΥ (23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ) ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ

ΩΣ ΓΕΝΝΑΙΟΝ ΕΝ ΜΑΡΤΥΣΙΝ ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΣΥΝΕΛΘΟΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΥΦΗΜΟΥΜΕΝ ΣΕ!
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων και είναι από τους λαοφιλεστέρους Αγίους της Εκκλησίας μας. Έζησε κατά τα τέλη του 3ου αιώνος μ.Χ. και τας αρχάς του 4ου επί της βασιλείας του Διοκλητιανού.
Η εποχή του υπήρξε εποχή σκληρών διωγμών και εξοντωτικών κατά της Χριστιανικής Πίστεως. Ο Γεώργιος είχε μεγάλο αξίωμα. Ήτο κόμης και διακρινόταν σ' όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την γενναιότητά του και την ανδρεία του.

Στὴν Ἄγκυρα ἀπογόρευσαν Ἐκκλησία, ἐνῶ ζητοῦν τζαμιὰ στὴν Ἀθήνα…! Τουρκοϊσλαμικὴ πρόκληση!

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Σὰν μεγάλη τουρκικὴ πρόκληση ἔρχεται ἡ εἴδηση ἀπὸ τὴν Ἄγκυρα ὅπου σύμφωνα μὲ ἀποκαλυπτικὸ δημοσίευμα τῆς τουρκικῆς ἐφημερίδας, Cumhuriyet, στὶς 6/5, τὸ αἴτημα χριστιανῶν κατοίκων τῆς τουρκικῆς πρωτεύσας νὰ ἀνεγερθεῖ μία χριστιανικὴ ἐκκλησία καθὼς δὲν ὑπάρχει καμία ἐκκλησία στὴν πρωτεύουσα τῆς Τουρκίας, ὄχι μόνον ἀπορρίφτηκε ἀπὸ τὶς τοπικὲς ἀρχὲς ἀλλὰ στὸ ἴδιο μέρος ποὺ εἶχε ἐπιλεγεῖ γιὰ τὴν ἀνέγερση τῆς ἐκκλησίας τελικὰ θὰ ἀνεγερθεῖ ἄλλο ἕνα μουσουλμανικὸ τζαμί.

Αυτά είναι τα νέα αποβατικά των Τούρκων. Εναντίον ποιου θα τα χρησιμοποιήσουν; ΒΙΝΤΕΟ

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ναυπήγησαν τον πιο γρήγορο αποβατικό σκάφος,με ταχύτητα που φθάνει στα 18 μίλια. Τα ναυπήγησαν στα ναυπηγεία Αναντολού. Το μόνο ερώτημα στο οποίο δεν απαντά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι εναντίον ποιου θα τα χρησιμοποιήσουν. Αλλά αυτό εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Κοιτάξτε τα μάτια, κοιτάξτε τα πρόσωπα αυτών των Ρωμιών της Συρίας, αυτών των Ελληνοσύρων, αυτών των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αντιοχείας. Κοιτάξτε τους γιατί είναι σαν τα αρνιά στο μαντρί που πάνε για σφάξιμο. Κοιτάξετε αυτούς τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς που σκοτώνονται από τους μουσουλμάνους χωρίς να έχουν καμία βοήθεια από πουθενά. Ας τους κοιτάξουμε όλοι μας. Εμείς που γράφουμε για τους αγίους, εμείς που γεμίσαμε το διαδίκτυο με Ορθόδοξα ιστολόγια για να γράφουμε για σταρετς, για Φιλοκαλίες και Γεροντικά κι άλλα διάφορα Πατερικά βιβλία, για αδιάλειπτες προσευχές με κομποσκοίνια... και πέστε μου τί όφελος έχουν όλα αυτά όταν οι ομόθρησκοι μας στη Συρία κάθε μέρα σφαγιάζονται και μαρτυρούν για το Χριστό και εμείς τους αγνοούμε; 

Συρία: "Ξεκινάμε πόλεμο της φθοράς όπως το 67" Ιράν: "Το χτύπημα δεν θα μείνει αναπάντητο"

Σε πόλεμο "φθοράς" προσανατολίζεται το καθεστώς Άσαντ, ως απάντηση στην διπλή αεροπορική επίθεση των Ισραηλινών, καθώς το μέτωπο που υπάρχει εντός της χώρας του με τους εισβολείς ισλαμιστές αντάρτες, δεν επιτρέπει στην Συρία να προχωρήσει σε ευθεία αντιπαράθεση με το Ισραήλ.

希臘..Γιατί οι Κινέζοι αντιμετωπίζουν με σεβασμό την Ελλάδα και δεν την αποκαλούν Greece.

«ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ και ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘)  τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά. Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.