“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

☦ “Να γεμίζεις την ψυχή σου με Χριστό, με Θείο Έρωτα, με χαρά”

Να παρακαλάς το Θεό να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου.

Κι ο Θεός, επειδή θα τον παρακαλάς πονεμένος και ταπεινωμένος

Θα σου συγχωρήσει τις αμαρτίες σου

Και θα σε κάνει καλά και στο σώμα.

☦Η Παναγιά πέρασε από εδώ, είδε δύο παλαβούς που διάβαζαν και κούνησε το καντήλι να μας χαιρετήσει

ΦΩΤΟ: η Παναγία είναι από το καλυβάκι του Τιμίου Σταυρού του παπα-Τύχωνα και αργότερα του Αγίου Παϊσίου
Τελειώνω μὲ ἕνα ἄλλο περιστατικό, τὸ ὁποῖο ἔγινε τὸ ᾿77, ἐκεῖ στὸ Καλυβάκι τοῦ Τιμίου Σταυροῦ.
Ἐγώ, ἐν τῷ μεταξύ, ἤμουν διάκονος ἤδη. Πῆγα τὸ πρωΐ στὸν Γέροντα. Μόλις μὲ εἶδε ὁ Γέροντας, ὅπως πάντα ἀστειευόμενος, μοῦ λέει: «Καλῶς τὸν διάκο. Καὶ μοῦ ἔλειπε ἕνας διάκος γιὰ τὴν πανήγυρι».

☦ «Τα μήλα της Θεοτόκου»

«Μια φορά – διηγείται ο παππούς – ανεβαίνοντας κατά τον χειμώνα το χιονισμένο μονοπάτι, όταν κοντέψαμε στην Παναγία, είτε από δαιμονικήν ενέργειαν, είτε για να μας δοκιμάσει η Παναγία μας, έπιασε μια τόσο πυκνή ομίχλη, ώστε δεν βλέπαμε ούτε βήμα μπροστά μας. Μου λέει ο Γέροντας : “π. Αρσένιε, εδώ πάνω οι τόποι είναι επικίνδυνοι. Μπορεί να πέσουμε σε κανέναν γκρεμό. Καλύτερα ας διανυκτερεύσουμεν εδώ και το ίδιον είναι”.

☦ «δώστε όλη την ΤΙΜΗ στην ΠΑΝΑΓΙΑ , τώρα είναι η χρονιά»

«Ήδη επιτελείται η οικονομική καταστροφή της τουρκίας , αλλά δεν θα προλάβουμε να την δούμε γιατί θα μας κτυπήσουν»

«θα προσπαθήσουν να φορέσουν μάσκα και στον διάλογο που πρόκειται να γίνει με τους γείτονες, αν και πόσο θα κρατήσει»   

« Ο πόλεμος με τους γείτονες δεν έχει άλλη αναβολή»

☦ΜΗΝΥΜΑ από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ότι είναι ζωντανή και μας περιμένει – Υπερμεγέθη σκιά ΣΤΑΥΡΟΥ στην εξωτερική τοιχοποιία το 2013 (βίντεο- φώτο)

Υπερμεγέθη φωτοσκιά σε σχήμα ΣΤΑΥΡΟΥ στην εξωτερική  τοιχοποιία της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ κάνει την εμφάνιση της  στις 7 Δεκεμβρίου του 2013. Η λήψη φαίνεται να είναι  το αποτέλεσμα βιντεοσκόπησης μέσω  εξωτερικής  κάμερας.
Ο ΤΙΜΙΟΣ και ΖΩΟΠΟΙΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας θα καταλύσει τα σκοτεινά σχέδια των εχθρών και των δήθεν φίλων μας. 

☦ Προσκυνάτε, πατέρες, προσκυνάτε. Να, ήλθε η Δέσποινά μας. Η Μητέρα του Κυρίου με τον Σωτήρα στην αγκαλιά της είναι μπροστά μας. Να την, στέκεται από πάνω μας.

Ό ρασοφόρος Βασίλειος ήταν από μικρός βοσκός προβάτων. Πριν να έλθη στην Συχάστρια, ασκήθηκε ένα διάστημα στην σκήτη Κοζάντσεα της επαρχίας Μποντοσάνη.
Εκεί είχε το ίδιο διακόνημα. Και για την ενάρετη ζωή του ο πονηρός εχθρός του προξενούσε πολλούς πειρασμούς. «Ένα βράδυ, όταν διάβαζε το ψαλτήρι, του εμφανίσθηκε ο διάβολος με την μορφή ενός πουλιού, το οποίο μπήκε μέσα στην φωτιά, σκόρπισε τα αναμμένα κάρβουνα με αποτέλεσμα να ανάψουν φωτιά το ποιμνιοστάσιο και τα πρόβατα.

☦Ἀμέσως καί εὐθέως: ΟΧΙ μέ μάσκα στό Ναό, κ. Χαρδαλιά!

τοῦ κ. Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγου
Οι Ποιμένες έχουν τη γενική δοτή ευθύνη, αλλά κι ο κάθε πιστός έχει τη δική του έναντι Θεού. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο Ιερός Χρυσόστομος, Ποιμένες και ποίμνιο είναι διάκριση μεταξύ μας ("προς την των ανθρώπων διάκρισιν"), διότι έναντι Θεού άπαντες (Ποιμένες και ποιμαινόμενοι) είμαστε Ποίμνιό Του, δηλαδή λογικά Του πρόβατα.

☦ΟΤΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

Φώτο: Η Μεγάλη Παναγία των Θηβών
Κατά το Μάιο του 1929, τα λίγα χωράφια του χωριού και τα αμπέλια του κινδύνευαν να καταστραφούν τελείως από την επιδρομή αμέτρητων παμφάγων ακρίδων. Τρόπος να τις διώξουν δεν υπήρχε, ούτε μέσο να τις καταστρέψουν. Τα χτήματα ήταν στην απόλυτη κυριαρχία της φοβερής ακρίδας. Όλοι οι χωρικοί έβλεπαν με δέος, πόνο και απελπισία την επικείμενη καταστροφή. Μόνο ο πανάγαθος Θεός μπορούσε να βοηθήσει με το άπειρο έλεός του και με τις ικεσίες της προστάτιδάς μας Παναγίας της Πυρσόγιαννης.