“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τα 10 δις του Πούτιν που δεν είδαμε και τα 50 του Σόϊμπλε για το Grexit! Αλήθειες και ψέμματα

Του Χρήστου Καπούτση
Φεβρουάριος του 2010 η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα δανεισμού, αλλά η κατάσταση είναιακόμη διαχειρίσιμη. Ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου επισκέπτεται τη Μόσχα και στο Κρεμλίνο συναντά τον Πρόεδρο της Ρωσίας Ντ. Μεντβέντεφ και τον Πρωθυπουργό Βλ. Πούτιν. Οι ρώσοι ηγέτες ήταν πρόθυμοι να εξετάσουν πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, για δανεισμό της Ελλάδας μέχρι 25 δισεκατ. ευρώ, ώστε να αποφύγει την προσφυγή της για δανεισμό στο ΔΝΤ. 

Υποθήκη τα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαίου! Η "ξεχασμένη" έκθεση της Deutsche Bank

Λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της “βαριάς” για τους Έλληνες πολίτες συμφωνίας των Βρυξελλών, ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης που στον τελευταίο ανασχηματισμό αποχώρησε, είχε πει στο Onalert.gr: “Οι δανειστές ζητάνε να βάλουμε υποθήκες ακόμη και τα νησιά μας. Θα ζητήσουν να υποθηκευτούν τα ενεργειακά αποθέματα, γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να βρεθούν οι “εγγυήσεις” των 50 δις που ζητάνε”. Δεν ήταν λόγια που προέρχονταν από την ένταση των στιγμών αλλά μία άποψη που είχε λογική και γι΄ αυτό την είχαμε αμέσως δημοσιεύσει.

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ… ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ «ΑΓΑΠΕΣ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ένα καινούργιο ξέσπασμα του ο «αξιαγάπητος» και «λαοπρόβλητος» δήμαρχος της άλλοτε συμπρωτεύουσας και σήμερα «ξέφραγο αμπέλι», Θεσσαλονίκης, αποκάλεσε το Ισλάμ μεγάλη θρησκεία της «ειρήνης» και της αγάπης. Τα άριστα δε δείγματα αυτής της «ισλαμική αγάπης», τα βλέπουμε αυτές τις μέρες σε όλο τον ισλαμικό κόσμο όπου το αίμα ρέει άφθονο προς όλες τις πλευρές.

Διεθνή ΜΜΕ: "Η Τουρκία πήρε ανταλλάγματα για να δώσει τις βάσεις της στις ΗΠΑ"!

Σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor "η Τουρκία και οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν ρυθμίσει τις διαφορές τους…"
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκία μετέφερε σημαντικές δυνάμεις νότια και άνοιξε την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ - και, ενδεχομένως, άλλες αεροπορικές βάσεις- προς τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Τουρκία άρχισε αεροπορικές επιθέσεις κατά των ισλαμιστών στη Συρία…”

Μια αγία που διήλθε διά πυρός και σιδήρου

Αγία Οσιομάρτυς Παρασκευή 
(26 Ιουλίου)
Αυτή η Αγία ήταν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου, κατά το έτος 140, καταγόμενη από ένα χωριό της παλαιάς Ρώμης θυγατέρα όντας γονέων Χριστιανών, που ελέγοντο Αγάθων και Πο­λιτεία, οι οποίοι διαφυλάττοντας με επιμέλεια τις εντολές του Κυρί­ου, ήταν άτεκνοι, γι’ αυτό και αδιάλειπτα παρακαλούσαν τον Κύ­ριο, να τους δώσει τέκνο.
Ο Θεός, όμως ο οποίος εκπληρώνει το θέλημα εκείνων που τον σέβονται, τους χάρισε θυγατέρα, την οποία ονόμασαν στο Άγιο Βάπτισμα Παρασκευ­ή, επειδή γεννήθηκε κατά την ημέρα της εβδομάδας Παρασκευ­ή. Αυτή λοιπόν, αφού αφιέρωσε τον εαυτό της στον Θεό από τις μητρικές αγκάλες, διδασκόταν από την μητέρα της και νουθε­τείτο.