“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσικές πολεμικές ασκήσεις προάγγελος διχοτόμησης της Ουκρανίας και πέρασμα της Κριμαίας κάτω απο Ρωσικό έλεγχο

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να παραιτηθεί από τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας και τις στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας εκεί, πιο συγκεκριμένα τη μεγάλη ναυτική βάση στη Μαύρη Θάλασσα στη Σεβαστούπολη. Αυτό το προπύργιο των Ρώσων είναι το κλειδί για την πολιτική στη Μέση Ανατολή, της Ρωσίας. Αν μπεί σε κίνδυνο, το ίδιο θα συμβεί και με τη στάση της Ρωσίας στη Συρία και τις στρατηγικές αντιλήψεις της για το Ιράν .

O ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ, Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΚΑΚΙ» ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης και ινστρούχτορας της Νέας Τάξης, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, είχε πει πριν από χρόνια ότι το μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι του εικοστού πρώτου αιώνα, που το είχε παρομοιάσει σαν μια πατρίδα σκάκι, θα παιχτεί στην περιοχή της Ευρασίας. Όποιος ελέγχει την περιοχή αυτή, θα ελέγξει και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Την Ουκρανία, την οποία ο Μπρεζίνσκυ θεωρούσε σαν περιοχή κλειδί για την Ευρασία, την είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά «τσάκρα», δηλαδή κομβικό σημείο για τον έλεγχο της Ευρασίας. 

"Κυρά μου Πορταΐτισσα"


Μια ιστορία για την αγάπη και τη συγγνώμη

Είναι η ιστορία δύο φίλων που περπατούν στην έρημο.  Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο: ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ.

Οι 7 λόγοι για τους οποίους ο Πούτιν θα επιλέξει "πόλεμο" αντί για παράδοση της Ουκρανίας

Το ερώτημα τι θα κάνει ο Πούτιν με την Ουκρανία απασχολεί όλο το πλανήτη. Τα σενάρια που θέλουν τον Πούτιν να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο διαμελισμού της Ουκρανίας, προέρχονται κυρίως από Δυτικά ΜΜΕ και μάλλον είναι αυτό το σενάριο που βολεύει Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Κάποιοι λένε ότι αυτό ισοδυναμεί με “παράδοση” της Ουκρανίας από την Μόσχα. Ο Henry Meyer του Bloomberg δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει επτά λόγους για τους οποίους ο Πούτιν δεν θα παραδώσει την Ουκρανία. Ποιοι είναι;

“Δεν θα κατακριθούμε γιατί πέσαμε, αλλά γιατί δεν σηκωθήκαμε. Μόνο ο δαίμονας έπεσε και δεν σηκώθηκε ποτέ”

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!
«…Η μετάνοια είναι ριζική αλλαγή όλης της ζωής, αναποδογύρισμα, επανατοποθέτηση, επαναπροσανατολισμός, άρνηση και μίσος του κακού, πλήρης αλλαγή νοοτροπίας, αγάπη ολοκάρδια του αγαθού και πιστή και υπομονετική ακολούθησή του. Η μετάνοια δεν τελειώνει σε μία εξομολόγηση με λίγα έστω δάκρυα....

Η μετάνοια δεν είναι αστραπή ή φωτοβολίδα, αλλά συνεχές, επίπονο έργο ζωής. Η εξομολόγηση δεν είναι πάλι απλή διαλογική συζήτηση, λύση αποριών, τυπική εξαγόρευση δυσκολιών που έχουμε με τους άλλους, που δεν μας καταλαβαίνουν και δεν μας αγαπούν τόσο.

Η εξομολόγηση δεν γίνεται από καλή συνήθεια, για το καλό, για το έθιμο, από φόβο μη μας τιμωρήσει ο Θεός και λοιπά. Η εξομολόγηση είναι βαθειά ανάγκη της μετανοημένης ψυχής, ταπεινή κατάθεση του βάρους των πλημμελημάτων.