“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η μεταλαμπάδευση του κεμαλισμού και του ραγιαδισμού στην ελληνική νεολαία στην Άγκυρα. Το ΥΠΕΞ τί λέει;

Η φωτογραφία του ελληνικού συγκροτήματος ή
ομάδας που απείχε της πορείας κεμαλικής αθλιότητας 
 
του Σάββα Καλεντερίδη
Σήμερα, τρεις ημέρες πριν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το τουρκικό κράτος συνεχίζει απτόητο την γενοκτόνο πολιτική του, με θύματα αυτή τη φορά ελληνόπουλα που έπεσαν στα δίχτυα του κεμαλισμού, χωρίς να προστατευθούν εξ αρχής από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές. Όπως πληροφορούμαστε από τις τουρκικές ηλεκτρονικές εφημερίδες και ιστοσελίδες (σύμφωνα με την google, στις 16:49 υπήρχαν 96.000 εγγραφές για τη συγκεκριμένη είδηση έναντι καμία σε ελληνικό μέσον), ομάδα Ελλήνων νέων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις νεολαίας που διοργανώνουν διάφοροι κρατικοί φορείς της Τουρκίας, με επίκεντρο την 19η Μαΐου, Ημέρα Νεολαίας για το τουρκικό κράτος (άλλωστε είναι σε όλους γνωστή η αδυναμία που είχε ο Κεμάλ στις νεαρές ηλικίες), υποχρεώθηκε να συμμετέχει σε "Πορεία Αγάπης", με επικεφαλής τον  Υπουργό Νεότητας και Αθλητισμού, Suat Kılıç. Στην εν λόγω πορεία θα συμμετείχαν 550 νεολαίοι.

Αγριεύει η κατάσταση - Ο Άσαντ απειλεί την Τουρκία με συνέντευξη σε ρωσικό μέσο.

Αγριεύει η κατάσταση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, με τον Σύρο ηγέτη, Μπασάρ Αλ Άσαντ να προβαίνει σε καταφανώς απειλητικές αναφορές εναντίον της Τουρκία και μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικό μέσο, το κρατικό «Russia 24»… Περιγράφοντας την πολιτική της Τουρκίας στο συριακό πρόβλημα, ο Άσαντ χρησιμοποίησε αιχμηρή γλώσσα, λέγοντας ότι πρόκειται για «τα όνειρα ορισμένων ανθρώπων που νομίζουν ότι είναι πολλοί έξυπνοι»! Δεν θέλει πολύ φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς ότι τα βέλη κατευθύνονταν προσωπικά στον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον στενό κύκλο Ισλαμιστών του κυβερνώντος κόμματος AKP που ελέγχει την Τουρκία. Κι έδωσε ένα ενδιαφέρον παράδειγμα: Μπορεί όντως να είσαι πολύ έξυπνος και να χρησιμοποιείς τον πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι προσπάθειές σου θα είναι όμως μάταιες εάν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς είναι απαρχαιωμένο…

ΔΝΤ: “Παγώνει η συνεργασία με την Ελλάδα ως τις εκλογές"

“Δεν θα συνεργαστούμε με την υπηρεσιακή κυβέρνηση”
Την αναστολή των επαφών του με την Ελλάδα έως την πραγματοποίηση των βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσε την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).  Παράλληλα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Ντέιβιντ Χόουλεϊ ανέφερε ότι δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία έχει διοριστεί για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι «αναμένουμε με ενδιαφέρον να έχουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί». 

1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ!!!

Έναν πακτωλό χρημάτων που ξεπερνά το 1,5 δις. ευρώ έχουμε πληρώσει τα τελευταία χρόνια, για την στρατιωτική παρουσία της χώρας μας στις ειρηνευτικές αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ατλαντικής Συμμαχίας, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη – με βάση το εργατικό της δυναμικό - στρατιωτική παρουσία, όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμη και την Τουρκία! Ποιες είναι, όμως, οι αποστολές αυτές που η Ελλάδα εξακολουθεί να πληρώνει, ενώ οι πολίτες της βυθίζονται καθημερινά στην φτώχεια και την εξαθλίωση; Το Makeleio.gr, σε έρευνα που πραγματοποίησε συνέλεξε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενδιαφέροντα στοιχεία για τις «χρυσές» στρατιωτικές μας αποστολές.

Eπεισόδιο αμφίβιων καταδρομέων με τουρκική ακταιωρό στην Ψέριμο - Αυξημένη επιφυλακή !!!

Σοβαρό επεισόδιο είχαμε εχθές στα ανοικτά της Ψερίμου, το οποίο χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν το Πολεμκό Ναυτικό και ομάδα Ελλήνων καταδρομέων, δεν εξελίχθηκε σε "θερμό". Συγκεκριμένα τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής πλησίασε στην περιοχή που ασκούντο μία ελληνική κανονιοφόρος και δύο ομάδες αμφίβιων καταδρομέων. Η άσκηση σταμάτησε αμέσως και ζητήθηκε από το τουρκικό σκάφος το οποίο είχε περάσει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων να αποχωρήσει άμεσα. Αντ' αυτού το τουρκικό σκάφος άρχισε ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά και τότε οι καταδρομείς που επέβαιναν σε δύο σκάφη MAGNA 960 πλησίασαν το τουρκικό σκάφος πλευρικά με ... απειλητικές διαθέσεις.

Guardian: 1 τρισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας !!!

Σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τοποθετεί η εφημερίδα «Guardian» το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν το κόστος μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ότι η Ευρώπη «κατασπαράσσει τον εαυτό της». Ο «Guardian» αναφέρεται και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον: «Είτε η Ευρώπη θα έχει μια αφοσιωμένη, σταθερή, επιτυχημένη Ευρωζώνη με ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας, καθώς κεφαλαιοποιούνται και ρυθμίζονται οι τράπεζες, ένα σύστημα δημοσιονομικής κατανομής των βαρών, και υποστηρικτική νομισματική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ή είμαστε σε άγνωστο έδαφος το οποίο κρύβει τεράστιους κινδύνους για όλους».

Πόσο «αθώα» είναι η βιομάζα;

Αν και μέχρι πρότινος εθεωρείτο ότι η βιομάζα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, δεν επιβαρύνει δηλαδή με διοξείδιο του άνθρακα την ατμόσφαιρα, οι φωνές που δηλώνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, όλο και πληθαίνουν. Πολλοί δε, είναι αυτοί που θεωρούν ότι η βιομάζα αποτελεί απειλή για τους κλιματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% -σε σχέση με τα επίπεδα του 1990- μέχρι το 2020. Η ΕΕ έχει, ακόμα, δεσμευθεί να αυξήσει τον στόχο μείωσης των εκπομπών της στο 30% εάν άλλες χώρες προβούν σε ανάλογες δεσμεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δια νόμου απαίτηση της η ΕΕ (Δεκέμβριο του 2008) για παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές του 20% της ενέργειας που αυτή χρησιμοποιεί, μέχρι το 2020. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2009, οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν ένα μακροπρόθεσμο στόχο μείωσης των συλλογικών εκπομπών στις ανεπτυγμένες χώρες κατά 80% έως 95% μέχρι το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Παρουσιάζεται η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ελλάδας και της Κύπρου, που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία σε θέματα ηλεκτρικών δικτύων και δικτύων φυσικού αερίου, υπογράφεται αύριο στη Λευκωσία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, θα γίνει και η πρώτη επίσημη παρουσίαση στις δύο ρυθμιστικές αρχές του έργου της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας (EuroAsia Interconnector). Η παρουσίαση θα γίνει από τη διαχειριστική επιτροπή του έργου, το οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία ΔΕΗ Quantum Energy Limited (51% ΔΕΗ, 39% η κυπριακή εταιρεία Quantum Energy και 10% η Τράπεζα Κύπρου), σε συνεργασία με την ισραηλινή κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού (IEC) και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα εξεταστεί η πρόοδος και οι κατευθυντήριες γραμμές υλοποίησης του έργου, με γνώμονα την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής του.

Επιγραφή - Προφητεία στον τάφο του Μεγ. Κωνσταντίνου για την Πόλη!!!

Επιγραφή  στον τάφο του Μεγ. Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούλη «προφητεύει» ότι οι Ελληνες θα επιστρέψουν εκεί. Ο τάφος αυτός είναι στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας. Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο. Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν, 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος. Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήτανε... αυτό:

ΗΠΑ: ΕΚΤΟΣ ΑΝΤΖΕΝΤΑΣ ΝΑΤΟ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Η επικεφαλής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, δήλωσε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η κ. Ράνταλ, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα επιτευχθεί η ένταξη. Ακόμη επισήμανε ότι θα υπάρξει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμμαχία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, όπως είπε, να λάβει μέρος και ο υπουργός της ΠΓΔΜ, όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα, μόνο όμως σ' αυτό το επίπεδο.

agioritikovima