“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πολεμική επιχείρηση στη Συρία

Κορυφώνεται από λεπτό προς λεπτό η σύγκρουση στην εγγύς Ανατολή. Περί τις 22:30 ανακοινώθηκε πως το τουρκικό πυροβολικό έπληξε στόχους εντός συριακού εδάφους, ανταποδίδοντας έτσι βολή όλμου από τη Συρία προς τη μεθοριακή τουρκική πόλη Akçakale που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ανθρώπων.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Αποκάλυψη Καμμένου: "ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ μου είπε πως η λίστα είναι στημένη ιστορία"!

Δήλωση - "βόμβα" του Πάνου Καμμένου στη Βουλή! Έγγραφη απάντηση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου , με την οποία ενημερώνει ότι ουδεμία λίστα στην οποία να αναγράφεται το όνομα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων τηρείται στην εν λόγω υπηρεσία, επικαλέστηκε, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι ο κ. Στασινόπουλος του είπε ότι η υπόθεση με τη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων είναι μια στημένη ιστορία!

Ἦρθε ἡ ὥρα νὰ γνωρίσουν τὸ ρωμαίικο τσαρούχι!

orthodoxia-ellhnismos

Ἔκλεισε νωρὶς-νωρὶς θέση ὁ Σαμαρὰς γιά τὸ παγκόσμιο φόρουμ τῆς Ἀμερικανικῆς Ἑβραϊκῆς Ἐπιτροπῆς!

Σύμφωνα μὲ τὴν ἐπίσημη ἰστοσελίδα της,  ἡ Ἀμερικανικὴ Ἑβραϊκὴ Ἐπιτροπὴ διοργανώνει ἐτησίως ἕνα παγκόσμιο φόρουμ, ὅπου συγκεντρώνονται προσωπικότητες ἀπὸ πενήντα καὶ πλέον διαφορετικὰ κράτη οἱ περισσότεροι ἐκ τῶν ὁποίων ἔχουν ἐνεργὸ ρόλο στὴν πολιτικὴ τῶν χωρῶν τους. Ἀπὸ τοὺς συμμετέχοντες στὴν ἑπόμενη συνεδρίαση τοῦ Ἰουνίου τοῦ 2013, δὲν θὰ μποροῦσε νὰ λείπει ὁ Ἕλληνας πρωθυπουργὸς καθὼς τὰ παγκόσμια κέντρα ἐξουσίας τὸν χρειάζονται γιὰ νὰ τὸν καθοδηγήσουν. Φαίνεται μᾶλλον πὼς γιὰ τὶς ἐξελίξεις στὴν χώρα μᾶς ἐνδιαφέρονται πολλοὶ ξένοι παράγοντες ποὺ γιὰ διαφορετικοὺς λόγους ὁ καθένας θέλει νὰ ἔχει τὸν ἔλεγχο τῆς κατάστασης. Πλέον εἶναι ἡλίου φαεινότερον ὅτι οἱ πολιτικοί της χώρας μᾶς βρίσκονται στὴ βιτρίνα, πίσω ὅμως ἀπὸ αὐτὴ ὑπάρχουν κάποιοι ἄλλοι ποὺ κινοῦν τὰ νήματα τῶν παγκόσμιων ἐξελίξεων καὶ χειραγωγοῦν ἄριστά τους πολιτικοὺς γιὰ τὸν δικούς τους σκοπούς.

Αγ. Νεκτάριος Πενταπόλεως: Τι εννοούμε όταν λεμε «Πνευματικός Αγώνας»;

Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε τέλειοι και άγιοι. Να αναδειχθούμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών.
Ας προσέξουμε μήπως, για χάρη της παρούσας ζωής, στερηθούμε τη μέλλουσα, μήπως, από τις βιοτικές φροντίδες και μέριμνες, αμελήσουμε το σκοπό της ζωής μας. Η νηστεία, η αγρυπνία και η προσευχή από μόνες τους δεν φέρνουν τους επιθυμητούς καρπούς, γιατί αυτές δεν είναι ο σκοπός της ζωής μας, αποτελούν τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό. Στολίστε τις λαμπάδες σας με αρετές. Αγωνιστείτε ν’ αποβάλετε τα πάθη της ψυχής. Καθαρίστε την καρδιά σας από κάθε ρύπο και διατηρήστε την αγνή, για να έρθει και να κατοικήσει μέσα σας ο Κύριος, για να σάς πλημμυρίσει το Αγιο Πνεύμα με τις θείες δωρεές. Παιδιά μου αγαπητά, όλη σας η ασχολία και η φροντίδα σ’ αυτά να είναι. Αυτά ν’ αποτελούν σκοπό και πόθο σας ασταμάτητο. Γι’ αυτά να προσεύχεστε στο Θεό.

ΠΡOΣΤΙΜΟ 220.000 ευρώ …. ΣΙΓΟΥΡΑ !!!!

Συνολικό πρόστιμο 220.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για παράνομη προβολή του τυχερού παιγνίου (Τηλεκύβος)
Συνολικό πρόστιμο 220.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για παράνομη προβολή του τυχερού παιγνίου (Τηλεκύβος), χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων, επιβλήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Τα πρόστιμα ήταν 50.000, 70.000 και 100.000 ευρώ για τις 10/6, 23/7 και 25/7 αντίστοιχα. Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ίδιο σταθμό για προβολή προγράμματος με εσφαλμένη σήμανση και ποιότητα γλώσσας, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου του 2011. Στο αρχείο μπήκε από το Συμβούλιο το επεισόδιο του βουλευτή Κασιδιάρη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κηρύττει άμεσα τον πόλεμο η Τουρκία στη Συρία;

Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που φτάνουν από το μέτωπο της Συρίας όπου τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ραγδαία κλιμάκωση. Το τελευταίο επεισόδιο που δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα είναι τα πυρά πυροβολικού από τη συριακή πλευρά των συνόρων με την Τουρκία, στην περιοχή του Αλτσάκαλε, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων πολιτών και τον τραυματισμό άλλων εννιά. Η Τουρκία δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την πρόκληση αναπάντητη και ο μοναδικός τρόπος να απαντήσει είναι προχωρώντας σε επιχειρήσεις μετά από την κήρυξη πολέμου.

Reuters: Μελέτη που Υπολογίζει σε 3,5 Tcm τα Αποθέματα Φυσικού Αερίου Νοτίως της Κρήτης Παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στον Πρωθυπουργό

Μελέτη των κ. κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάσθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο, η οποία υπολογίζει σε 3,5 τρισεκ. κυβικά μέτρα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης, που θα μπορούσαν να αποφέρουν στην Ελλάδα κρατικά έσοδα 599 δισ. δολαρίων σε 25 χρόνια. Η μελέτη, που συνθέτει υφιστάμενα επιστημονικά δεδομένα, αναφέρει πως υπάρχουν γεωλογικές ομοιότητες που υποδηλώνουν πως τα κοιτάσματα στα ανοικτά της Κρήτης ίσως είναι αντίστοιχα της λεκάνης της Λεβαντίνης, όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφατες ανακαλύψεις του Ισραήλ και της Κύπρου.

Μα τι στην ευχή; Την Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει μέσα η λίστα Φαλτσιανί και κάνουν έτσι στο ΠΑΣΟΚ;

Τέτοιος εμφύλιος δεν έχει ξαναγίνει εντός του “κινήματος”. Ούτε στην εποχή των δολοπλοκιών του χερ Σημίτεν για την άνοδο στην εξουσία. Μιλάμε βεβαίως για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει σχετικά με την περιβόητη λίστα που εξαφανίστηκε, επανεμφανίστηκε, δοθηκε ως σκυτάλη σε 4Χ400 (δεν μιλάμε για εκατομμύρια, αμέσως να πονηρευτείτε!) αλλά ουδείς την έλαβε! Τι είναι άραγε αυτό το τόσο τρομερό που περιέχει η λίστα και αναγκάζει ακόμα και τον έγκριτο πολιτικό άνδρα Παπακωνσταντίνου να ψεύδεται και να δίνει τον νυν ηγέτη του κινήματος;

Εξελίσσονται σε “κυνηγούς κεφαλών” ….

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το tovima.gr
Πρόταση για ελάχιστο κεφαλικό φόρο 1.000 ευρώ σε 800.000 επιτηδευματίες
Με καταιγιστικούς ρυθμούς πέφτουν οι προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων στο υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία των ατομικών και των ελεύθερων επαγγελματιών με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα και να εντοπιστούν όσοι δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα. Μία από τις προτάσεις που φαίνεται να εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι να...επιβληθεί ένας ελάχιστος φόρος 1.000 ευρώ σε κάθε ατομική επιχείρηση και επαγγελματία και να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ.

Περιμένοντας το «τυχαίο γεγονός»…

Η κατάσταση στην Ελλάδα «μυρίζει» πλέον μπαρούτι… Η τακτική μίας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης σε εντολές της τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο νομοτελειακά γεγονότα: στην απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών και στην εκκωφαντική έκρηξη της κοινωνίας που δεν θα μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει και τα αποτελέσματα της οποίας δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν. Η αδιαφορία των πολιτικών προς τον λαό (όσο και αν προσπαθούν οι συγκυβερνώντες να το κρύψουν, δεν μπορούν) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία άνευ προηγουμένου κοινωνική οργή, αφού η ευθύνη της δημιουργίας αυτού του κλίματος βαραίνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η δημιουργία ακραίων στοιχείων, συντείνει (όσο παράλογο και αν ακούγεται) στην ταύτισή τους με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Και η δημιουργία αυτών των άκρων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ικανής διακυβέρνησης της χώρας, που θα έπρεπε να έχει κύριο μέλημα τους πολίτες και όχι τους τραπεζίτες. 

Καλείται να αποδείξει το αυτονόητο…

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ!
Ένας άντρας από την Αμαλιάδα Ηλείας έχασε τον Μάιο του 2010 το αριστερό του χέρι σε ατύχημα που είχε εν ώρα εργασίας. Ο 43χρονος ωστόσο τους τελευταίους 16 μήνες σηκώνει το δικό του Γολγοθά καθώς ταλαιπωρείται από επιτροπές από τις οποίες καλείται για να αποδείξει ότι είναι ανάπηρος!

O Πίνδαρος και οι Έλληνες. Από τόν αρχαίο κόσμο στήν καινή κτίσι

ΑΡΧ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΒΗΡΙΤΟΥ 
Όταν ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τήν Αθήνα καί βρήκε τήν πόλι "κατείδωλον", γεμάτη σεβάσματα πρός τούς θεούς, ένοιωσε καί χαρακτήρισε τούς Αθηναίους ως τούς δεισιδαιμονεστέρους (Πράξ. 17, 22), τούς πιό θεοφοβούμενους από όσους είχε γνωρίσει. Αλλά εκείνο πού τόν συνεκλόνισε κυριολεκτικά καί τού έδωσε τή δυνατότητα νά αρχίση αμέσως τόν διάλογο μαζί τους ήταν ο βωμός μέ τήν επιγραφή: τώ αγνώστω θεώ. Οπότε, καί ο Παύλος συμπλήρωσε: Όν ούν αγνοούντες ευσεβείτε τούτον εγώ καταγγέλλω υμίν (Πράξ. 17, 23). Αυτή είναι η πιό βαθιά καί θεόπνευστη διάγνωσι, πού εκφράζεται μέ δύο λέξεις, γιά τό τί είναι η ελληνική ψυχή.

Τόμσεν: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει, να πάμε στο Eurogroup να το ομολογήσουμε!

Πιο ήπιος και διαλλακτικός εμφανίστηκε στις χτεσινές συναντήσεις της Τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αντώνη Σαμαρά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τομσεν, που σε μια αποστροφή του λόγου του παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα σταθεροποίησης «δεν βγαίνει». Ειδικότερα, όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Τόμσεν που μέχρι τώρα είχε τηρήσει την σκληρότερη στάση στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, εμφανίστηκε «φιλικός και πιο ήπιος από τον Κλάους Μαζούχ και τον Ματίας Μορς». Σύμφωνα με τη στήλη, ο επικεφαλής της Τρόικα μιλώντας με τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι σήμερα η χώρα δεν βγαίνει ως έχει.  «Έχετε δίκιο. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Να πάμε στο Eurogroup και να το ομολογήσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Τόμσεν. 

Δημιουργήθηκε το στοιχείο 113… του “περιοδικού πίνακα” !!!

Σχεδόν μια δεκαετία τώρα το στοιχείο 113 παραμένει άφαντο καθώς κανείς δεν έχει μπορέσει να το παραγάγει με έναν «σταθερό» τρόπο στο εργαστήριο – γι’ αυτό και η θέση του στον περιοδικό πίνακα είναι κενή. Μια ομάδα ιαπώνων ερευνητών όμως μάλλον κατόρθωσε ... τελικά το πολυπόθητο και έτσι ίσως σύντομα να δούμε την οικογένεια των υπερβαρέων στοιχείων να συμπληρώνεται με ένα ακόμη από τα ως τώρα απόντα μέλη της. Τα υπερβαρέα στοιχεία δεν υπάρχουν στη φύση. Δημιουργούνται στο εργαστήριο και μάλιστα η ζωή τους είναι τόσο ασταθής και τόσο σύντομη ώστε τις περισσότερες φορές οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι πράγματι τα έχουν δημιουργήσει. Δυο τέτοια στοιχεία – το 114 και το 116 – δημιουργήθηκαν επιτυχώς και τελικά αναγνωρίστηκαν επίσημα μόλις το περασμένο καλοκαίρι, με τα ονόματα φιλερόβιο και λιβερμόριο. Το 113 όμως, όπως και το 115, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Την ημέρα προπαγάνδα, τη νύχτα κλέφτες - Τα τηλεοπτικά κανάλια δρουν ανενόχλητα

Ο κυκλώνας της οικονομικής κρίσης, δε θα μπορούσε να μην περάσει και από τα μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας. Και ποιος πρόκειται να πληρώσεις μέρος αυτής της χασούρας; Ασφαλώς, ο μέσος Έλλην τηλεθεατής. Τα τηλεοπτικά @@@@κάναλα, αντιλαμβανόμενα την άγνοια, την αφέλεια, αλλά και την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες, έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν.  Ten (mega), τηλεκύβος (Αντ1 και Macedonia) και Boing (Alpha), είναι τα τρία νέα, στημένα και ανήθικα τηλεπαιχνίδια που σκαρφίστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Παρόμοια παιχνίδια ασφαλώς, είχαμε δει και παλαιότερα στην Ελλάδα, μέχρι που παρενέβη το ΕΣΡ και διεκόπησαν. Αναρωτιέμαι, τι διαφορετικό μπορεί να ισχύει, για το mega, τον Aντ1 και τον Alpha και πως είναι δυνατόν, να μην έχει αναφερθεί κανείς σε αυτά.

Ο Παπανδρέου επιστρέφει στη Βουλή μετά από ένα μήνα και υποκλίνεται στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μετά από ένα μήνα απουσίας ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για να πάρει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών. Ο κ. Παπανδρέου που είχε πάρει άδεια απουσίας για το εξωτερικό στις 28 Αυγούστου, μπήκε χαμογελαστός στην αίθουσα της ολομέλειας, χαιρέτησε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, έκανε μια ελαφρά υπόκλιση στα έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σήκωσε τη γροθιά του για να χαιρετήσει άλλους βουλευτές και στη συνέχεια κάθισε μαζί με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου. iefimerida

Επικίνδυνη η ενδοτικότητα της Αθήνας στο θέμα του Αιγαίου

Προσκαλούμε τον Νταβούτογλου την ώρα που αμφισβητούν το Φαρμακονήσι!
Την ώρα που η Ελλάδα είναι γονατισμένη από τα Μνημόνια και την οικονομική κρίση, η Άγκυρα χτυπά στην καρδιά του Αιγαίου, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτοντας εμπράκτως υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία στην κρίσιμη περιοχή του Φαρμακονησίου. Μέσα μάλιστα σε αυτό το κλίμα έμπρακτης αμφισβήτησης, κλήθηκε στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στις 10 Οκτωβρίου για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και προετοιμασία της σύγκλησης του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και για την πραγματοποίηση της ελληνοτουρκικής συνάντησης κορυφής στην Τουρκία.

Στα χέρια του Πεπόνη η "λίστα Λαγκάρντ"

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, έχει στα χέρια του τη λίστα με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Εντός 48 ωρών παραδίδεται αναφορά στην Εισαγγελία ΑΠ για τη λίστα των 36 πολιτικών προσώπων
Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, από τον γγ του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, έχει περάσει η λεγόμενη "λίστα Λαγκάρντ" με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό και ειδικότερα σε ελβετικές τράπεζες. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε στην κυβέρνηση τη λίστα, την οποία είχε παραλάβει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών από τον τότε υφιστάμενό του, ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Αιφνιδιαστικά Ρώσοι πεζοναύτες στην Λήμνο - Παρέλασαν σήμερα - Μήνυμα στην Άγκυρα

Η Μόσχα προχώρησε και σε δεύτερη κίνηση στήριξης της ελληνικής πλευράς και έμμεσης "απόρριψης" των τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX: Το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας NOVOCHERKASSK, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, βγήκε χθες από τα Στενά των Δαρδανελίων και υπό τα όμματα των τουρκικών ναυτικών παρατηρητηρίων "έδεσε" στο λιμάνι της Λήμνου, οι αξιωματικοί του πλοίου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν και εν συνεχεία δεξιώθηκαν τους Έλληνες αξιωματικούς. Το Μνημείο κατασκευάστηκε στη μνήμη των 72 Ρώσων ναυτών του ρωσικού στόλου που απελευθέρωσε το νησί το 1770 από την τουρκική κατοχή.