“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

☦ Άγιος Παΐσιος: "Αυτή την προσευχή να λέτε κάθε μέρα και ο Θεός θα είναι πάντα δίπλα σας!"

Η αγάπη του Αγίου Γέροντος Παΐσιου για όλο τον... κόσμο είναι γνωστή. Ο Γέροντας έχει βοηθήσει πλήθος ανθρώπων και πριν και μετά την κοίμησή του. Από πού ελάμβανε τη δύναμη να στηρίζει τους ανθρώπους αλλά και να θαυματουργεί; Από την θερμή του προσευχή προς το Θεό.

Η παρακάτω προσευχή είχε δοθεί σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι, που του είχε ζητήσει κάποιο “τυπικό” για την αγρυπνία τους στο κελλί. Είναι από τα τελευταία έτη της ζωής του. Σε αυτό κυριαρχεί η αγάπη του για όλο τον κόσμο.

☦ Η Προσευχή για όλους τους Ασθενείς - του Αγίου Παϊσίου

☦ Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κρίση;

Όσο το πνεύμα των ανθρώπων παραμείνει δίχως αλλαγή! Ώσπου οι υπερήφανοι υπαίτιοι αυτής της κρίσης, να παραιτηθούν μπροστά στον Παντοδύναμο. Ώσπου οι άνθρωποι και οι Λαοί να θυμηθούν, την ακαταλαβίστικη λέξη ''κρίση'' να τη μεταφράσουν στη γλώσσα τους, ώστε με αναστεναγμό και Μετάνοια να φωνάξουν: ''η Θεία Δίκη''!

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

proskynitis

☦ Ένας άνθρωπος της ύλης δεν μπορεί να καταλάβει έναν πνευματικό άνθρωπο

Ότι λέει ένας πνευματικός άνθρωπος αποτελεί για τον άνθρωπο της ύλης μια φαντασία, διότι η ουράνια λογική είναι ολότελα διαφορετική από τη λογική του κόσμου τούτου.

Ωστόσο, όταν συζητά κανείς με έναν άνθρωπο της ύλης μπορεί ίσως να τον κάνει να συμπεράνει ότι υπάρχει τελικά κάτι που κινεί τον κόσμο, και ότι υπάρχει αρμονία στο σύμπαν και δυσαρμονία στη γη.