“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πύρινο άρθρο Τουρκοκύπριου εναντίων του “Μεγάλου Βεζύρη”: “Πάρε τα δύο κράτη σου και βάλε τα εκεί που ξέρεις”

Με ένα πύρινο άρθρο στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ γράφει εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκας, Αχμέτ Ντραβούτολγου που το τελευταίο διάστημα αναφέρεται ολοένα και περισσότερο σε δύο ξεχωριστά κράτη εντός της Κύπρου. Μάλιστα δεν διστάζει να τον ονομάσει περιπαιχτικά «Μεγάλο Βεζύρη» και «Τελευταίο Οθωμανό», αναφερόμενος στο ακανθώδες θέμα της ΑΟΖ.

οικονομικά αδύναμοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι χάνουν την έκπτωση 50% ή την πλήρη απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Τα «πονηρά» σημεία της ρύθμισης στον ΕΝΦΙΑ
Σε δύο εκκαθαρίσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και η δεύτερη τον Δεκέμβριο, θα γίνουν οι εκπτώσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Ωστόσο εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι θα χάσουν τελικά την έκπτωση 50% ή την πλήρη απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ.
Αυτό θα συμβεί γιατί στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των εκπτώσεων από τον ΕΝΦΙΑ θα συμπεριληφθούν και εισοδήματα που φορολογούνται με ειδικό τρόπο ή δεν φορολογούνται και εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, τα επιδόματα ανεργίας, τα ειδικά επιδόματα τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων άνω του 80% ακόμη και το ΕΚΑΣ και τα φοιτητικά επιδόματα.

«τρώγοντας ΑΟΖ Κύπρου» έρχεται η όρεξη και για άλλα;

Ποιος μπορεί να αντέξει ένα Barbaro  μέσα στο σπίτι του ένα 24ωρο; Σκεφτείτε να τον έχετε στο κεφάλι σας μέχρι την 30η Δεκεμβρίου.
“στη Λευκωσία επικρατεί έντονη κινητικότητα και η προσοχή της Κυπριακής κυβέρνησης είναι στραμμένη πλέον  στις τουρκικές κινήσεις νοτίου της Κύπρου καθώς  εδώ και μερικά 24ωρα και έως την 30η Δεκεμβρίου η Άγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για σεισμικές έρευνες εντός της κυπριακή ΑΟΖ στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του νησιού εκεί που βρέθηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων”

Μακαριστός Γέρων Παϊσιος: “Οι άνθρωποι της προσευχής μας δίνουν ελπίδα”

–Γέροντα, πως τα βλέπετε τα πράγματα;
–Εσείς πως τα βλέπετε;
–Εμείς τι να πούμε, Γέροντα; Εσείς να μας λέγατε.
–Η ησυχία που επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοιμάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τι χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει· πολύ δύσκολη κατάσταση! 

Η ΕΕ αναγνωρίζει το κυπριακό δίκαιο στα κοιτάσματα, αλλά δεν καταδικάζει την Τουρκία!

Σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου θα ζητήσουν από την Τουρκία οι ηγέτες της Ε.Ε., εκφράζοντας παράλληλα «σοβαρή ανησυχία για τις νέες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο», αλλά αποφεύγοντας να κατονομάσουν ευθέως την Τουρκία, σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.