“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

☦ Μου στέλνει τώρα μήνυμα ένας φίλος ότι οι παλαιοδιαθηκικές τιμωρίες είναι αλληγορικές.

Δεν είναι αλληγορικές, αλλα κυριολεκτικές . Η ενέργεια του Θεού  και η δικαιοσύνη του δεν είναι σαν των ανθρώπων. Όταν ο Θεός στέλνει τον κατακλυσμό ή βρέχει πυρ στα Σόδομα λχ δεν ανταποδίδει με Κακό στο Κακό , γιατί δεν είναι δημιουργός ούτε πηγή του κακού. Ο Θεός δεν ανταποδίδει καν,δεν εκδικείται καν,δεν τιμωρεί καν. Αυτό που λέγεται τιμωρία,εκδίκηση, ανταπόδοση στην Αγία Γραφή είναι α ν θ ρ ω π ο μ ο ρ φ ι κ ο ί όροι. Ο τρόπος δηλαδή του Θεού δεν ορίζεται από τους ανθρώπους γι αυτό και περιγράφεται με όσο πιο κοντινές λέξεις και έννοιες μπορούμε να κατανοήσουμε. Ο Θεός αποκαθιστά την φύση των πραγμάτων, επαναφέρει στο φυσιολογικό με την παρέμβαση Του και ανακόπτει την πρόοδο προς την αμαρτία , η οποία ερμηνεύεται ως μεγαλύτερη κολαση και διαστροφή του θείου θελήματος.

☦ Μόρφου Νεόφυτος: Τὰ παιδιὰ καὶ τὰ μάτια σας, γιὰ νὰ μὴν παραμορφωθοῦν (6.8.2021)

☦ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΞΑΝ

ΤΩΡΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΗ - ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΞΑΝ

☦ Για όσους έχουν αμφιβολίες για την πρόνοια του Θεού και την προστασία των Αγίων του….. Η Ι. Μ. του Οσίου Δαβίδ από ψηλά μετά το μέγα θαύμα..

ΦΩΤΟ fb Πέτρος Παπαγεωργίου όπως το διατύπωσε 

η ΕΛΛΑΔΑ μας στοχοποιήθηκε γιατί έχει μεγάλο  "άκαυστο"  φορτίο ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ

 ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

☦ Η λιτανεία έσβησε τη φωτιά στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ διηγείται ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας π. Νικόλαος με λυγμούς: Οι δύο ιερείς του χωριού με όσους κατοίκους είχαν απομείνει πραγματοποίησαν χθες ΛΙΤΑΝΕΙΑ με εικόνες και λείψανα πολλών Αγίων! Νωρίς τα ξημερώματα ένα νέφος εμφανίστηκε και μια σύντομη αλλά δυνατή νεροποντή έσωσε το χωριό!

«ΟΛΟΙ ΚΛΑΙΓΑΜΕ... ΟΛΟΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ»

☦ «θαρσεῖτε, ἐγώ εἰμί• μή φοβεῖσθε»

☦ «Αθέων Αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα, και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν χριστεπώνυμον σκέπων και φυλάττων, ίνα πόθω σε δοξάζωμεν»