“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

☦ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΑ - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΑ - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΜΑΣ.

ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.

ΟΣΟΙ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ  ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

☦ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙΣ….. ΔΕΣ ΠΩΣ ΚΛΑΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ

☦ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΥ.

Υπεραγία Θεοτόκε Παρθένε, σκέπε με, και διαφύλαττε τον δούλο σου από παντός κακού ψυχής τε και σώματος, και από παντός εχθρού ορατού και αοράτου.

Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλιάς σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.

☦ Χριστός ανέστη Χ.Φ !!!

Με το καλό στον Παράδεισο!

Σήμερα ημέρα του Κυρίου αναδεμένη με του Τιμίου Νηστικάρη τα άγια αίματα , έγινε η αποκρυπτογράφηση των αρχικών σου σε εκεινο το Θεόπνευστο βιβλιαράκι που επέστρεψε στον δρόμο της μετανοίας αμέτρητες ψυχές το : Ποτέ δεν είναι αργά!

Χ.Φ. έγραφε μόνο πάνω...

Χαράλαμπος Φραντζής...

Χριστού Φίλος!!

☦ Ποτέ δεν είναι αργά ! Σπάσε τον καθρέφτη !

Στο Όρος,  στα περισσότερα κοινόβια,  σε σκήτες και κελλάκια, θα συναντήσεις πολλά θαυμάσια,  που θα καταγραφούν ανεξίτηλα μέσα σου .

Κάτι που μόλις το πρωτοαντιληφθήκαμε, μας  μίλησε αλησμόνητα, ήταν το γεγονός ότι σε πάρα πολλές από αυτές τις εστίες του ασκητισμού και της ησυχίας,  δεν υπάρχουν καθρέφτες! Σαν να μην χρειάζονται διόλου αυτά τα καθρεφτίσματα, αυτοί οι αντικατοπτρισμοί της όψης σου εκεί…

Στην αρχή σου φαίνεται πολύ παράξενο ! Μπορούμε να πούμε ότι σε ενοχλεί κιόλας !

Σπεύδεις αφενός να αναλογιστείς τις πρακτικές χρησιμότητες που θα χρειαστεί να στερηθείς και αφετέρου, να ψάξεις να βρεις τι είναι αυτό που εξυπηρετείται με αυτήν την περίεργη έλλειψη!

☦ Σκοτεινές μέρες!

Θ.Π.: +ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ+ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΟΑΝΟ ΤΗΣ ΑΜΑΛ.  

Πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους για να…περπατήσει μαζί με την «Αμάλ» στα Ιωάννινα (και όχι μόνο) Από αυτούς περιμένουμε να αντιδράσουν στα επερχόμενα; Γι' αυτό μας κάνουν ότι θέλουν. Δεν υπάρχει η στοιχειώδης αξιοπρέπεια. !!!

apantaortodoxias

☦ Εμφανίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ (δεν έδωσε συνέντευξη, όπως οι ειδικοί) αλλά είπε σε μια προσευχόμενη ψυχούλα μια φράση με τέσσερες μικρές λέξεις για τα mRNA εμβόλια -ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΦΩΤΟ στο ΑΓΙΑΣΜΑ στο Ιερό Λόφο των Καρυών

"παρακαλέσαμε αυτή την ταπεινή ψυχή, τι της ανέφερε ακριβώς ο ΑΓΙΟΣ ;"

"επέμενε να μην μας αναφέρει τίποτε"

"με κλάματα μας είπε :

☦ Από λόγια καλά πάμε αλλά τώρα το «λεπίδι» ακούμπησε στο σβέρκο μας. Καιρός να σκεφτούμε πως θα σωθούμε από αυτά που μας ετοίμασαν;

Πολλές σήμερα είναι οι Ηρωδιάδες, αλλά μια είναι η κεφαλή του Τιμίου Προδρόμου.

Από πού να ξεκινήσουμε, όταν όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν και τρέχουν μαζί;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

29 Αυγούστου και η ματιά μας με δέος  πάει στην σκηνή που αποτέμνεται η Τιμία Κεφαλή του Ιωάννη του Βαπτιστή και η εκκλησία μας εορτάζει το θλιβερό αυτό γεγονός και ουσιαστικά τιμάει τον ΜΕΙΖΩΝ άνθρωπον   μεταξύ των βροτών που γεννήθηκαν  από γυναίκες κατά την ρήση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

☦ αχ αυτός ο Σεπτέμβρης έτοιμος να μας εκπλήξει.

"Από το Σεπτέμβριο έρχονται δύσκολα" - Μα ποιόν Σεπτέμβριο Γέροντα Εφραίμ ρωτούσαμε όλα αυτά τα χρόνια ; και ο αντίδικος με τα τρυπητά εργαλεία του  έδειξε άθελα του το 2021.

Από το Σεπτέμβριο έρχονται δύσκολα ΚΑΙ προσδιόριζε τον Σεπτέμβριο του 2021;  όπως μας λένε και τα  δικά τους ΜΜΕ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΠΟΧΙΤΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

☦ Εὐχή τοῦ Μεγάλου Βασιλείου τῆς Ἐνάτης Ὥρας

 

Δέσποτα Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ μακροθυμήσας ἐπὶ τοῖς ἡμῶν πλημμελήμασι, καὶ ἄχρι τῆς παρούσης ὥρας ἀγαγὼν ἡμᾶς, ἐν ᾖ ἐπὶ τοῦ ζωοποιοῦ ξύλου κρεμάμενος, τῷ εὐγνώμονι λῃστῇ τὴν εἰς τὸν Παράδεισον ὡδοποίησας εἴσοδον, καὶ θανάτῳ τὸν θάνατον ὤλεσας, ἱλάσθητι ἡμῖν τοῖς ταπεινοῖς, καὶ ἁμαρτωλοῖς καὶ ἀναξίοις δούλοις σου.

Ἡμάρτομεν γὰρ καὶ ἠνομήσαμεν, καὶ οὐκ ἐσμὲν ἄξιοι ἄραι τὰ ὄμματα ἡμῶν, καὶ βλέψαι εἰς τὸ ὕψος τοῦ οὐρανοῦ, διότι κατελίπομεν τὴν ὁδόν τῆς δικαιοσύνης σου καὶ ἐπορεύθημεν ἐν τοῖς θελήμασι τῶν καρδιῶν ἡμῶν.

Ἀλλ' ἱκετεύομεν τὴν σὴν ἀνείκαστον ἀγαθότητα.

☦ ΜΝΗΜΗ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Η Κυριακή αυτή συμπίπτει με την μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Ο Πρόδρομος υπήρξε ο σπουδαιότερος άνθρωπος που έζησε στη γη, δεύτερος μετά την Υπεραγία Θεοτόκο. Η σύλληψη και η γέννησή του, αναγγέλθηκαν από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στον πατέρα του, τον ιερέα Ζαχαρία, με θαυμαστό τρόπο. Ενώ ήταν έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας του, προσκύνησε τον Χριστό, που ήταν και αυτός έμβρυο στην κοιλιά της Παναγίας μας, κατά την επίσκεψη της δεύτερης στην ξαδέρφη της την Ελισάβετ. Με την γέννησή του λύθηκε η αφωνία του πατέρα του, ο οποίος φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα προφήτεψε: «Κι εσύ, παιδί μου, θα ονομαστείς προφήτης του ύψιστου Θεού, γιατί θα προπορευτείς πριν από τον Κύριο για να ετοιμάσεις το δρόμο του κάνοντας γνωστή στο λαό του τη σωτηρία με τη συγχώρηση των αμαρτιών τους».

☦ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΓΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΞΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΕΟΣ ΑΚΟΜΑ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ?