“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η αλήθεια για την ανώτατη σύνταξη των 200-300 Ευρώ

Η κρίση χρέους που βιώνουμε από το 2009 με τις συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι οποίες καταλήγουν σε οδυνηρά Μνημόνια, αλλά τώρα και η πολύμηνη άκαμπτη αντίδραση της νεοεκλεγείσης Κυβέρνησης με τις «κόκκινες γραμμές» οφείλεται εις την πολυπλοκότητα, ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα του ελληνικού προβλήματος. 

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και σήμερα απαιτεί “κάθαρση”

Αν δεν το καταλάβαμε, καλόν θα είναι να το καταλάβουμε, ότι υπάρχει πολύ ΟΡΓΗ στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδος.
Και αυτή η οργή θα επιδεινωθεί και δεν θα είναι διαχειρίσιμη αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ήδη το λαϊκό αίσθημα δικαίου έβγαλε  απόφαση ψυχής   και προσμένει την αντικειμενική απόφαση της Δικαιοσύνης.

Τί εἶναι ἡ νοερὴ προσευχὴ καὶ πῶς πρέπει νὰ γίνεται

Ἡ νοερὴ καὶ καρδιακὴ προσευχή, σύμφωνα μὲ τοὺς Ἁγίους Πατέρες τοὺς καλουμένους Νηπτικούς, εἶναι ἡ συγκέντρωσις τοῦ ἀνθρώπινου νοῦ στὴν καρδιά του κυρίως, καὶ χωρὶς νὰ ὁμιλῇ μὲ τὸ στόμα, μὲ μόνο τὸν ἐνδιάθετο λόγο, ὁ ὁποῖος ὁμιλεῖται μέσα στὴν καρδιά, νὰ λέγῃ αὐτὴ τὴ σύντομη καὶ μονολόγιστη προσευχή· δηλαδὴ τὸ «Κύριε, Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ τοῦ Θεοῦ, ἐλέησόν με», κρατώντας λίγο καὶ τὴν ἀναπνοή (85). Καταχρηστικὰ ὅμως καὶ εὐρύτερα νοερὴ προσευχὴ λέγεται καὶ κάθε ἄλλη δέησις ποὺ δὲν θὰ γίνῃ μὲ τὸ στόμα, ἀλλὰ μὲ τὸν ἐνδιάθετο λόγο τῆς καρδιᾶς ποὺ ἀναφέρθηκε.

Επανέρχεται η αστάθεια στα Βαλκάνια: Το Κόσοβο αναδεικνύεται σε πηγή ανωμαλίας για την περιοχή

Στην αστάθεια που επανέρχεται στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στα Σκόπια, στην Βοσνία και στο Κόσσοβο, αναφέρεται εκτενές άρθρο του Edward P. Joseph στο FOREIGN AFFAIRS με τίτλο «The Balkans, Interrupted». Με τα Σκόπια να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εσωτερικής έκρηξης, την ενότητα της Βοσνίας να απειλείται περισσότερο από ποτέ μετά τη λήξη του πολέμου και με την μαζική έξοδο των πολιτών από το Κόσσοβο εξαιτίας μιας διαφθαρμένης κυβέρνησης, οι τρεις πιο ευάλωτες χώρες της περιοχής βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. 

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ…ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ η Τουρκία εισέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο οπού κυριαρχούν οι εκλογές της 7ης Ιουνίου, ήδη από τώρα έχουν γίνει γνωστές οι αλλαγές που θα γίνουν στην τουρκική στρατιωτική ιεραρχία στις επόμενες κρίσεις του Αυγούστου.

Ψήφισμα – ράπισμα στην Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο: “Αποσύρετε την απειλή πολέμου από την Ελλάδα!”

Ευρωκοινοβούλιο: Η Τουρκία να αποσύρει την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας
Σε συστάσεις προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθετώντας ένα επικριτικό ψήφισμα κατά της Τουρκίας, ενόψει της έκθεσης προόδου για την ένταξή της στην ΕΕ. Στο εν λόγω ψήφισμα, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται τροπολογία η οποία καταδικάζει ρητά το γεγονός ότι η απειλή πολέμου (casus belli) κατά της Ελλάδας βρίσκεται ακόμα σε ισχύ και καλεί την Τουρκία άμεσα να την αποσύρει.

Market Watch: "ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Ότι οι δανειστές επίτηδες δεν προχωρούν σε συμφωνία και έχουν παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα για να αγοράσουν τα περιουσιακά της στοιχεία για ένα κομμάτι "ψωμί" καταγγέλει το αμερικανικό Marketwatch και προτρέπει τον Ελλήνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα να τους πει "πηγαίνετε να πηδήξετε...σε μια λίμνη".