“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Στην εποχή μας λείπουν τα παραδείγματα

"Σήμερα, αν κάποιος θέλη να ζήση τίμια και πνευματικά, δεν χωράει στον κόσμο, δυσκολεύεται".
-Γέροντα, γιατί ο Αγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων λέει ότι οι Μάρτυρες των εσχάτων χρόνων θα είναι “υπέρ πάντας Μάρτυρας”;
-Γιατί παλιά είχαμε μεγάλα αναστήματα. Στην εποχή μας λείπουν τα παραδείγματα -μιλώ γενικά για την Εκκλησία και τον Μοναχισμό. Τώρα πλήθυναν τα λόγια και τα βιβλία και λιγόστεψαν τα βιώματα. Θαυμάζουμε μόνον τους Αγίους Αθλητές της Εκκλησίας μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε το πόσο κοπίασαν, γιατί δεν κοπιάσαμε, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τον κόπο τους, για να τους αγαπήσουμε και να αγωνισθούμε από φιλότιμο να τους μιμηθούμε. 

Έκκληση για βοήθεια

Ο Σπύρος Μαρούδας από τη Ζάκυνθο είναι 12 ετών. Δεν έχει προλάβει να χαρεί τα πιο αγνά χρόνια της ζωής του, καθώς έχει υποβληθεί ήδη σε 7 χειρουργικές επεμβάσεις (επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, μεταμοσχεύσεις βαλβίδων, κτλ) καθώς πάσχει από Δεξιοκαρδία και Συγγενή καρδιοπάθεια.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ - ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Σχόλιο Θ.Π.: Μιας και πλησιάζουμε πάλι σε κρίσεις Αρχηγών των ΕΔ, καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι ήταν ο Δ. Γράψας για το Ελληνικό Στράτευμα, τι είπε στον τελευταίο του λόγο λίγο  πριν φύγει, και πόσο θα θέλαμε σήμερα να τον ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ.  Ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους. ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ! 
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ 10/8/2009 - ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΩΣ Α/ΓΕΕΘΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ:

Στο "χρηματιστήριο" της γεωπολιτικής η αξία μας είναι υψηλή - Γιατί η Ελλάδα είναι σημαντική

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
Ιδιαιτέρως υψηλή η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας στο «χρηματιστήριο» της διεθνούς ασφάλειας και περιφερειακής σταθερότητας.
Ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική , αναδεικνύοντας την γεωπολιτική αξία της Ελλάδας, είναι ο στόχος της νέας Κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε λίγο τα πολιτικά βοθρολύματα θα μας πουν ότι το Κούγκι ήταν τρομοκρατική ενέργεια!

Οι ανελλήνιστοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το Κούγκι είναι σύμβολο εθνικής αντίστασης. 
Πιστεύουν ότι ήταν εργαστήριο παρασκευής εκρηκτικών. Γι’ αυτό και οι υποκριτικές κραυγές των ποταμηδων της διαπλοκής. Δεν κατάλαβαν φαίνεται εκει στα σαλόνια ότι εδω και πέντε χρόνια το μονο που τινάζεται στον αέρα ειναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η κοινωνία.  olympia
greeknation.blogspot.gr

Εξαπολύει την βόμβα ο Πούτιν στους αναίσχυντους του Βερολίνου: “4 τρις Ευρώ για το Ρώσικο αίμα που χύσατε!”

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Δεν είναι μόνον η Ελλάδα που διεκδικεί αποζημιώσεις από τη ναζιστική θηριωδία. Το ποσό που διεκδικούν οι Ρώσοι από τη Γερμανία προκαλεί πονοκέφαλο στην Καγκελαρία: Πάνω από 3-4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Η απάντηση των Γερμανών σε όσους διεκδικούν πολεμικές αποζημιώσεις είναι γνωστή: Nein και πάλι nein!