“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

☦ "μιλάνε για ψεκασμένους ιερείς και πιστούς ενώ η ΠΑΝΑΓΙΑ δείχνει το μεγαλύτερο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ όλων των εποχών"

ΦΩΤΟ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα εξακολουθεί να κλαίει εδώ και 14 μήνες αδιάλειπτα, ενώ οι κάποιοι εκκλησιαστικοί ταγοί διατυμπανίζουν ότι υπάρχουν ιερείς και πιστοί που είναι ψεκασμένοι υιοθετώντας την φρασεολογία των νεοποχιτών-ΝΤΡΟΠΗ τους.

☦ Εισόδια της Θεοτόκου. Η καλογερική της Παναγίας

Αυτήν την γιορτή στο Άγιο Όρος οι πατέρες μου την ονομάζουν «η καλογερική της Παναγίας».

Ο Γερο Γελάσιος πολύ την αγαπούσε και έλεγε ότι ο παπαΘανάσης, ο Γέροντάς του, ο άγιος ηγούμενος της Γρηγορίου την τιμούσε πάρα πολύ. Και μία φορά, μία τέτοια ημέρα, ο γεροΓελάσιος, είδε τον Γέροντά μου να συλλειτουργεί με τον Άγιο Ιάκωβο, τον Αδελφόθεο. Αυτόν που διέσωσε και την σχετική παράδοση.

☦ Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο σύγχρονος γέροντας της Εύβοιας

Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου*

Ο άγιος Ιάκωβος εγεννήθη το 1920 στα ματωμένα χώματα της Μικράς Ασίας, εις το Λιβίσι της Μάκρης, απέναντι από τη γειτονική μας νήσο Ρόδο.

Ένεκεν αυτής της γειτονίας ένιωθε πάντοτε μια ιδιαίτερη αγάπη για την Κύπρο. Η μάνα του Θεοδώρα, όταν ήθελε να παρακαλέσει την Παναγία, εγύριζε κατά τα βουνά του Κύκκου και φώναζε: «Παναγία του Κύκκου μου. Φύλαγε τα παιδιά του κόσμου και τα δικά μου». Αυτή τη σχέση της μάνας του με την Παναγία του Κύκκου, με την Κύπρο, θα την κληρονομήσει ο γέροντας μαζί με όλη τη μικρασιατική παράδοση και θα τη μεταφέρει πρόσφυγας το 1922 στη βόρεια Εύβοια.

☦ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ και η τελευταία ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ όπως την γνωρίζαμε έως τώρα; - ΑΡΘΡΟ του ΘΑΝΟΥ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΣΧΟΛΙΟ 1 (από αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ που συμπίπτει με τον εορτασμό των ΕΙΣΟΔΙΩΝ της Υπεραγίας Θεοτόκου κάποιοι μας δείχνουν την έξοδο  αλλά τελικά θα φανεί ότι θα είναι η δική τους ΕΞΟΔΟΣ  από την ιστορία)

ΣΧΟΛΙΟ 2 ( μια τετραμελής οικογένεια πόσο χρήματα πρέπει να δώσει για να εισέλθει εις τον ΟΙΚΟ του ΘΕΟΥ, όταν ήδη έχουν προηγηθεί και άλλα rapid test μέσα στην βδομάδα για αυτήν  και για λίγες ώρες που έληξαν αυτά  θα πρέπει να τα επαναλάβουν;)

☦ Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου

(† Αρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ι. Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και θεομητορικός θεολόγος, στη γνωστή Ομιλία του εις τα Εισόδια της Θεοτόκου αναφέρει, ότι η Παναγία μας εισελθούσα στα Άγια των Αγίων πρώτη αυτή στον κόσμο εγκαινίασε την οδό της νήψεως, της αναβάσεως του νου στον Θεό και της ενώσεως του νου του ανθρώπου με τον Θεό, την ησυχαστική δηλαδή οδό θεώσεως του ανθρώπου. Έτσι, για όσους ποθούν τη μυστική και ησυχαστική άνοδο προς τον Θεό και τη μυστική θεωρία και γνώση του Θεού, η Παναγία μας είναι το πρότυπο και η οδός. Δεν είναι μόνον οδός και πρότυπο για αυτούς που ζουν στον κόσμο, με παρθενία και σεμνό γάμο, για τις μητέρες, αλλά είναι πρότυπο και για τούς ιερώς ησυχάζοντες.

☦ Η αμαρτία είναι μεγάλο κακό

«Η αμαρτία είναι μεγάλο κακό, γιατί δηλητηριάζει τη ψυχή, βάζοντας μέσα της νοσογόνα σπέρματα· τη λιώνει, τη διαφθείρει και τέλος την οδηγεί στο θάνατο. Όπως οι ασθένειες φθείρουν σοβαρά τα σώματα και τα θανατώνουν, έτσι και οι αμαρτίες την ψυχή»

Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός

☦ «Ιερή» διαφήμιση σε κανάλι του YouTube & δικαιολογία για την αστυνομία σε ναούς στ’ όνομα της αγάπης!

☦ Μητρόπολη Φωκίδας: Εντατικούς ελέγχους σε εκκλησίες «για να σωθούν ψυχές» ζητά ο πατήρ Μουλατσιώτης

Θ.Π: ΛΟΓΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ LIFESTYLE ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΧΛΙΔΑΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΧΟΙ (ΒΛΕΠΕ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ «ΜΠΙΖΝΕΣ», ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ. ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ …..

Η Μητρόπολη Φωκίδας ήδη από τις 20 Οκτωβρίου απέστειλε επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, ζητώντας να γίνουν έλεγχοι για τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό σε εκκλησίες

☦ Απόσπασμα αποκαλυπτικής ομιλίας του μακαριστού Πατήρ Σάββα Αχιλλέως 2016 που έγινε στις 11/10/2007