“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

☦Άγιος Νεκτάριος: Πηγή αέναης νιότης της εκκλησίας στους σύγχρονους καιρούς!

Ο άγιος Νεκτάριος, με τη σημερινή του γιορτή, μας προετοιμάζει για την πρωτεύουσα ημέρα της γιορτής του! Την 9η Νοεμβρίου. Και επειδή φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αγία κοίμησή του θα πρέπει να εορταστεί ως βασιλεύουσα αυτή η εορτή!
Άλλωστε και ο ίδιος δημιούργησε, άφησε στο πόδι του, και σε ολόκληρη την εκκλησία και τον κόσμο, όχι μόνον την οσιακή του μνήμη αλλά και διάδοχους και συνεχιστές. Και μάλιστα αγίους, και υπό αγιοκατάταξη αγίους. Ένας εσμός, πλήθος αγίων ήταν η συναναστροφή του και οι άνθρωποι που καθοδηγούσε. Το ίδιο και τα τέκνα του!

☦"Εις εμέ το λέγεις Κύριε; Εις εμέ;"...

Να ζείς σε αυτόν τον άχαρο βίο, ταπεινός, άσημος, διωγμένος, με θυσίες, στερήσεις, συκοφαντίες, με ευαγγελικό ζήλο, αγάπη για τον πλησίον, ανεξικακία, απλότητα, πτωχεία αποστολική, θείες αποκαλύψεις, αλλοιωμένος από έρωτα θεϊκό,με προσευχή αδιάλειπτη, με εξ ύψους διαβεβαιώσεις για την πνευματική σου πορεία, και την ύστατη επιθανάτια ώρα να μην σε έχει εγκαταλείψει ακόμα ο φόβος του θανάτου και της κρίσης, και να θεωρείς τον εαυτό σου, ως τον έσχατο και πλέον περιφρονημένο αμαρτωλό!

☦Οι τούρκοι το λένε "φτάνουμε στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ" - "Συνεχίζει την αποστολή του: Το Ορούτς Ρέις θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο, φτάνοντας 6 μίλια από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα"

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ
"Έως την Ρόδο και το Καστελόριζο θα πραγματοποιήσει έρευνες το Ορούτς Ρέις μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ που μεταδίδει το protothema.gr.
Το δημοσίευμα έχει τίτλο "Συνεχίζει την αποστολή του: Το Ορούτς Ρέις θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο".
Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, "έως σήμερα, έχει ερευνηθεί μία θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη των 2.000 km², ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 15.000 km² φτάνοντας 6 μίλια από τα ελληνικά χωρικά ύδατα".

☦Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΩΣ ΤΟΥ

(Ὀρθόδοξη θεώρηση)
«Ἀδελφοί,…μη γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γάρ μετοχή δικαιοσύνῃ και ἀνομίᾳ; Τίς δέ κοινωνία φωτί πρός σκότος;»[1]
Ἡ ὁμολογία αὐτή τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων, ἀγαπητοί μου ὀρθόδοξοι χριστιανοί, ὅτι δηλαδή εἴμαστε ναός τοῦ ζῶντος Θεοῦ και τοῦ Χριστοῦ καθώς ἐπίσης «μέλη ἐσμέν τοῦ σώματος αὐτοῦ, ἐκτῆς σαρκός αὐτοῦ και ἐκτῶν ὀστέων αὐτοῦ·»[2] ἀναβιβάζει τούς πιστούς ὀρθοδόξους στή σφαίρα τοῦ μυστηρίου τῶν μυστηρίων. Τουτέστιν ὁ ἐν Χριστῷ ἄνθρωπος διά τῆς ἀκτίστου ἐνεργείας καί διά τοῦ Ἰησοῦ, ἔφθασε στα ὑπέρ τῶν χερουβίμ, θεία ὕψη, στήν τελειότητα, στήν μακαριότητα και στην αἰωνιότητα. Ἔγινε μέλος τίμιον και ἔνδοξον τῆς ἁγίας ὀρθοδόξου ἐκκλησίας.

☦ Σπάζοντας τα δεσμά του θανάτου

Κάθε Κυριακή, δια μέσου των αιώνων, η Ορθόδοξη Εκκλησία διακηρύττει την Ανάσταση του Χριστού.[1] Κάθε Κυριακή ξαναζούμε για άλλη μια φορά τη χαρά ότι «Χριστὸς Ἀνέστη». Και αυτή η χαρά μας είναι τόσο βαθειά και διάχυτη, ώστε μαρτυρείται αφ’ εαυτής:

☦ΕΝΑΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ εναντίον της Ελλάδος παίρνει τέλος μαζί με το τέλος της τουρκίας.

Η τελευταία αναστροφή της τουρκίας την χρονιά που έστω και στο τέλος μπορέσαμε να πούμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ μέσα στις εκκλησίες μας. Πλέον δεν προβληματιζόμαστε απλώς, αλλά μένουμε εμβρόντητοι με την ταχύτητα των εξελίξεων ανά τον κόσμο, τουλάχιστον όσοι μπορούμε να διακρίνουμε τι συμβαίνει πίσω από τα γεγονότα.
Από τις 8 Δεκεμβρίου του 2019 που μαζί με την οσιακή κοίμηση του αγίου γέροντος ημών Εφραίμ από την Αριζόνα των ΗΠΑ , όλα τρέχουν με απίστευτες ταχύτητες και συγκλονίζουν την ανθρωπότητα και είμαστε ακόμα στην αρχή. Τότε μάθαμε και ανακοινώσαμε και διαδόθηκε αστραπιαία μαζί με την κοίμηση του ΑΓΊΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ το παρακάτω:
« ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
-«παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
-«γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στις μέρες μας πολλά προρρηθέντα υπό των αγίων πατέρων μας έρχονται και δένουν μεταξύ τους , ακριβώς γιατί επιβεβαιώνονται εν μέρει η καθ ολοκληρία .

☦Ήταν ο τελευταίος που εξομολόγησε και προέπεμψε με τις ευχές του στη Βασιλεία των Ουρανών την Αγία Σοφία της Κλεισούρας

Ένας αγιασμένος Κληρικός
Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας
Πριν από δέκα ημέρες, η τοπική Εκκλησία της ακριτικής Καστοριάς προέπεμψε στη Βασιλεία των Ουρανών έναν αγιασμένο κληρικό του ιστορικού Λεχόβου, τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο Γεωργίου.

Ποιός ήταν ο παπα-Φώτης;

☦ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ στο δωμάτιο που κοιμήθηκε Οσιακά ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και λόγος του «Περί σχίσματος»

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Πριν την πανδημία Φίλος καλός  μας έστειλε ευλογίες από το πρωινό επισκεπτήριο στο θάλαμο του Αρεταίειου Νοσοκομείου των Αθηνών και από το δωμάτιο που κοιμήθηκε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ το σούρουπο της Κυριακής της 8- 11- 1920.

☦Κάτωθεν του χρυσούφαντου σκέπαστρου της Τίμιας Κάρας του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ η ΕΛΛΑΔΑ τον ικέτευσε “ελθέ και σώσον ημάς”

Κάτωθεν του Τιμητικού Σκέπαστρου της Τίμιας Κάρας του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ στην Λιτανεία που έγινε την Κυριακή στις 3 Σεπτεμβρίου του 2017 στην εορτή της μνήμης της Ανακομιδής των Ιερών του Λειψάνων ακούστηκαν ικεσίες, όπως μας μεταφέρθηκαν από φίλους προσκυνητές.
Ο Πιστός Λαός προσευχόταν με δυνατή φωνή στο ΑΓΙΟ και τον παρακαλούσε

«-ΑΓΙΕ ΝΕΚΤΑΡΙΕ, έλα να σώσεις την Πατρίδα που χάνεται»

☦Οσία Φοίβη η διακόνισσα

Βιογραφία
Η μνήμη της Αγίας Φοίβης αναφέρεται επιγραμματικά στο «Μικρόν Ευχολόγιον ή Αγιασματάριον» έκδοση «Αποστολικής Διακονίας» 1956, χωρίς άλλες πληροφορίες. Πουθενά άλλου δεν αναφέρεται η μνήμη της αυτή τη μέρα. Μάλλον όμως πρόκειται για την Αγία Φοίβη που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην «Προς Ρωμαίους», στο κεφάλαιο 16, στίχοι 1-2: «Συνίστημι δὲ ὑμῖν Φοίβην τὴν ἀδελφὴν ἡμῶν, οὖσαν διάκονον τῆς ἐκκλησίας τῆς ἐν Κεγχρεαῖς, ἵνα αὐτὴν προσδέξησθε ἐν Κυρίῳ ἀξίως τῶν ἁγίων καὶ παραστῆτε αὐτῇ ἐν ᾧ ἂν ὑμῶν χρῄζῃ πράγματι· καὶ γὰρ αὐτὴ προστάτις πολλῶν ἐγενήθη καὶ αὐτοῦ ἐμοῦ».

☦Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο...

Δεν πρόσεξες στο Ευαγγέλιο την παραβολή των δέκα παρθένων; Εκείνες που ασκούσαν την παρθενία αλλά δεν είχαν ελεημοσύνη, έμεναν έξω από τη γιορτή του γάμου.
Γιατί, από τις δέκα, οι πέντε ήταν συνετές και οι πέντε άμυαλες. Οι συνετές είχαν πάρει λάδι για τα λυχνάρια τους. Οι άμυαλες δεν είχαν πάρει, και γι' αυτό τα λυχνάρια τους άρχισαν να σβήνουν. Τότε ζήτησαν λάδι από τις συνετές. Εκείνες όμως αποκρίθηκαν: «Όχι, γιατί δεν θα φτάσει ούτε για μας ούτε για σας» (Ματθ. 25, 9). Δεν αρνήθηκαν από ασπλαχνία ή κακία, αλλ' από έλλειψη χρόνου, γιατί ερχόταν ήδη ο γαμπρός, και από φόβο, μήπως μείνουν όλες έξω. Και τις συμβούλεψαν: «Καλύτερα να πάτε σ' εκείνους που πουλάνε λάδι και ν' αγοράσετε για τα λυχνάρια σας». Είχαν κι αυτές λυχνάρια, αλλά δεν είχαν λάδι.