“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΚΑΚΟ ΗΡΘΕ : 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο 7 ΟΙΚΟΠΕΔΟ της Κύπρου

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Tο κακό μπήκε στα νερά της Κύπρου  με το παράνομο Γιαβούζ.  «Το Yavuz βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο 7 της περιοχής, για την οποία η κυπριακή κυβέρνηση διένειμε άδειες, μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου το 2011. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο τα δικαιώματα ερευνών έλαβαν η γαλλική Total και η ιταλική Eni.

“Σπλαχνίσθητι επ’ εμοί τω αμαρτωλώ και ασώτω”

Ως γνωστόν, αγαπητοί μου αδελφοί, μία δωρεά του Θεού, η οποία είναι μοναδική στον άνθρωπο, είναι το προνόμιο και το δικαίωμα της προσευχής. "Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου". Μέσα στα πλήθη των αιτημάτων που εκφράζει κάθε χριστιανική ψυχή προς τον Θεό, εξέχουσα θέση κατέχει το αίτημα περί του ελέους του Θεού. Απευθυνόμενος ο υμνογράφος και ο μοναχός εκείνος που συνέταξε την ευχή για την Υπεραγία Θεοτόκο αναφέρει και λέει "Σπλαχνίσθητι επ’ εμοί τω αμαρτωλώ και ασώτω". Η ποιότητα της προσευχής εξαρτάται από την ποιότητα της μετανοίας. Και η ποιότητα της μετανοίας εξαρτάται από την ποιότητα της αυτογνωσίας.

Η Παναγία μεσίτρια και βοηθός των ανθρώπων: Η ισχύς των πρεσβειών της

Η Παναγία επιβλέπει από ψηλά με συμπόνια ως «Υπέρμαχος Στρατηγός» το ποίμνιο που δεινοπαθεί από φανερές ή αφανείς επιθέσεις των εχθρών και κυρίως του παλαιού τυράννου, του πονηρού, κατά τη γραφή του αγίου Φιλοθέου Κοκκίνου. 
Η μεσιτεία της είναι το υπέρλογο εκείνο μέσο που όχι μόνο τιμά το ανθρώπινο γένος, αλλά και το ενισχύει, αφού το απαλλάσσει από την κυριαρχία του αιτίου των κακών έξεων και συνηθειών.

Κορυφαίοι Πολιτικοί εξομολογήθηκαν πριν καιρό το σχέδιο κατά της Ελλάδος σε ΑΣΚΗΤΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

ΦΩΤΟ: Γέρων Θεόκλητος Διονυσιάτης.
Ένα πρωί ξυπνήσαμε και ήταν όλα διαφορετικά για όλους μας. (Οκτώβριος του 2019)
Φρόντισε η αμαρτία και η διαστροφή του τρόπου της ζωής να μας κοιμίζει ενώ είμασταν λέει ξύπνιοι. Το σχέδιο ήταν καλοστημένο από πολύ παλαιά. Το γνώριζαν κορυφαίοι πολιτικών θέσεων εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν μπορούσαν  φαίνεται να το αντέξουν και ίσως πριν φύγουν από την ζωή θέλησαν να το   εξομολογηθούν  σε ασκητές της Ερήμου του Άθωνος.  Στο τέλος του κειμένου αυτού υπάρχει η άλλη πλευρά αυτών.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Κάπου το 2001 με τις πρώτες ενδείξεις ήρθαν ψήγματα αλήθειας  από τα αδιάψευστα χείλη του Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου.
«Παραθέτουμε ένα προφητικό και αρκετά επίκαιρο άρθρο του αειμνήστου Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου που δημοσιεύτηκε στον Ορθόδοξο Τύπο στις 23 Νοεμβρίου 2001 και που αναφέρεται στην εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. 
Το άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου είχε τίτλο: «Μελαγχολικαί ενοράσεις»