“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μήν κρίνεις ποτέ τούς ἀνθρώπους ἀπό τήν ἐξωτερική τους ἐμφάνιση μόνο. Συχνά τά φαινόμενα ἀπατοῦν!

«Ἡ ζωή καί ἡ ἀλήθεια τοῦ "ἄλλου κόσμου" εἶναι ἀντίθετη ἀπό τή ζωή καί τήν ἀλήθεια τοῦ κόσμου αὐτοῦ. Ὁ ἄνθρωπος τοῦ "ἄλλου κόσμου", πρέπει μέ τή ζωή του νά δείξει αὐτή τήν ἀντίθεση. Ἔτσι ὁ Σαλός, συνδυάζοντας τή μεγαλύτερη αὐτοεγκατάλειψη καί αὐτοταπείνωση μέ τόν μεγαλύτερο ἡρωισμό, προσπαθεῖ νά ἀνατρέψει τά κατεστημένα ὅταν αὐτά δέν ἐξυπηρετοῦν ἀνώτερους σκοπούς καί καταντοῦν κενό γράμμα μίας φορμαλιστικῆς ἠθικῆς καί ἑνός κοινωνικοῦ εὐπρεπισμοῦ.» (Ernst Benz). Ὁ Διά Χριστόν Σαλός εἶναι ὁ «ἀλήτης τοῦ θεοῦ», ἕνας ἀναρχικός του πνεύματος καί τῆς ζωῆς, μία ξεχωριστή μορφή ἁγιοσύνης πού ἡ παράδοσή της πέρασε στή σημερινή μας κοινωνία, μέ μία διαστρεβλωμένη μορφή, ὅπως τό κίνημα τῆς ἀναρχίας, τῆς ἀμφισβήτησης τοῦ σύγχρονου πολιτισμοῦ, πού προσπαθεῖ συχνά μέ ἀκραῖες καί ἀποτυχημένες μεθόδους νά ἐφαρμόσει ὁρισμένες μορφές Σαλότητας. Ἡ λέξη σαλός πού γιά πολλούς σημαίνει τρελός, εἶναι σίγουρα ἕνας χαρακτηρισμός πού κουβαλάει πάνω του πολλές προκαταλήψεις, ἀπό ἕνα καθιερωμένο κατεστημένο πού ἔχει κυριαρχήσει τούς τελευταίους αἰῶνες στόν ἀνθρώπινο πολιτισμό καί ἔχει βασιστεῖ σέ ἕνα ἄκρατο ὀρθολογισμό, θεμελιωμένο στή διαφωτιστική ἐπανάσταση τῆς Δύσης.

Νέα ανατροπή στο δρόμο προς τις κάλπες - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Λιγότερο από είκοσι μέρες μένουν για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και οι ανατροπές στο πολιτικό...και εκλογικό σκηνικό συνεχίζονται. Τα "Επίκαιρα" δημοσιεύουν σήμερα από την ιστοσελίδα τους τμήμα της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC πριν τις εκλογές. Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%. Και σε αυτή τη δηµοσκόπηση επιβεβαιώνεται το εκλογικό ρεύµα και η δυναµική του ΣΥΡΙΖΑ µε την αύξηση των ποσοστών του, αφού συνεχίζεται ο διεµβολισµός όµορων πολιτικών χώρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, µάλιστα, δείχνει να επικρατεί της Νέας ∆ηµοκρατίας και στο παιχνίδι του διπολισµού που επέβαλε ουσιαστικά ο Αντώνης Σαµαράς µε το κάλεσµα κεντροδεξιάς συστράτευσης. Από την άλλη, η Νέα ∆ηµοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της ως αποτέλεσµα της µερικής επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης, και πάλι, όµως, το αντιµνηµονιακό κοµµάτι που άνηκε στη Ν∆ δεν δείχνει διατεθειµένο να επιστρέψει σ’ αυτή τουλάχιστον στις προσεχείς εκλογές.

Γιούνκερ: Για την κρίση στην Ελλάδα φταινε… οι Οθωμανοί!

Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ανάλυση επιφύλασσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζοντας ότι η οθωμανική κατάκτηση της Ελλάδας είναι η αιτία της σημερινής οικονομικής κρίσης της χώρας! «Η Ελλάδα είναι ένα πολύ μεγάλο έθνος, αλλά ένα αδύναμο κράτος. Δημοσιονομική διαχείριση δεν υπάρχει, δεν υπάρχει το ειδικευμένο προσωπικό, δεν υπάρχει εμπόριο. Όλα αυτά είναι κληρονομιά της οθωμανικής κατάκτησης της χώρας», είπε ο Γιούνκερ! Παράλληλα τόνισε ότι Ισπανία και Πορτογαλία έχουν περισσότερες πιθανότητες ανάκαμψης σε σχέση με την Ελλάδα…

Το όραμα ενός μοναχού: "Παιδιά Μου, ετοιμαστείτε για την πρώτη θλίψη..."

Παιδιά Μου, έρχεται η πρώτη θλίψη. Πανικός, φόβος, λύπη, ταραχή και αναρχία θα επικρατεί παντού γύρω σας. Σ’ αυτό το ευλογημένο μέρος, την Ελλάδα, που τόσο πολύ λάτρεψε τον Μονογενή Μου, μα αγνοεί την ύπαρξή Μου, θα έρθει το πρώτο κακό. Ένα κακό που Εγώ θα επιτρέψω, για να καθυστερήσω τα διαβολικά τεχνάσματα των οπαδών του Εωσφόρου. Δεν θα αφήσω να καταστρέψουν τελείως τη χώρα που μέχρι τώρα Με δοξολογούσε. Πριν θελήσουν να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, Εγώ θα αποτρέψω τα σχέδιά τους. Και όλοι θα καταλάβουν πόσο Εγώ σας στηρίζω. Τα παιδιά Μου στην Ελλάδα δεν θα καταλάβουν πως από θεία πρόνοια ήρθε το κακό και πολλοί θα Με καταραστούν, μα Εγώ πάλι θα τους συγχωρήσω, αφού η καρδιά Μου χτυπάει μητρικά. Μα όλοι αυτοί που ύπουλα υπονομεύουν το έθνος σας, θα καταλάβουν πόσο σας στηρίζω, αφού για άλλη μια φορά τα καταχθόνια σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Χρόνια τώρα προσπαθούν να σας καταστρέψουν, μα Εγώ πάντα σας σκεπάζω. Και αυτό το ξέρουν.

Liberation: Οι Έλληνες το παίζουν θύματα – Καλύτεροι οι Τούρκοι!

Στάζει χολή το σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου Jean Quatremer, αρθρογράφου της Liberation, εναντίον της χώρας μας. Σε μια εκτενέστατη ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες και με τίτλο «Ελλάδα: η μεγάλη παρεξήγηση», ο αρθρογράφος δείχνει να γνωρίζει σε βάθος την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει τάση να το παίζει θύμα και ζητάει συνεχώς... χάρες με το επιχείρημα ότι αποτελεί το λίκνο του ευρωπαικού πολιτισμού» γράφει και τονίζει ότι «οι Έλληνες αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση της χώρας τους». Αυτή τη φορά η εφημερίδα Liberation ασκεί άσχημη κρητική στη χώρα μας αλλά και στους ίδιους τους Έλληνες!

Σοκ: Nέο αναδρομικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ένα νέο «κρυφό» χαράτσι το ύψος του οποίου, σύμφωνα με το fpress.gr μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 100(!) ευρώ. Υπεύθυνοι αυτή τη φορά είναι οι δήμοι οι οποίοι αναζητούν αναδρομικά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα για μια ολόκληρη 5ετία. Το αναδρομικό χαράτσι επιβάλλεται σε δόσεις ενώ η πρώτη δόση έχει ήδη αποτυπωθεί στους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ μέσα στον Μάιο. Μάλιστα, στους λογαριασμούς δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση της επιβάρυνσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναρωτιέται πως προκύπτει το χαράτσι. Η αιτία, είναι η εξής: Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), εισπράττονται τα δημοτικά τέλη αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Συνήθως, στο ΤΑΠ δεν δίνουμε σημασία καθώς το ποσό είναι μικρό. Τώρα όμως, θα μας φανεί και θα μας τσούξει καθώς ζητούν αναδρομικά πέντε ετών.

Christine Lagarde στο Twitter: “Ναι, δεν πληρώνω φόρους”

«That's right, i don't pay taxes» παραδέχεται δημοσίως μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στοTwitter η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αφορμή στάθηκε το σχόλιο ενός από τους followers που της έγραψε ότι κατηγορεί τους Έλληνες ότι δεν πληρώνουν φόρους, αλλά αυτή κάνει το ίδιο. Οι ετήσιες αποδοχές της κας Λαγκάρντ ανέρχονται στα 380.989 ευρώ, αλλά απολαμβάνει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς ως διεθνής αξιωματούχος, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει καθόλου φόρους, κάτι που προβλέπεται γενικότερα για τους γενικούς διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961. 
mediagate

Αλλαγή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ζητάει ο Θ. Πάγκαλος

«Το ΠΑΣΟΚ με αγνόησε από τη στιγμή που εγκατέλειψα τη Βουλή». Αυτό δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Flash και πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, λένε ψέμματα στον λαό! Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε ουσιαστικά αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αφού είπε: «Πρέπει να κάνουμε τακτικό συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Να ληφθούν υπόψη όλες οι νέες δυνάμεις. Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δομές και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα, και να εκλέξουμε και την ανάλογη ηγεσία». Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε αναφορικά με τη δήλωση της Κ. Λαγκάρντ: «Θέλω να είμαστε μια χώρα χωρίς προβλήματα. Δεν θέλω οποιοσδήποτε να μας συγκρίνει με το Νίγηρα».

Reuters: Παρέμβαση Παπαδήμου σε Μπαρόζο για απειλή εξόδου από το ευρώ!

Tα πάνω-κάτω έφερε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο, με παρέμβαση Λουκά Παπαδήμου έγιναν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Μπαρόζο, στις 11 Μαΐου, ότι «εάν ένα μέλος μιας ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να βγει από την ομάδα». Σύμφωνα  με το Reuters ο  Μπαρόζο δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει μια τέτοια ισχυρή δήλωση. Το έκανε μόνο επειδή έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του το ζήτησε. Γράφει χαρακτηριστικά: «Εξοργισμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Παπαδήμος ήθελε από τον Μπαρόζο να προχωρήσει σε μια ισχυρή δήλωση, με την ελπίδα ότι μπορεί να ξυπνήσει τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες. Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο, ήταν απευθείας αίτημα», δήλωσε ο αξιωματούχος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «δεν είχε αποτέλεσμα». Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι οι Ρομπάι και Μπαρόζο συζήτησαν πριν από δύο εβδομάδες για το εάν θα έπρεπε να απαντήσουν στην επιστολή Τσίπρα.

Κρεμάστηκε 60χρονος στη Νίκαια !!!

"Η οικονομική κρίση είναι αυτή που με οδήγησε στην απονεννοημένη ενέργεια", έγραφε ο αυτόχειρας στο σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ant1. Το σημείωμα που είχε μαζί του ο αυτόχειρας αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Η Αστυνομια δεν με ξέρει, δεν έχω πιει ποτέ, γυναίκες και ναρκωτικά ούτε στα όνειρα, καφενείο δεν έχω παει ποτέ, δουλειά όλη μέρα! Αλλά έκανα ένα μεγάλο έγκλημα, έγινα επαγγελματίας στα 40, με αποτέλεσμα να φεσωθώ. Τώρα ο μαλ... των 61 ετών πρέπει να πληρώσω, εύχομαι τα εγγόνια μου να μην γεννηθούν στην Ελλάδα, μια και δεν θα αποτελείται απο Έλληνες εδώ και στο εξής, τουλάχιστον να ξέρουν μια άλλη γλώσσα, μιας και θα την έχουν καταργήσει εντελώς! Εκτός αν υπήρχε πολιτικός με αρχ... τύπου Θάτσερ για εμάς και το κράτος για να συμμορφωθουμε Αλέξανδρος 29/5/12».

Σκάνδαλο με την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας: Την έγραψε άνθρωπος του ΔΝΤ!

Απίστευτο σκάνδαλο με την έκιθεση της Εθνικής Τράπεζας που προβλέπει ... ύφεση 55% αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη και χρησιμοποιήθηκε από τα "μνημονιακά" κόμματα, αλλά κυρίως από τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, για να τρομάξουν τους ψηφοφόρυς εν όψει της 17ης Ιουνίου: Ο άνθρωπος που υπέγραψε την έκθεση ο Παύλος Μυλωνάς, ο είναι στην ουσία άνθρωπος του ΔΝΤ, καθώς ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Διακυβέρνησης του Ομίλου της Εθνικής. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης.  Και όταν λέμε επί 12 ολόκληρα χρόνια στο ΔΝΤ, σημαίνει "για πάντα ΔΝΤ" αφού ποτέ κανείς δεν διαρρυγνύει τους δεσμούς του με τον Οργανισμό.

Οι τουρκικές ασκήσεις οδηγούν σε defacto διχοτόμηση του Αιγαίου

Μία σημαντική παράμετρος των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο παρουσιάζεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Επενδυτής, σύμφωνα με το οποίο οι δεσμευμένες περιοχές έχουν επιλεγεί με χειρουργική ακρίβεια με στόχο να καλύψουν όλες τις πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές και οικονομικές τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Το δημοσίευμα που φέρει την υπογραφή της έγκριτης Κύρας Αδάμ, επισημαίνει πως οι δεσμευμένες περιοχές εξουδετερώνουν την όποια δυνατότητα ελληνικής αντίδρασης καθώς βάσει της Σύμβασης του Σικάγο τα ελληνικά μαχητικά απαγορεύονται να εισέλθουν σε αυτές. Συγκεκριμένα, από τις 2 Μαΐου μέχρι και 14 Ιουνίου, η Τουρκία διεξάγει τρεις αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά και χωρίς πυρά σε 12 περιοχές στο Αιγαίο όπου οι τουρκικές ασκήσεις είναι ως και τρεις φορές περισσότερες από τις ελληνικές, τόσο σε γεωγραφική έκταση των περιοχών όσο και σε διάρκεια ενώ παράλληλα υποστηρίζουν όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Λαγκάρντ: "Πήρα ένα μάθημα από την Ελλάδα"

Έντονη δυσαρέσκεια φέρονται να έχουν εκφράσει  αρκετά μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για  τις ατυχείς δηλώσεις της διευθύντριας του ιδρύματος Christine Lagarde στον Guardian και την ατυχέστατη σύγκριση της Ελλάδος με τα παιδιά της Αφρικής. Πληροφορίες του protothema.gr  αναφέρουν ότι το κλίμα είναι βαρύ και αρκετά μέλη του Ταμείου δεν έχουν  ικανοποιηθεί από τις εξηγήσεις που η ίδια έδωσε μέσω Facebook μετά τον  καταιγισμό αντιδράσεων από χιλιάδες Έλληνες στην προσωπική της ιστοσελίδα. Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η Γαλλίδα πολιτικός "τα άκουσε" από μέλη της διοίκηση του ΔΝΤ, τα οποία ζήτησαν εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις της.

Σύλληψη του υπόδικου Άκη για … χρήση κινητού στο κελί !!!

Με κινητό στο χέρι συνελήφθη μέσα στο κελί του ο Άκης Τσοχατζόπουλος! Έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων στο κελί του υπόδικου πρώην υπουργού εντόπισαν στην κατοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον κανονισμό της φυλακής. Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προκειμένου να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Ερωτηματικά εγείρονται για το πώς το κινητό "πέρασε" στις φυλακές.

newsbomb

Καρφί (τύπου ταβανόπροκας) κατά Λαγκάρντ με σημασία !!!

Ολάντ: "Δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αφρική"
Με κεντρικό θέμα την Ελλάδα και την κρίση στην Ευρωζώνη ολοκληρώθηκε η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στον τηλεοπτικό σταθμό France 2. Από το ξεκίνημα της συνέντευξης, ο Φρανσουά Ολάντ έδειξε τις προθέσεις του: λόγια συμπαράστασης προς την Ελλάδα, αλλά και αποφασιστικότητα ότι ο ίδιος και η Γαλλία θα δώσουν τη μάχη για την ενότητα της Ευρωζώνης. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται σεβασμός για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει - καρφώνοντας την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τις πρόσφατες δηλώσεις της - ότι δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την … υποσαχάρια Αφρική: «Οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε τους Έλληνες με τους Αφρικανούς. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Εγώ σέβομαι τους Έλληνες και ελπίζω οι ίδιοι οι Έλληνες να επιλέξουν την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές».

"Εἶσ’ Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε.."


Θηβαίος Πολίτης