“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Κύριε, δώσε μου υπομονή στους πολέμους…

Ο αββάς Ποιμήν είπε για τον αββά Ιωάννη τον Κολοβό, ότι παρακάλεσε το Θεό και έφυγαν από πάνω του τα πάθη, κι έτσι ησύχασε.
Πήγε λοιπόν σ΄ ένα γέροντα και του είπε: «Βλέπω τον εαυτό μου να αναπαύεται (ψυχικά) και να μην έχει κανένα πόλεμο».
Και ο γέροντας του λέει: «Πήγαινε και παρακάλεσε το Θεό να σου έρθει πάλι ο πόλεμος, γιατί με τους πολέμους προκόβει η ψυχή».
Παρακάλεσε λοιπόν (το Θεό ο αββάς Ιωάννης να ξαναγυρίσει ο πόλεμος), και ποτέ πιά δεν προσευχήθηκε να του φύγει, αλλά έλεγε: «Κύριε, δώσε μου υπομονή στους πολέμους»https://www.askitikon.eu

Χωρίς Θεό τι να κάνει ο άνθρωπος

Άγιος Παΐσιος
Ο Καλός Θεός μας δίνει πλούσιες τις ευλογίες Του. Να μη δείχνουμε αχαριστία και Τον παροργίζουμε, γιατί έρχεται «η οργή του Θεού επί τους υιούς της απειθείας» (Εφ. 5,6). – μη γένοιτο.
Στην εποχή μας δεν πέρασαν οι άνθρωποι ούτε πολέμους ούτε πείνα και λένε ότι δεν έχουν ανάγκη και από τον Θεό. Τα έχουν όλα και γι’ αυτό δεν εκτιμούν τίποτε. ‘Αν όμως έλθη δύσκολος καιρός, πείνα κ.λ.π., και δεν έχουν τι να φάνε, τότε θα εκτιμήσουν και το ψωμί και την μαρμελάδα και όσα θα στερηθούν. ‘Αμα δεν δοξάζουμε τον Θεό, επιτρέπει ο Θεός να έρθη μια δοκιμασία, για να εκτιμήσουμε τα πράγματα. Ενώ, όταν τα εκτιμούμε, δεν επιτρέπει ο Θεός να συμβή τίποτε το κακό…

Εδώ που φτάσαμε πρέπει να σκεφτούμε «αν μας κτυπήσει η Τουρκία , τι θα κάνει η Βουλγαρία;»

Φώτο από www.iefimerida.gr
Παράδοξα πράγματα συμβαίνουν  γύρω μας. Η Βουλγαρία σφραγίζει τα σύνορα στις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές και τα ανοίγει στους ενεργειακούς αγωγούς που θα  κατέβουν από την Ρωσία. (βλ. διαδρομές Turkish srteam). Για αυτό και θα τα πούμε όλα 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα αυτά γίνονται με τις  κρυφές ευλογίες των Ευρωπαίων γιατί θέλουν να αισθάνονται εξασφαλισμένοι σε  άμεσα ενεργειακά θέματα από το φτηνό και σίγουρο φυσικό αέριο της Ρωσίας. Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδος αφορούν μακροπρόθεσμους στρατηγικούς σχεδιασμούς στο άμεσο μέλλον αφού πρώτα « απαλλοτριώσουν»  και ήδη το κάνουν τον Ελληνικό λαό.

ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΔΕΣΠΟΤΑ ΑΓΙΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

(1η δημοσιευση 9-11-17)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έχει Μεγάλη Παρρησία και είναι γνήσιο κομμάτι της ΠΟΝΕΜΈΝΗΣ  Ρωμιοσύνης.
ΠΌΝΕΣΕ και ξέρει από πόνο για αυτό και σήμερα είναι πιό κοντά στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΝΟ της πατρίδας του.

« – ΑΓΙΕ ΝΕΚΤΑΡΙΕ, έλα να σώσεις την Πατρίδα που χάνεται»

«–σώσε την νεότητα και βάλε μας μυαλό τώρα που ο κόσμος πάει να τιναχτεί στον αέρα, έστω και τώρα»

Όμως αγαπητοί μου η Ελλάδα δεν θα χαθεί αλλά θα διαπαιδαγωγηθεί.

Ἀγάπη - Ὀρθοδοξία - Ἀλήθεια

Ὅποιος ἐκπίπτει ἀπό τήν ἀλήθειαἐκπίπτει καί ἀπό τήν ἀγάπη
Κάθε δύναμη, πού ἀντιστρατεύεται τήν Ὀρθοδοξία, δέν προέρχεται ἀπό τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, ἀπό τήν περιοχή τῆς ἀγκάλης Του. Γι’ αὐτό ἡ ἀγάπη συνυπάρχει μόνο μέ τήν Ὀρθοδοξία. Ἡ ὀρθόδοξη πίστη, τό ὀρθόδοξο δόγμα, ἡ ὀρθόδοξη παραλαβή καί διατήρηση τῆς ἐν Χριστῷ Ἀλήθειας, εἶναι τό κλίμα πού διασφαλίζει τήν ἀνάπτυξη τῆς ἀληθινῆς ἀγάπης. Ἔξω ἀπό τὀ κλίμα αὐτό, ὅ, τι φαίνεται ὡς ἀγάπη, εἶναι ἀπάτη καί κακία. Μέσα στό κλίμα αὐτό ὅ, τι φαίνεται ὡς μῖσος εἶναι ἀγάπη.
Πῶς τώρα ἡ φαινομενική ἀγάπη τοῦ ἑτεροδόξου εἶναι κακία, καί πῶς αὐτό τό φαινομενικό μῖσος τῶν Ἀποστόλων πρός τόν ἑτερόδοξο, ὁ φανατισμός καί ἡ μισαλοδοξία ὅπως θά λεγόταν σήμερα, πῶς εἶναι ἀγάπη, αὐτό κατανοεῖται ὅταν ἀτενίσει κανείς γιά ἄλλη μία φορά τήν περιοχή τῆς αἰώνιας ἀγάπης.

Τελευταίο ‘Ιατρικό’ ανακοινωθέν: «το ψευτορωμαίικο πεθαίνει μαζί και ο κακός εαυτός σας»

η φώτο είναι ενδεικτική και όχι σχετική με το κείμενο. Φώτο από fb
Και συνεχίζει το Ουράνιο ανακοινωθέν από καλύβι του Ακροάθωνα «ο πλανήτης ανακαινίζεται»
-Καλά τα λες Γέροντα, αλλά τα κουράγια φαίνεται να τελειώνουν,  του είπαμε.
-άκου τι σου λέω, έρχεται ΦΩΣ , το σκοτάδι φεύγει, όλα φαίνονται με το τηλεσκόπιο της προσευχής και όχι μόνο.
-έρχεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εμείς παίρνουμε το τηλεσκόπιο του Γέροντα και πάμε να δούμε την Ελλάδα μας.
«Μου είπε ότι θα ΄ρθουνε βρωμερά έθνη αναντίον της πατρίδος και θρησκείας, να είστε προσεχτικοί και μεγάλη ομόνοια αναμεταξύ σας, και όταν να ιδείς τίποτας, τελειώνοντας αυτό να κινηθείς με όσους μπορέσεις…» σελ. 147 -148 Στρατηγού Μακρυγιάννη «Οράματα και Θάματα» Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας