“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

☦ Ως θεοβρυτον κρήνη των αύλων χαρίτων σου.....

"Ως θεοβρυτον κρήνη των αύλων χαρίτων σου την θαυματουργόν Σου εικόνα Θεοτόκε πλουτίσαντες εκ ταύτης των θαυμάτων τας ροάς αντλούμε δαψιλώς ως εξ Εδέμ συ γαρ Γοργουπήκοος βοηθός πέλεις των εκβοώντων σοι Δόξα τοις σοις χαρίσμασιν Αγνή, δόξα τη παρθενία Σου, δόξα τη προς ημάς Σου ανεκφράστω προνοία Άχραντε"

☦ ΤΩΡΑ που ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ η ΚΑΚΙΑ απέναντι στην ΕΛΛΑΔΑ

ΦΩΤΟ όταν κτυπήσαν την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ στα συλλαλητήρια για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας

Τώρα ο πονηρός οργώνει αλλά σπέρνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ( ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ) για να θερίσουμε καρπούς εμείς.

Το απρόσμενο δώρο- συναξάρι της άφατης ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ του ΘΕΟΥ που φρόντισε και μας το χάρισε στους έσχατους αυτούς καιρούς για να περιβλέπουμε το μέσα και το έξω μας, ώστε να θέτουμε πνευματικά σημεία αναφοράς στην προσωπική διαδρομή μας ως υποστάσεις βαπτισμένες και μυρωμένες με την ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ, αλλά και να τροχοδρομούμε την Εθνική πορεία του Γένους μας στον ασφαλή διάδρομο του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού και της ΡΩΜIOΣΥΝΗΣ, που δεν πρόκειται ποτέ να χαθούν έστω κι αν χαθεί το πολιτισμικό κακέκτυπο αυτού του κόσμου που σίγουρα εκ των πραγμάτων, όπως παρατηρούμε στις μέρες μας ετοιμάζεται να ¨να φύγει πίσω¨ σύμφωνα και με την προφητική ρήση του ΠΑΤΡΟ- ΚΟΣΜΑ ¨θα έρθει ένα ψευτορωμαίικο μην το πιστέψετε θα φύγει πίσω¨.

☦ ..έβλεπε από την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, που υπάρχει στο κελλί της, να βγαίνη μία παιδούλα με πλεξούδες σε ηλικία δώδεκα ετών...

Την εβδομάδα πριν από την κοίμησή της είπε σε μία από τις μεγαλύτερες αδελφές, την αδελφή Εφραιμία, κατά την ώρα που της έπλενε τα πόδια, «αυτά τα πόδια σε λίγες μέρες θα είναι μέσα στο χώμα».

Κατά τις τελευταίες ημέρες επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με πολλούς ανθρώπους γνωστούς της, τους προσκαλούσε στο Μοναστήρι και τους έδιδε τις τελευταίες συμβουλές της, χαρίζοντας και κάτι από το κελλί της ως ευλογία.

☦ Παπά - Φώτης ο Λαυριώτης« η ανθρωπότητα θα φορέσει μελιντζανιά ρούχα ( πένθιμα), μεγάλοι σεισμοί και πόλεμοι παντού για τις αμαρτίες της»

Φώτο : Ιανουάριος του 2003 ο Παπά- Φώτης ο Λαυριώτης με τον αρθρογράφο Δρ. Κωνσταντίνο Βαρδάκα

Μετά τον δείπνο σε οικία πνευματικών του παιδιών ζήτησε να βγούμε μαζί φωτογραφία. Όλοι οι παριστάμενοι εξεπλάγησαν γιατί ο Παπά Φώτης δεν έβγαινε συχνά φωτογραφίες εκτός και αν ήταν παιδιά.

Κάποιος τον ρώτησε ..παππούλη να βγούμε και  μαζί φωτογραφία;

☦ Δημόσιες σχέσεις με τον Ουρανό και τους ΑΓΙΟΥΣ του ή με τα καταχθόνια που σέρνονται πιά πάνω στην γη.

Αναδημοσίευση άρθρου μας πριν τριετία

Εμείς όμως επιλέξαμε δημόσιες σχέσεις επί της γης και με τα καταχθόνια για αυτό και τα αξεπέραστα αδιέξοδα των ημερών μας. Η αγωνία είναι έκδηλη και μειώνει στο ελάχιστο την χαρά της ζωής και της δημιουργίας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η  εκδοχή που λέγεται νέο- Ελλάδα ή αλλιώς το ψευτορωμαίικο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού δεν έχει μέλλον. Απομένουν ακόμη κάποιες ελάχιστες  μαύρες σελίδες ώστε να συμπληρωθεί το μαύρο έργο της.