“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

☦ Γέμισε η Ελλάδα και η Γης με φίλους του Αγίου Εφραίμ

Μήνες ολόκληρους οκτώμισι βασανίστηκε ο Άγιος Εφραίμ. Επί διακόσιες πενήντα ημέρες οι Τούρκοι κατέσχιζαν τον Άγιο και έσπαζαν κάθε ημέρα τα ήδη σπασμένα οστά και τις ήδη σπασμένες κλειδώσεις. Βρύσες ανοίγονταν το αίμα και ο πόνος βαρούσε σαν τύμπανο. Με ξυλιές, με βουρδουλιές, με φτυσίματα: έτσι είχαν οι Τούρκοι τον Άγιο.

 Παρέλυσαν τα χέρια του Οσίου. Τα πόδια το ίδιο ακριβώς. Το σαγόνι είχε φύγει από τη θέση του ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το πώς υπήρχε κεφάλι στη θέση του μόνον ο Θεός το γνώριζε. Κι όμως, οι εχθροί της Πίστεως δεν είχαν ακόμη ξεθυμάνει και φούντωναν όλο περισσότερο, γιατί ο Άγιος ακόμη κρατούσε χωρίς να αρνείται την Πίστη του. Οκτώμισι μήνες με τα ξύλα (!) και ο Άγιος ακόμη προσευχόμενος!

☦ Ο μόνος που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ είναι ο Θεός.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, πίστεψε πολύ στις δικές του δυνάμεις και στην «σοφία» που απέκτησε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την σταδιακή απομάκρυνσή του από τον Θεό.

Πίστεψε σε ανθρώπινα λόγια και ανθρώπινες υποσχέσεις και σε έναν υλικό παράδεισο που θα μπορούσε να του καλύψει τις ανάγκες που ο ίδιος επιζητούσε. Άφησε τον Θεό στην άκρη και στήριξε τις ελπίδες του σε ένα σύστημα, που του υποσχέθηκε ότι μπορεί να του καλύψει όποια ανάγκη έχει και ένα λαμπρό μέλλον χωρίς προβλήματα.

☦ "το Δώρο σήμερα της Ελλάδος στον κόσμο λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ , είναι όμως και Ευθύνη της" .

Καλείτε σήμερα η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Ελλάδα να διακονήσει  αυτό το έκτακτο ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ της αδιάλειπτης Δακρυρροής επί ένα έτος  και  της Μυροβλησίας της επί ένα πεντάμηνο της περιώνυμης και ξακουστής στα πέρατα της γης εφέστειας εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στην Μητρόπολη του Βύρωνα των Αθηνών που εορτάζει ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

΄Εκτακτο Θεοσημείο που αλλοίωσε με τα ΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ τα άλαλά χείλη των ασεβών και τα μετέτρεψε σε εύλαλα χείλη δοξολογίας μέσω της σωστικής Μετάνοιας.