“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ? ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ή QR CODE?

☦ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ?

-27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΩΝΥΜΟ ΟΡΟΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΝΔΥΛΑ ΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΙΒΗΡΩΝ, ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

-27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

☦ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΩΝ " ήρθα για να μείνω"

Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Παντελεήμονος στον π. Ευάγγελο Χαλκίδη

Επιλογή κειμένου: Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης

Στο εκκλησάκι, στο σπίτι του (π. Ευαγγέλου), αναπαύονταν λείψανα πολλών αγίων που ευωδίαζαν, το χέρι του Αγίου Παντελεήμονα που έβγαζε μύρο.

☦ Σαν κερί που λιώνει

Ο άνθρωπος με τη σάρκα του ομοιάζει με αναμμένο κερί. Το κερί είναι προορισμένο να λιώσει και ο άνθρωπος να πεθάνει.

Η ψυχή του όμως είναι αθάνατη, γι’ αυτό και η μέριμνά μας πρέπει να στρέφεται περισσότερο για την ψυχή παρά για το σώμα:

☦ Η εικόνα της Παναγίας «Η χαρά των θλιβομένων» (με νομίσματα)

Η εικόνα της Παναγίας «Η χαρά των θλιβομένων» (με νομίσματα) βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη και γιορτάζει στις 23 Ιουλίου. Έγινε γνωστή ως θαυματουργή το 1888 όταν, στην Αγία Πετρούπολη, ένας κεραυνός χτύπησε την εκκλησία όπου βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας. Ο ναός κάηκε ολοσχερώς. Η εικόνα της Παναγίας «Η χαρά των θλιβομένων» βρέθηκε άθικτη, κάτω στο πάτωμα, και πάνω της είχαν κολλήσει 12 μικρά νομίσματα (μισό καπίκι)