“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό είναι όλο το νερό που υπάρχει στον πλανήτη

Πώς θα ήταν όλο το νερό της Γης αν το μάζευε κανείς σε μια σφαίρα...Πολύ μικρότερο απ' ότι φαντάζεστε. Η εικόνα που βλέπετε δείχνει...το νερό όλου του πλανήτη, από υπόγεια ύδατα, παγόβουνα κ.τ.λ. συγκεντρωμένο σε μια σφαίρα με διάμετρο 1.384 χιλιομέτρων.

Απαλλαγή από τα θρησκευτικά ζητούν Ρεπούση-Γιαννακάκη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, απηύθυναν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη.

Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν, το τζαμί και η Αγία Σοφία

Ανήμερα της “μαύρης” επετείου των Ιμίων ο  σύγχρονος “σουλτάνος” του οθωμανικού επεκτατισμού επειχειρεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στην ελληνική ψυχή.  Ανήμερα της τραγωδίας στη βραχονησίδα του Αιγαίου, με τους τρεις νεκρούς Έλληνες ήρωες, ο Ερντογάν αποθρασύνεται και απλώνει τα χέρια του σε ό,τι έχει απομείνει από τα ιερά και τα όσια του έθνους μας. Ανήμερα της επετείου των Ιμίων ο “ιέραξ” του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού, όπως οι κομάντο στην ελληνική βραχονησίδα ύψωσαν την ημισέληνο, έτσι προσπαθεί κι αυτός να σκεπάσει με την τουρκική σημαία κάθε τι ελληνικό.Είναι ο ίδιος που πριν μερικά χρόνια είχε το θράσος να κάνει και μαθήματα δημοσιογραφίας στους Έλληνες για όσα γράφονται στα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με τους Τούρκους και τη δράση τους.

Υπάρχει και τέταρτος νεκρός στα Ίμια; Μας το κρύβουν 16 ολόκληρα χρόνια..!!!

Άλυτο μυστήριο, με τάφο καταδρομέα ! Τί γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον τάφο 20ετούς στρατιώτου, που όπως αναγράφεται, "εφονεύθη στα Ιμια" το 1997; Άλυτο μυστήριο παραμένει το πώς έχασε τελικά τη ζωή του ο 20χρονος καταδρομέας. Το μόνο που κατορθώσαμε να μάθουμε είναι ότι κατάγεται από τη Λάρισα. 
Η επιτύμβια πλάκα γράφει"Τιμή και δόξα σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα - Εφονεύθη εκτελώντας εντεταλμένη αποστολή στο Ν.Α. Αιγαίο (Ίμια) - ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΓΑΪΤΑΝΗΣ - ΑΠΕΒ. 28-3-1997 - ΕΤΩΝ 20".