“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πυκνά σύννεφα στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας

Πυκνώνουν τα σύννεφα στις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας με αφορμή την κίνηση της Αγκυρας να υποχρεώσει επιβατικό αεροσκάφος των Συριακών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό τη Δαμασκό να προσγειωθεί στην Αγκυρα. Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι παραβίασε.... τη διεθνή νομιμότητα διεξάγοντας έρευνα σε επιβατικό αεροσκάφος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα ουδέποτε ενημερώθηκε πως στην πτήση επέβαιναν Ρώσοι πολίτες. 

Ο Βενιζέλος και η πόρτα !!!

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"
http://topolitikon.blogspot.gr/

Παίζουν με τις πρόωρες εκλογές;

Τις τελευταίες ώρες, ακούγεται όλο και περισσότερο το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, μόνο για σενάριο δεν πρόκειται. Αντίθετα, ο κύκλος που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά, εξετάζει πολύ σοβαρά....το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Είναι βέβαιο ότι σε αυτή τη συζήτηση συμμετέχει πλέον και ο Πρωθυπουργός, ενώ συνδέεται και με τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Πότε μωρὲ Ἕλληνα θὰ Επαναστατήσεις;

Γράφει ὁ Παναγιώτης Ἀποστόλου
Διαβάζω σὲ σημερινὴ (11/10/2012) ἠλεκτρονικὴ ἀνάρτηση τοῦ «Πρώτου Θέματος» τὶς νέες ἀπαιτήσεις τῶν τροϊκανῶν, ποὺ ἀπὸ ὅτι φαίνεται, ἔχουν ἀποθρασυνθεῖ τελείως: Τὴν ἐκκένωση ὅλων τῶν ἑλληνικῶν νησιῶν ποὺ ἔχουν ἕως 150 κατοίκους ζήτησε ἡ Τρόικα ἀπὸ τὴν ἑλληνικὴ κυβέρνηση. Το ἐπιχείρημα τῶν τροϊκανῶν ἦταν ὅτι ἐπιβαρύνουν τὸν κρατικὸ προϋπολογισμό. Την ἀποκάλυψη αὐτὴ ἔκανε ὁ ὑπουργὸς Ναυτιλίας καὶ Αἰγαίου, Κωστῆς Μουσουρούλης, μιλώντας στὴ Ναυτιλιακὴ Λέσχη τοῦ Πειραιᾶ τὸ μεσημέρι τῆς Πέμπτης, ἐνώπιον 70 καὶ πλέον ἐκπροσώπων τῆς ἑλληνικῆς ναυτιλιακῆς βιομηχανίας, ἀφήνοντας ἄφωνούς τους πάντες. «Δὲν πρέπει νὰ μιλᾶμε γιὰ ἀριθμούς. Οἱ συζητητὲς μᾶς πρέπει νὰ ξέρουν γιὰ τί συζητᾶμε. Δὲν μποροῦμε νὰ κοιτᾶμε ἀριθμούς, ὑπάρχουν καὶ ἄνθρωποι» εἶπε ὁ ὑπουργὸς καὶ ἀμέσως μετα ἔκανε τὴν ἀποκάλυψη-βόμβα. Πιὸ συγκεκριμένα, ἀποκάλυψε ὅτι τεχνικὸ κλιμάκιο τῆς τρόικας ζήτησε νὰ ἐκπονήσει τὸ ὑπουργεῖο Ναυτιλίας καὶ Αἰγαίου σχέδιο γιὰ τὴν ἐκκένωση νησιῶν ποὺ ἔχουν ὡς 150 κατοίκους γιατί σύμφωνα με μελέτη ποὺ ἔχουν κάνει τὰ νησιὰ αὐτὰ ἐπιβαρύνουν τὸν κρατικὸ προϋπολογισμό. «Τοὺς ἀπαντήσαμε ἄμεσα ὅτι δὲν εἶναι καλά. Δὲν τὸ διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ὁ ὑπουργὸς Ναυτιλίας, Κωστῆς Μουσουρούλης.

Οι Τούρκοι βολτάρουν στο Αιγαίο με … κάθε κυβέρνηση! Πού είναι η διαφορά;

Είτε Γ. Παπανδρέου, είτε Σαμαράς, οι τούρκοι κόβουν βόλτες
Ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου που πέρασε, ήταν η καλλιέργεια ενός ύφους από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, για μια διαφοροποιημένη από το παρελθόν στάση στα εθνικά θέματα. Από ό,τι φαίνεται όμως, μόνον αυτό ήταν, δηλαδή ύφος. Γιατί λίγο μόνο μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου, και τα όσα διαδραματίσθηκαν με τις … μεταφράσεις, είχαμε μία από τα ίδια. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα “BAFRA”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 13 Οκτωβρίου (19:00) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 13 Οκτωβρίου (22:00) ΝΔ Κύθνου.

Πυρά Σιατίστης Παύλου για ''Corpus Christi'' και ''Χρυσή Αυγή''

Του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
Δύο λόγια νοιώθω την ανάγκη να πω ξέροντας πως θα ενοχλήσουν πολλούς. Αφορμή τα όσα διαδρατίστηκαν με ένα άθλιο κινηματογραφικό έργο. Μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η αντικειμενική κριτική είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για ένα έργο αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας, για μια μετριότητα. Η δεύτερη πληροφορία που είχαμε είναι ότι οι συντελεστές του, θα επεδίωκαν την σύγκρουση με την Εκκλησία για καθαρά διαφημιστικούς και εισπρακτικούς λόγους. Ήδη κάποιοι γνωστοί, αγανακτισμένοι πάντα με τους άλλους και ποτέ με τον εαυτό τους, ρωτούσαν τι κάνει η Ιερά Σύνοδος. Η Σύνοδος όντως απασχολήθηκε με το θέμα, το συζήτησε, είχε τις πληροφορίες για την επιδιωκόμενη σύγκρουση εκ μέρους των συντελεστών της ταινίας και αποφάσισε να αντιδράσει με σύνεση, χωρίς όμως να τους προσφέρει την επιδιωκόμενη ευκαιρία. Πάντα όμως υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν μόνο τη γνώμη τους σωστή. Εκείνοι που πιστεύουν ότι κάθε άποψη διαφορετική από τη δική τους είναι προδοτική. Λησμόνησαν ότι το καλό πρέπει να γίνεται καλά για να είναι καλό. Τελικά οι θλιβεροί συντελεστές του έργου πέτυχαν στο στόχο τους.

Ιωσήφ Βατοπαιδινός: ”Φροντίστε τώρα να αντέξετε στην λαίλαπα που έρχεται

από kotsarikos
Σας μεταφέρουμε απομαγνητοφωνημένα ορισμένα σημεία από μια συνάντηση του γέροντα με προσκυνητές η οποία έλαβε χώρα το 1998. Διαβάστε πρώτα τα σημεία και μερικά πράγματα που θα ήθελα να πω, θα τα δείτε στο τέλος…
Οι σκοτεινές δυνάμεις μπαίνουν μεσ’ την χώρα και αλωνίζουν. Επομένως τώρα δεν υπάρχει σωτηρία, ομαδική, ανθρώπινη, μην περιμένετε, ο καθένας σαν άτομο. Τι μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε. Μην περιμένετε από τους ηγέτες να μας προστατεύσουν. Δεν μπορούν. Αλλά τώρα ούτε και ξέρουν. Είναι δεμένοι τώρα πλέον, και ότι τους πουν οι σκοτεινές δυνάμεις που άρχουν και κυριεύουν, έτσι διατάζουν και σε εμάς.

Η Ρωσία ζήτησε να παρελάσουν με τους "Έλληνες αδελφούς" και Ρώσοι πεζοναύτες!

Η Ρωσία ζήτησε επίσημα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων  να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό "Νοβοτσερκάσκ" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το οποίο έχει περίπου 350 πεζοναύτες και κάπου 35 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ σε ετοιμότητα ανάληψης δράσης μεταφέρει Ρώσους πεζοναύτες. Είναι οι ίδιοι που παρέλασαν και στην Λήμνο, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των κατοίκων του νησιού.  Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται 26 με 29/10 και οι Ρώσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις αφού απολαμβάνουν πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών προς το πρόσωπό τους και αυτό που αντιπροσωπεύουν.