“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΤΙ είναι η Τελευταία ΑΝΟΙΞΗ των ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;

ΦΩΤΟ από facebook: Πως φοβούνται την ΕΛΛΑΔΑ όταν διαδηλώνει ειρηνικά;
Εμείς δεν έχουμε Κίτρινα γιλέκα αλλά φοράμε την πνευματική φουστανέλα της ιστορικής παράδοσης μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αν ρωτούσαμε τον πρώην ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργό Άμυνας κ. Αποστολάκη και την υπόλοιπη στρατιωτική ηγεσία θα μας έλεγαν ότι με νύχια και με δόντια κρατάνε τις εθνικές οριογραμμές από τα αρπακτικά που μας περικύκλωσαν. Έτσι είναι υποχρέωση του Ελληνικού Λαού να κρατήσει τις ιστορικές οριογραμμές της Ελληνικοτάτης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Άναψε τη ψυχή με τη προσευχή. Πίστεψέ με, δεν έχει τόσο την ικανότητα να καθαρίζει τη σκουριά η φωτιά, όσο η νυχτερινή προσευχή τη σκουριά των αμαρτιών μας.
Ας ντραπούμε, αν όχι κανέναν άλλον, τους νυκτερινούς φύλακες. Εκείνοι περιέρχονται τους δρόμους για τον ανθρώπινο νόμο, φωνάζοντας δυνατά μέσα στην παγωνιά και περπατώντας μέσα από τα στενά, και πολλές φορές βρέχονται και παγώνουν για σένα και την σωτηρία σου και για τη φύλαξη των χρημάτων σου. Εκείνος για τα χρήματα σου παίρνει τόσα προνοητικά μέτρα, ενώ εσύ ούτε για τη δική σου ψυχή; Και μάλιστα εγώ δεν σε αναγκάζω να περιφέρεσαι έξω στο ύπαιθρο όπως εκείνος, ούτε να πιέζεσαι φωνάζοντας δυνατά, αλλά μένοντας μέσα σ’ έναν απόμερο χώρο, στο ίδιο το δωμάτιο σου, γονάτισε, παρακάλεσε τον Δεσπότη.

Το ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ του πραγματικού Μακεδονομάχου Σιατίστης Παύλου.

Τον συναντήσαμε στις Πρέσπες ήταν συγκινημένος και έκλαιγε. Έβλεπε τα ματωμένα κεφάλια των νέων που μόλις είχαν διαδηλώσει για τα ιστορικά δίκαια της Μακεδονίας. Ήταν η καρδιά του νέου μακεδονικού αγώνα των ημερών μας από την ιστορική μητρόπολη των μακεδονομάχων Σιατίστης και Σισανίου. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ τον παρέλαβε στα ουράνια σκηνώματα αίφνης στο πατρικό του σπίτι στην Χαλκίδα, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
«Και ο Κύριος έγινε καταφύγιο για τον φτωχό, βοηθός στην κατάλληλη στιγμή των θλίψεων» (Ψαλμ. 9, 10).
Αυτός, λέγει ο Προφήτης Δαυίδ, με ασφάλισε, διότι τίποτε δεν είναι ίσο με αυτό το καταφύγιο, τόσο εύκολο και τόσο ασφαλές. Επειδή τα άλλα καταφύγια είναι δυνατόν να τα επιβουλευτούν και δεν μπορεί κανείς να τα βρει γρήγορα και έτοιμα, αλλά εμποδίζονται και από τον τόπο, και από τον χρόνο και από χιλιάδες άλλους παράγοντες, ενώ αυτήν πάντα την βρίσκεις κοντά σου, εάν μόνον την επιζητήσεις με σωστό τρόπο. Διότι «τότε θα φωνάξεις και ο Θεός θα σε ακούσει, και ενώ εσύ ακόμα μιλάς θα σου πει, να εγώ είμαι κοντά σου» (Ήσ. 58, 9). Και «εγώ ο Θεός που είμαι κοντά σου και όχι Θεός απόμακρος» (Ιερ. 23, 23)· δεν χρειάζεται λοιπόν να διανύσουμε απόσταση, ούτε να πάμε σε άλλους τόπους, αλλά μπορούμε αυτό το καταφύγιο να το βρούμε και στο σπίτι μας.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Θ.Π. ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ  ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…..

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης έγραψε το τελευταίο του άρθρο στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr με τίτλο: ''ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ''

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΜΑΛΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ - ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

ΛΟΓΟΣ ΕΞΟΧΩΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ.
ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΣ, ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ...