“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τουρκία: Δραματική αύξηση πώλησης όπλων… τι τα θέλουν;

Σχόλιο Θ.Π.: Να τα βγάλουν έξω στην Εθνοσυνέλευση τους να τελειώνουμε, τι άλλο;
Έκπληξη προκαλεί ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων φορητού οπλισμού στην Τουρκία, σε βαθμό που να εγείρονται υποψίες πως η ανασφάλεια των πολιτών, ίσως να συνδέεται με την εντεινόμενη διαφωνία ανάμεσα σε πληθυσμιακές ομάδες που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτροπή.

Η Αγία Σοφία, ο Ερντογάν, οι Τούρκοι διανοούμενοι και ο Ελληνισμός της Πόλης

του Λεωνίδα Κουμάκη
Όταν ο ηγέτης μιας χώρας χειρίζεται την τέχνη του λαϊκισμού με αριστοτεχνικό τρόπο, όταν καταφέρνει και πείθει την μισή χώρα που τον ψηφίζει ότι δεν είναι διεφθαρμένος παρά τα συντριπτικά σε βάρος του στοιχεία, αλλά θύμα «ξένων κέντρων» που συνωμοτούν εναντίον του, όταν μπροστά στον ανείπωτο πόνο χιλιάδων ανθρώπων από τον άδικο χαμό εκατοντάδων ανθρακωρύχων δηλώνει κυνικά πως «Αυτά συμβαίνουν» χωρίς να έχει την παραμικρή συνέπεια, όταν ο ηγέτης αυτός συμπεριφέρεται με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα, εντός ή και εκτός της χώρας του, σαν σουλτάνος μιας ανύπαρκτης αυτοκρατορίας, τότε σίγουρα είναι ικανός για όλα!

"Τη Θεοτόκω εκτενώς νυν προσδράμωμεν" Δημητρίου Π. Λυκούδη

"Θέλεις να πολεμήσεις εις την πρώτην γραμμήν;"

Μια νύκτα λοιπόν, όπως ηυχόμην, ήλθον πάλιν εις θεωρίαν και ηρπάγη ο νους μου εις ένα κάμπον.
Και ήσαν κατά τάξιν – κατά σειράν – μοναχοί συνταγμένοι εις μάχην. Και ένας υψηλός στρατηγός ήλθε πλησίον μου και μου λέγει: Θέλεις, μου λέγει, να εισέλθεις, να πολεμήσεις εις την πρώτην γραμμήν ;
Και εγώ τον απάντησα ότι σφόδρα επιθυμώ να μονομαχήσω με τους αντίκρυ αιθίοπας. όπου ήσαν κατέναντι ωρυόμενοι και πνέοντες πυρ ως άγριοι σκύλοι, όπου μόνον η θεωρία τους σου επροξένει τον φόβον. Αλλ΄ εις εμένα δεν ήτο φόβος. διότι είχον τοσαύτην μανίαν, όπου με τα δόντια μου να τους σκίσω.

«Πουλοῦν» Ὀρθοδοξία γιὰ νὰ «ἀγοράσουν» ψήφους

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μόνο ἀηδία προκαλεῖ ἡ συνεχιζόμενη προσπάθεια ἐκμετάλλευσης τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος ἀπὸ τὸν ἡγέτη τῶν κυβερνώντων γιὰ νὰ κερδίσει χριστιανικοὺς ψήφους. Ἐκμεταλλευόμενος τὴν δεδηλωμένη ἀθεΐα τῆς ἀντιπολίτευσης, δὲν χάνει εὐκαιρία νὰ δίνει καλοστημένες παραστάσεις μὲ θρησκευτικὸ «περιεχόμενο» γιὰ νὰ παρασύρει ἀφελεῖς καὶ καλοπροαίρετους Ἕλληνες ὀρθόδοξους νὰ ψηφήσουν αὐτοὺς ποὺ δὲν δίστασαν νὰ ὁδηγήσουν τὴν χώρα στὴν μεγαλύτερη καταστροφὴ τῆς μεταπολεμικῆς της ἱστορίας καὶ νὰ ἐξοντώσουν τὸ ὀρθόδοξο χριστιανικὸ φρόνημα μὲ ἀλλεπάλληλα ἀντιχριστιανικὰ νομοσχέδια. 

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν κάνει «κεφαλοκλείδωμα» σε διαδηλωτή! [ΒΙΝΤΕΟ]

Αδιανόητη συμπεριφορά του Σουλτάνου Ερντογάν, δείχνει να μην υπολογίζει στο ελάχιστο τον δυσβάσταχτο πόνο των συγγενών των 282 ανθρακωρύχων, που βρήκαν τραγικό θάνατο στα έγκατα της γης...
Ο πανίσχυρος πρωθυπουργός της Τουρκίας, κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι δεν έχει αίσθηση των πράξεων του ή ότι αδιαφορεί πλήρως για την ανείπωτη τραγωδία που στην περιοχή της πόλης Σόμα έχει λάβει τις διαστάσεις συμφοράς.