“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αγία Αικατερίνα, βίος και πολιτεία

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 
Ο υμνωδός την ονομάζει «πανεύφημον νύμφην Χριστού» την Αγίαν Αικατερίναν και πολύ δικαίως γιατί η Αγία ως μόνον νυμφίον της ψυχής της είχε κάνει τον Χριστόν. Η ζωή της πραγματικά πολύαθλος κατέπληξε τους πάντας. Η σοφία και η γνώσις, όλη η επιστήμη του καιρού της είχε γίνει κτήμα της. Όλα όμως τα περιφρόνησε για την αγάπη του μοναδικού Νυμφίου, του Χριστού.
Και όμως η σοφία του κόσμου αυτού δεν την παραπλάνησε, ούτε η γήινη φιλοσοφία. Την έθεσε στην υπηρεσία της αληθινής φιλοσοφίας, για να ελκύση στην πίστι του Χριστού τους φιλοσόφους του καιρού εκείνου και τους ρήτορας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ-Η ΚΛΟΠΉ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΜΑΣ
Κάποτε ο διάβολος κάλεσε μια παγκόσμια συνέλευση δαιμόνων. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, είπε:
«Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να πηγαίνουν στην εκκλησία. Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να διαβάζουν την Αγία Γραφή και να γνωρίζουν την αλήθεια. Δεν μπορούμε ούτε ακόμα και να τους εμποδίσουμε να έχουν μια ζωντανή στενή σχέση με τον Σωτήρα τους. Άπαξ και αποκτήσουν αυτήν τη σύνδεση με τον Ιησού, εμείς χάνουμε κάθε δύναμη πάνω τους.

Δελτίο θύελλας γεωπολιτικών- καιρικών φαινομένων

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Το παρελθόν σαν πάθημα πρέπει να μας διδάσκει ειδικά όταν στριμώχνουν την ήδη στριμωγμένη Κύπρο.
Και τι δεν έχει ο παγκόσμιος μπαξές.. συνομιλίες-συνομιλίες και στο τέλος θύματα-θύματα. Κύπρος- Συρία και ο ιστοριογράφος θα καταγράφει παράλληλα με τους ενεργειακούς αγωγούς και ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Άνθρωποι και απάνθρωποι

«επειδή αγάπησα δεν πιστεύω στην αγάπη»
«...αγάπη σημαίνει ολότητα, απεραντοσύνη και συγκερασμός όλων των αισθήσεων και απόφαση ένθερμη ζωής να θυσιαστείς μέχρι θανάτου.»

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη
Θεολόγου - Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών
Οι μέρες της ζωής μου παρέρχονται. Το έκπωμα της παραμονής μου από εκήλεον αποδυναμώνεται και νεκρούται. Αποστασιοποιούμαι επειδή υποστασιοποιούμαι και ακηρύκτως γεύομαι την ιδιαιτερότητα, το ακραιφνές ιδίωμα να χαμογελώ και να φαντάζω και να λοιδορώ την ειρεσιώνη επί της κεφαλής μου, επειδή εμποδών γίγνομαι επί παν εχθρικόν και αλλότριον που περιορίζει τα απροσπέλαστα όρια του νου και της σκέψης μου.

«Θανάσιμο σφάλμα» της Τουρκίας η μετατροπή της Αγιασοφιάς σε τέμενος

Προσβολή κατά των 2,2, δισεκατομμυρίων Χριστιανών του πλανήτη θα αποτελέσει η μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τέμενος, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.
«Ας θυμούνται ορισμένοι Τούρκοι πολιτικοί, πριν κάνουν εύκολες δηλώσεις για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, ότι 2,2 δισεκατομμύρια Χριστιανοί έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην Αγία Σοφία. Τη μέρα που ο Μουεζίνης θα καλέσει για προσευχή στον ιερό τόπο που χτίστηκε ως η μεγαλύτερη Εκκλησία όλης της χριστιανοσύνης –γιατί όταν χτίστηκε δεν υπήρχαν ορθόδοξοι, καθολικοί και προτεστάντες καθώς ήταν όλοι μέλη της ίδιας Εκκλησίας-, η Τουρκία θα έχει κάνει ένα θανάσιμο σφάλμα προσβάλλοντας τους Χριστιανούς όλης της Οικουμένης» τόνισε.

Οι σχεδιασμοί της Αμερικής για τη Μέση Ανατολή, ο ρόλος του Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Χωρίς αμφιβολία η Αμερική είναι και σήμερα η πρώτη υπερδύναμη του πλανήτη, αν και αμφισβητείται πλέον από τη Μόσχα και το Πεκίνο –ιδιαίτερα η Κίνα θα μπορούσε και να την «εκβιάσει», καθώς διαθέτει μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα και αποθέματα. Η Ουάσιγκτον, έχει ακόμα και σήμερα την ισχύ, αλλά και τη βούληση, να επιτίθεται όχι πάντα με επιτυχία προς υποστήριξη των στρατηγικών της συμφερόντων σε οποιονδήποτε μέρος του κόσμου.

Σύγκλιση ή όπου “φυσάει” ο άνεμος ;

Βόμβα Καζάκη στον Τράγκα: φέτος ήταν ο τελευταίος προϋπολογισμός που κάνουμε σε ευρώ

Βόμβα του γνωστού οικονομολόγου και ΓΓ του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη στο Γιώργο Τράγκα καθώς προβλέπει πως ο φετινός ήταν ο τελευταίος προϋπολογισμός που κάνουμε σε ευρώ υποστηρίζοντας ότι από εδώ και πέρα οι προϋπολογισμοί θα έρχονται κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.

Η Τρόικα "καίει" τη Γιάννα για το πάρτι δισ. ευρώ, που έστησε το 2004!

Η ώρα του απολογισμού για το «πάρτι» των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ των Ολυμπιακών Αγώνων φαίνεται πως έφτασε με τον πλέον επονείδιστο τρόπο για την ελληνική πλευρά, με την τρόικα να απαιτεί την επιστροφή του συνόλου των υπερβάσεων που καταγράφηκαν επί των ημερών της Γιάννας Αγγελοπούλου....

Από την υψωμένη γροθιά των Ζαππείων, στο Βερολίνο για ..φωτογράφιση

Φαντάζει κωμικό αλλά είναι τραγικό !!!
Σε πολλές δεκαετίες από σήμερα, αν ποτέ καταφέρουμε να απελευθερωθούμε, οι απόγονοί μας, και αν είναι Έλληνες, θα διαβάζουν (μέσω wifi βλ. Samaras yposxesi 2013) την επικαιρότητα των ημερών μας και θα γελούν ή θα κλαίνε.
Κάτι.. όπως διαβάζουμε εμείς σήμερα τα χρόνια της τουρκοκρατίας όπου για 400 χρόνια όλα δούλευαν «ρολόι» και φόρους χαράτσια και διοίκηση ασκούσαν και επέβαλαν οι ξένοι (τούρκοι), με την ανοχή πάντα των άλλων μεγάλων ξένων φιλεύσπλαχνων.