“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ολίγον επίκαιρος Κολοκοτρώνης

Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν.
Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι μπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη.

Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας.

Απόψε οι εκτελεσθέντες στο μαρτυρικό Δίστομο στριφογυρίζουν στους τάφους τους. Προσπαθούν απελπισμένα να στείλουν μήνυμα στους πολιτικούς αρχηγούς που συνεδριάζουν σήμερα. Ανέλαβαν οι νεκροί, γιατί... οι ζωντανοί ούτε ακούγονται ούτε εισακούγονται.
 “Θυμηθείτε γιατί χύθηκε το αίμα μας” νεύουν από το Επέκεινα.
Και δέστε τι μπορούμε να περιμένουμε όταν προσφεύγουμε, αδύναμοι, σε ξένους κατήδες για να βρούμε το δίκιο μας”. Η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο, “σετ” με την πρόσφατη για τα Σκόπια, προαναγγέλλει την πορεία της υπερχρεωμένης Ελλάδας. Αλλεπάλληλα “κροσέ” μέχρι το “νοκ άουτ”: την απώλεια του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων.
Και την επακόλουθη απώλεια της ταυτότητας και της ελευθερίας τους.

Οι σύμμαχοι ετοιμάζονται γιά πόλεμο

Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία κατέφυγαν στην μεταφορά στρατευμάτων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Πολλοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι οι σύμμαχοι ετοιμάζονται με αυτό τον τρόπο για πόλεμο με το Ιράν. Αναφέρεται ότι στρατεύματα φθάνουν στο νησί του Ομάν Μασίρα που βρίσκεται νοτίως των Στενών του Ορμούζ και όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση των ΗΠΑ. Στον Περσικό Κόλπο αυτή τη στιγμή βρίσκονται δύο αμερικανικές ομάδες μάχης με επικεφαλής αεροπλανοφόρα. Ενισχύονται οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ισραήλ και του Κουβέιτ. Στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φθάνουν στρατεύματα της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας. Βασικός στόχος τους είναι το Ιράν, του οποίου το πυρηνικό πρόγραμμα προκαλεί από καιρό δυσαρέσκεια των δυτικών χωρών. Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκε και ένα άλλο πρόσχημα για έναρξη ανοιχτής αναμέτρησης – τα Στενά του Ορμούζ, που είναι η βασική θαλάσσια αρτηρία μεταφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές από τον Περσικό Κόλπο. Η Τεχεράνη απείλησε να κλείσει τα Στενά και οι σύμμαχοί, απ’ ότι φαίνεται, σχεδιάζουν να καταφέρουν πλήγμα αν η απειλή γίνει πραγματικότητα. Από την άλλη όμως, καμία από προαναφερόμενες χώρες δεν είναι έτοιμη τώρα για πόλεμο,- θεωρεί ο Βλαντίμιρ Σάζιν, εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών.

Τώρα είναι η ώρα να επιλέξουμε: Ελευθερία ή Θάνατος;

Ο αρχαίος λαός των Ελλήνων αντιμετωπίζει ένα εκφοβιστικό ερώτημα: Να διατηρήσει την εθνική του κυριαρχία ή να παραδοθεί στη Γερμανία;

Του Ron Fraser
«Θα τα ξαναπούμε σε 20 χρόνια», εκστόμισε ο Col. Herman Kriebel της Γερμανικής Επιτροπής Εκεχειρίας όπως απεύθυνε χαιρετισμό στο Συμμαχικό προσωπικό του Βελγίου ακολουθώντας τη σύναψη της Συνθήκης των Βερσαλλιών το 1919. Για του λόγου το αληθές, η αποικία ήταν μέρος του κινήματος των Ναζί που επιδίωξε 20 χρόνια αργότερα να τελειώσει τις ημιτελείς ενέργειες των Γερμανών ιμπεριαλιστών της προσπάθειας για εδραίωση παγκόσμιας κυριαρχίας. Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος συμπεριλαμβάνοντας ένα φρικτώδες ολοκαύτωμα, ήταν το αποτέλεσμα αυτού του επίμονου ονείρου των οραματιστών για παγκόσμια αυτοκρατορία. Η πιο αξιοσημείωτη καταγραφή των εκλεκτών Γερμανών που αναζητούσαν τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών προθέσεων τους που ακολούθησαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι το γραπτό με τίτλο Καταγραφή Κόκκινης Οικίας στο οποίο συχνά έχουμε αναφερθεί.

Μισθοί 35 Ελλήνων η αμοιβή του Τόμσεν

Απαιτεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων τη στιγμή που ο μισθός του Πολ Τόμσεν ισούται με τους μισθούς 35 Ελλήνων
Με το αστρονομικό ποσό των 242.000 ευρώ αμείβεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, που ζητά να εφαρμοστούν στη χώρα μας επώδυνα μέτρα, κόβοντας μισθούς και συντάξεις. Ο Πολ Τόμσεν δηλαδή παίρνει τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλους που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά αντιστοίχως.

Οι Αμερικάνοι "προειδοποιούν" για επεισόδια στην Αθήνα!

Σιγά μη δεν το έκαναν! Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες στη δουλειά τους, δρούν με χειρουργική ακρίβεια και ξέρουν να σπέρνουν τον πανικό και τον αποπροσανατολισμό όπου και όποτε θέλουν! Εν όψει λοιπόν της υπογραφής της νέας δανειακής και λόγω του γεγονότος οτι ο κόσμος είναι ένα βηματάκι πρίν την εξέγερση, οι Αμερικανοί εξέδωσαν μέσω της πρεσβείας τους στην Αθήνα μια ανακοίνωση η οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα είτε ως μόνιμοι κάτοικοι είτε ως τουρίστες να απομακρυνθούν απο το κέντρο, λόγω του ότι ενδέχεται να προκληθούν επεισόδια απο ...αντιεξουσιαστές(!) - εκεί εντέχνως πάνε να ρίξουν τις ευθύνες ως συνήθως - για να αποφύγουν τυχόν προβλήματα ή απειλή κατά της ζωής τους! Αναφέρεται μάλιστα και σε συγκεκριμένο κύκλο "αναρχικών", αυτόν που ονομάζεται ως "Κύκλος της φωτιάς"!

«Η Ελλάδα ετοιμάζει επίτροπο λιτότητας με υποχρέωση αναφοράς σε ΔΝΤ και Ε.Ε»

Δικό της «Επίτροπο λιτότητας» με διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Χριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος κάνει, επίσης, λόγο για «ανυπολόγιστο οικονομικό και πολιτικό κόστος» από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο κ. Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» εμφανίζεται να συμφωνεί απολύτως με την ιδέα του ορισμού ενός «Επιτρόπου», ο οποίος θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα.

Ρωσική δύναμη της "Αποκάλυψης" με SS-N-30 Bulava σε Α.Μεσόγειο, Kύθηρα, Κύπρο

Μια τεράστια πυρηνική ναυτική δύναμη, η οποία πλέον θα φτάνει μέχρι τις ελληνικές ακτές, ξεκίνησε να στήνει η Ρωσία, με πρόγραμμα μαζικών ναυπηγήσεων υποβρυχίων βαλλιστικών πυρηνικών  βλημάτων (SLBM), αλλά και επιθετικών υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η αλλαγή επιχειρησιακού δόγματος του ρωσικού Ναυτικού που επιστρέφει στα πρότυπα της σοβιετικής αυτοκρατορίας, με παρουσία σε όλο τον πλανήτη, αλλά αυτή την φορά με τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα να αντικαθιστά το σφυροδρέπανο στην σημαία του.

Η σύσκεψη άρχισε - Θα φανούν πραγματικοί Έλληνες;

Ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 15.00 η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η συνάντηση ξεκίνησε, αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα. Το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός είχε μία ακόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. «Όλα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής» είχε αναφέρει ο Ευ.Βενιζέλος το απόγευμα του Σαββάτου, υπογραμμίζοντας τη σημασία συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθε η ώρα των δεσμεύσεων» -επανερχόμενος έτσι στις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες από τα κόμματα. Αν έστω και την τελευταία στιγμή δεν απορρίψουν την καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα γραμμή και αποδεχθούν PSI, δανειακή σύμβαση με ότι αυτό συνεπάγεται, τότε απομένει τελευταίο ανάχωμα, η Βουλή. Και αν αλωθεί και αυτή, μετά το λόγο θα τον έχουν οι πολίτες. Όχι στις εκλογές (ποιος ξέρει αν και πότε θα γίνουν), αλλά εφ' ω ετάχθη o καθείς και επί τη βάσει της συνταγματικής εντολής για υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας...

Το Ιράν ετοιμάζεται για πόλεμο

Το Ιραν θα αυξήσει κατά  2,5 σχεδόν  φορές τις αμυντικές του δαπάνες από τον Μάρτιο του2012,- δήλωσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η ένοπλη επιχείρηση των δυτικών χωρών και του Ισραήλ κατά του Ιράν γίνεται όλο και πιο ρεαλιστική και ότι οι συνέπειες της για την περιοχή και  όλο τον κόσμο γενικά θα είναι απρόβλεπτες.Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη χρήση βίας κατά του Ιράν,- θεωρεί ο Σεργκέι Ντρουζιλόφσκι, καθηγητής του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Απαγορεύουν την αναδημοσίευση ειδήσεων στο ίντερνετ με νόμο

Τα περισσότερα ιστιολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση. Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα “πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο”, που στην ουσία είναι μια...συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος. Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος… Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία “κατά της πειρατείας”, και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: “Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD”. Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι. Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι “παραβάτες”. 

Ρωσία-Κίνα εναντίον του ψηφίσματος ΟΗΕ κατά της Συρίας

Η Ρωσία και η Κίνα έθεσαν βέτο σε ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο υποστήριζε την έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραχωρήσει τη θέση του. Τα υπόλοιπα 13 μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, το οποίο θα έλεγε πως το συμβούλιο "υποστηρίζει πλήρως" το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου. Ο Μοχάμεντ Λουλισκί, πρεσβευτής του Μαρόκου στον ΟΗΕ, του μοναδικού αραβικού μέλους του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, εξέφρασε τη "μεγάλη λύπη και απογοήτευσή" του που η Μόσχα και το Πεκίνο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ακυρώσουν το ψήφισμα.   Ο γάλλος πρεσβευτής Ζεράρ Αρό είπε στο συμβούλιο, "Είναι μια θλιβερή ημέρα για αυτό το συμβούλιο, μια θλιβερή μέρα για όλους τους Σύρους, και μια θλιβερή μέρα για τη δημοκρατία". Διπλωμάτες δήλωσαν πως η Κίνα αναμενόταν να ακολουθήσει τη Ρωσία. Η απόφαση της Ρωσίας να καταψηφίσει το ψήφισμα ήρθε μετά την απόρριψη από αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ευρώπης μιας σειράς ρωσικών τροποποιήσεων στο σχέδιο ψηφίσματος. Το σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ, την έγκριση του οποίου παρεμπόδισε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας θέτοντας βέτο, ήταν "μη ισορροπημένο", εξήγησε ο ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν. Το κείμενο αυτό "καλούσε σε μια αλλαγή καθεστώτος, ενθαρρύνοντας την αντιπολίτευση να επιδιώξει την εξουσία" και "έστελνε ένα μήνυμα μη ισορροπημένο στα (δύο) μέρη", την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και την αντιπολίτευση, πρόσθεσε. Το κείμενο "δεν αντανακλούσε την πραγματικότητα της κατάστασης στη Συρία", κατέληξε. Αφού παρεμπόδισε για πρώτη φορά ένα ψήφισμα του Συμβουλίου τον Οκτώβριο, η Ρωσία κατέθεσε το δικό της σχέδιο που έβαζε στην ίδια μοίρα τις βιαιοπραγίες του καθεστώτος και τις επιθέσεις των ενόπλων αντιπολιτευομένων, μια ισορροπία την οποία οι Δυτικοί απέρριψαν. Εκθέτοντας ορισμένες από τις τροποποιήσεις που η Μόσχα επιθυμούσε να επέλθουν στο κείμενο την τελευταία στιγμή, ο Τσούρκιν κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι δεν έδειξαν "ευελιξία" στις συζητήσεις. Ο Τσούρκιν υπενθύμισε επίσης την επίσκεψη στη Δαμασκό την προσεχή Τρίτη του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η οποία ανακοινώθηκε από τη Μόσχα.