“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το κουφάρι της Ελλάδος και οι γύπες

-η τεράστια ευθύνη του πολιτικού συστήματος-
Η έννοια της κρίσης είναι καθολική και αναφέρεται σε καταστάσεις και γεγονότα που περιέχουν απειλή. Όλοι μας την επικαλούμαστε χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε  το βάθος της τραγικότητας της περιπλοκής μας μέσα σε τόσες αντιφατικές καταστάσεις, τα τρομερά διλήμματα και αδιέξοδα μαζί με τα συνεπακόλουθα  αυτών των καταστάσεων. 

H Τεράστια και Πανάρχαια Βαθμιδωτή Πυραμίδα της Θήβας στο Φως!

Πριν αρκετά χρόνια η ερευνητική μας ομάδα σε μία αρχαιολογική εξόρμηση στη Θήβα, συνειδητοποίησε από κοντά, ένα εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας που έφερε στο φως ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος.
Πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων βαθμιδωτή λαξευτή πυραμίδα τριών επιπέδων στις οποίας την κορυφή βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διόσκουρων του Ζήθου και Αμφίονος!
Η πυραμίδα έχει ύψος 33 μέτρα περίπου. Βέβαια η εξωτερική της όψη δε θυμίζει πυραμίδα αλλά ένα λόφο εφόσον ο χρόνος έχει .... αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του πάνω της μαζί με την επέμβαση του ανθρώπου που αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά της.

Ο εν αγίοις πατήρ ημών Διονύσιος ο νέος, αρχιεπίσκοπος Αιγίνης, ο εν Ζακύνθω (17 Δεκεμβρίου)

«Ο αοίδιμος Πατήρ ημών Διονύσιος ο νέος ήταν από τη νήσο Ζάκυνθο. Οι γονείς του ήταν ένδοξοι και πλούσιοι, ονόματι Μώκιος και Παυλίνα, που ανέθρεψαν με ευσέβεια τον υιό τους, ο οποίος επιδόθηκε ιδιαιτέρως στα ιερά γράμματα. Μεγαλώνοντας άφησε όλα τα γήινα, γιατί πόθησε την αγγελική ζωή των μοναχών, και εντάχθηκε  στην ασκητική Μονή των Στροφάδων. 
Εκεί αφού εξάσκησε όλες τις αρετές της μοναχικής ζωής για αρκετά μεγάλο διάστημα, θέλησε έπειτα να πάει στην αγία πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να προσκυνήσει τον τόπο  που πάτησαν τα άχραντα πόδια του Σωτήρα Χριστού. Για τον λόγο αυτό πήγε στις Κυκλάδες, νομίζοντας ότι από εκεί ήταν πιο εύκολο να βρει πλοίο για την Παλαιστίνη.

Όταν η Αρκούδα τους “χορέψει” μπαλαλάικα

Τότε τι θα γίνει; Είναι λογικό η προσοχή μας αυτές τις μέρες να επικεντρώνεται στις διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
“Τύχη αγαθή”, λόγος του λέγειν  σε αυτή την χρονική συγκυρία να τρέχουν δίπλα μας ήσσονος σημασίας μεγάλα γεω-οικονομικά γεγονότα που προετοιμάζουν μεθοδευμένα τον πλανήτη σε  χορούς με ¨αναταράξεις¨ και ως εκ τούτου σε  ¨πανηγύρια¨.