“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Σε ποιόν Θεό πιστεύουν; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ "ΔΙΑΒΟΛΟΥ" !!!

Το περιβόλι της Παναγίας και ο κ. Τσίπρας

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Το Άγιον Όρος, το περιβόλι της Παναγίας σαγηνεύει πολλούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από εθνικότητα,  θρήσκευμα ή ιδεολογία. Οι περισσότεροι το επισκέπτονται από περιέργεια, άλλοι από θαυμασμό και άλλοι από περιέργεια. Δεν είναι μικρό πράγμα η επίσκεψη στην αρχαιότερη δημοκρατία στον κόσμο, που έχει συνεχή πνευματική και πολιτισμική ζωή 1051 ετών και που, ως πρότυπο δημοκρατικής διοίκησης, παραμένει ζητούμενη σε όλες τις χώρες του κόσμου. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα περιέγραψε την κόλαση που θα ζήσει η Ελλάδα!

Tην ελληνική κόλαση περιέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στους New York Times και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο Τόμας Φρίντμαν-photo. 
O Aμερικανός πλανητάρχης είπε ανάμεσα στα άλλα

Οι Σκοπιανοί ξεπέρασαν και τα όρια της γελοιότητας!

Εβραϊκή WSJ: "Όσοι μεσήλικες μείνουν άνεργοι στην Ελλάδα δεν θα ξαναβρούν δουλειά"

Ακόμα ένα άρθρο που δείχνει την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία από τη μνημονιακή/καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται κατά γράμμα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μάλιστα από εφημερίδα των ΗΠΑ.
Έτσι με ένα άρθρο στην κεντρική σελίδα της, η εβραϊκή Wall Street Journal παρουσιάζει ρεπορτάζ με περιπτώσεις Ελλήνων ανέργων, άνω από 50 ετών, αναφέροντας ότι οι προοπτικές εισόδου τους στην αγορά εργασίας δεν είναι καθόλου ευοίωνες.

Πρόκειται για έναν μεγάλο βασιλικό τάφο;

Τάφο από το 300 π.Χ. ανακάλυψαν στην Αμφίπολη
Φέρεται να έχει την υπογραφή του φημισμένου της εποχής εκείνης, αρχιτέκτονα, Δεινοκράτη, που σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ήταν και στενός φίλος του Μ. Αλεξάνδρου
Μπροστά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού τάφου φαίνεται πως βρίσκονται οι ανασκαφές, που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη. Στην περιοχή, η οποία φυλάσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από μεγάλη αστυνομική δύναμη, καταγράφεται έντονη κινητικότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για όλες εξελίξεις.

ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Του Ιωάννη Κορνιλάκη
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, μπορούμε πλέον να βγούμε στους δρόμους. Η ανάπτυξη στην χώρα μας δεν είναι πλέον προ των πυλών. Προσέξτε μην την κουτουλήσετε γιατί έχει διαβεί πλέον το κατώφλι μας. Πανηγυρίστε γιατί πλέον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αρχίζουν οι επενδύσεις σε αποτεφρωτήρια νεκρών. Ο νόμος έχει ψηφιστεί απ’ το 2006, το Προεδρικό Διάταγμα απ’ το 2009, η κοινή υπουργική απόφαση απ’ το 2010. Απέμενε το σφύριγμα του αφέτη, για να ξεκινήσουν οι επενδυτές-αποτεφρωτές. Και το σφύριγμα μόλις ήχησε. Μπορούν στο εξής να αναζητηθούν οι κατάλληλοι χώροι απ’ τους ενδιαφερόμενους, για να στήσουν τις «επιχειρήσεις» τους. 

“Ερντογάν - Αττίλας” επικαλείται την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

“Ερντογάν - Αττίλας”. Στην τελευταία τηλεοπτική προεκλογική του εμφάνιση πριν ανοίξουν οι κάλπες για την Προεδρική εκλογή σήμερα στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε τον Αττίλα στην Κύπρο.
"Αν δεν γινόταν η επιχείρηση στην Κύπρο (η εισβολή του 1974 δηλαδή), σήμερα δεν θα είχαμε κρατική στρατιωτική βιομηχανία, υποστήριξε ο Ερντογάν, στοχεύοντας στις ψήφους των εθνικιστών για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Να που καταλήγουν τα δακρυγόνα....

...που ρίχνουν στη Δυτικοί Όχθη οι σιωνιστές-ναζί, εναντίον των Παλαιστινίων

Η Παναγία θύμιαζε στη Μεγίστη Λαύρα

Παναγία η Βηματάρισσα - Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. 
(Αντίγραφο της εικόνας το οποίο βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου που είναι πλησίον του Καθολικού της Ιεράς Μονής)
Ο γέρο-Θεόφιλος, αδελφός της Μονής αυτής, σε μια πνευματική συζήτηση που είχαμε, πριν από 40 περίπου χρόνια, μου είπε τα εξής : «Αδελφέ πάτερ Ανδρέα, επειδή και συ είσαι εξαρτηματικός αδελφός της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, κι εδώ έβαλες μετάνοια για να γίνεις μοναχός και επομένως σαν παράδελφος μου, που είσαι, σου λέγω, πως πρέπει πάντοτε να είμαστε προσεκτικοί και νηφάλιοι. Η προσευχή με την υπακοή πρέπει αδελφές να είναι ενωμένες, όπως είναι οι φτερούγες στα πουλιά, για να μπορεί ο άνθρωπος να έχει πνευματική προκοπή και να πετάει με το νου του, από τα γήινα στα ουράνια.