“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κοινωνικό Κέντρο Προστασίας Χριστιανών στη Ρωσία

Για δημιουργία στη Ρωσία του Κοινωνικού Κέντρου Προστασίας Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ανέφερε στη Συνέντευξη Τύπου στο πρακτορείο RIA NOVOSTI η αντιπρόεδρος του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Ιδρύματος της Παλαιστίνης, κα Ελένα Αγκάποβα.
Ο βασικός στόχος του Κοινωνικού κέντρου, την ίδρυση του οποίου στήριξε και ευλόγησε ο Πατριάρχης Κύριλλος, συνίσταται στην πολύπλευρη στήριξη των διωκόμενων Χριστιανών στις χώρες της «βιβλικής» περιοχής. Στις εργασίες του Κέντρου θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, αναφέρει η ιστοσελίδα Благовест-инфо.

Μερικές ψυχολογικές ἐπισημάνσεις στό ἔργο τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ

Ξεκάθαρα λόγια...πολύτιμες γνώσεις φίλοι μου... Αυτά τα κείμενα μας βοηθούν να επιλύσουμε γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά σήμερα... ο καθένας ας προβληματιστεί.

*Κυμίσης Παῦλος (Καθηγητὴς Ψυχιατρικῆς,  Διευθυντὴς Τμήματος Παιδοψυχιατρικῆς)
Ἔγραφε ὁ μεγάλος Ρῶσος ὀρθόδοξος θεολόγος π.Γεώργιος Φλωρόφσκυ, ὅτι στήν ἐποχή μας ὑπάρχει «πείνα θεολογίας», τόσο μεταξύ τῶν κληρικῶν, ὅσο καί μεταξύ τῶν λαϊκῶν. Αὐτή τήν πείνα ἔρχεται νά ἱκανοποιήσει αὐτό τό Συνέδριο…

ΠΑΤΕΡ ΜΑΡΚΕΛΛΕ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΩΝ;

ΜAΝΩΛΗΣ ΜΕΛΙΝΟΣ: Σας είπαν δηλαδή κάποιοι Άγιορείται πατέρες, ότι έχουν βιωματική εμπειρία αγγέλων και δαιμόνων;
Γ.ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ: Βεβαίως και πάλεψαν προς τούς δαίμονας! Μα και ό Γέρων Παίσιος τα λέει αυτά. Ένας άλλος Γέροντας μου διηγήθηκε ότι βρέθηκε σε έκσταση. Καθώς διάβαζε ένα πατερικό βιβλίο κουράστηκε, μούδιασε το σώμα του κι έγειρε λίγο να ξεκουραστεί, βάζοντας το βιβλίο πού διάβαζε σαν μαξιλάρι. Ο νους του τότε αρπάγη και βρέθηκε στον ουρανό! Εκεί τον πλησίασαν δύο άγγελοι, όπως τους εικονίζει η Εκκλησία μας, με πρόσωπο όμορφο και χαρωπό. Ό Γέροντας έμεινε κατάπληκτος από το κάλλος των Αγγέλων και τούς λέει με θαυμασμό: - Άγγελοι μου, τί ωραία είναι αυτή ή φορεσιά που φοράτε!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: "ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ" !!!

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ (αυτό ειναι το όνομά του) ΜΑΣ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέα πρόκληση Πάγκαλου: Μας φτάνει η 25η Μαρτίου ως εθνική γιορτή

Υπέρ μίας τρόπον τινά κατάργησης των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εισηγούμενος τη διατήρηση ως εθνικής εορτής μόνο της 25ης Μαρτίου.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας πως θα έπρεπε να καταργηθεί, ενώ χαρακτήρισε «βλακώδη» τη θεωρία των δύο άκρων και «ανεπάγγελτο» τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Κόκκινος» συναγερμός για τους σεισμούς στην Ελλάδα!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ - Αυτό που λέγεται ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί το πρώτο 48ωρο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!
Μπορεί η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη να έχει αποκλιμακωθεί, η ανησυχία όμως των σεισμολόγων παραμένει ζωντανή αφού, όπως εκτιμούν αρκετοί επιστήμονες εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενεργοποιηθούν και άλλα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Κόκκινο πανί η Ρεπούση. Αποδοκιμάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αποδοκιμάστηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, κατά την τοποθέτησή της σε δημόσια συζήτηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την οποία τάχθηκε υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων παρά τα προβλήματα που προκαλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Από το βήμα της εκδήλωσης με θέμα: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειές του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία», η κα Ρεπούση απηύθυνε έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους για ανοικτά πανεπιστήμια, έστω και με προσωπικό ασφαλείας και παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου, «ώστε κανείς να μη χάσει τη δουλειά του».