“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη: “Η ωφέλεια των πειρασμών”

“Οι πειρασμοί ωφελούν πολύ. Όχι ότι ο Διάβολος μπορεί να κάνει ποτέ καλό, γιατί είναι κακός, αλλά ο καλός Θεός εμποδίζει την πέτρα που μας χτυπάει, για να σπάσει το κεφάλι μας, και μας τη δίνει στο χέρι, και στο άλλο χέρι μας δίνει αμύγδαλα, για να τα σπάζομε και να τα τρώμε.”
Πηγή: Γέροντος Παϊσίου «Χαριτωμένες Διδαχές, με παραβολές και παραδείγματα», εκδόσεις «Βρυέννιος», Θεσσαλονίκη 2003 diakonima.gr

Είμαστε “στριμωγμένοι” ή ὀχι;

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Δεν πέρασε ένα 24ωρο από την σαφή προαναγγελία προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση  του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, όπως αυτή καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του και την οποία το ONALERT.GR  παραθέτει ολόκληρη, σε μετάφραση εγκύρων διπλωματικών κύκλων.

Το Ισλαμικό Κράτος αναζητά… έμπειρο μάνατζερ για να διευθύνει τα διυλιστήρια του!

Σχόλιο Θ.Π.: Εδώ στην κυριολεξία “παίζεις το κεφάλι σου κορώνα – γράμματα” !!!
Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει διαρρεύσει την «αγγελία» στη μαύρη αγορά, όπου πουλά τα πετρέλαια με κύριο αποδέκτη – ποιον άλλον, την Τουρκία – κάνοντας μάλιστα λόγο για μισθό 140.000 δολαρίων το χρόνο.
Η τρομοκρατική οργάνωση εκτιμάται ότι ελέγχει πλέον περισσότερες από 11 πετρελαιοπηγές στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

Η Τουρκία δεν αποσύρει το «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ

Τι αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας - Ανησυχητική η παράλληλη αναφορά στην κυπριακή ΑΟΖ, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο - «Στο κενό» οι προσπάθειες του ειδικού απετσαλμένου του ΟΗΕ
Την απόφαση της Άγκυρας να διατηρήσει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ και να συνεχίσει τις σεισμογραφικές έρευνες, κάνοντας, μάλιστα, παράλληλη αναφορά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, διακήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».